Comentariile membrilor:

 =  NU CONTATI PE LEU!...
Sorin Olariu
[01.Oct.03 22:56]
Citindu-te, imi zic si eu:
Nu-i bine sa contezi pe leu!
De-aceea cand voi fi magar
Voi angaja un biet...dolar.

 =  Magarul a capitulat
Bogdan Groza
[01.Oct.03 22:58]
Mi-a starnit un zambet fabula ta, si mesajul ei e unul demn de retinut. Imi aminteste de un guvernant de-al nostru.

 =  Parte multa din dolar/ Ai doar cand esti leu-magar
dumitru cioaca-genuneanu
[01.Oct.03 23:08]
la dolari vei fi cu dar
ca te stiu pe gustul meu:
la munci leul paraleu
si la pretentii... magar.

 =  De cand sunt bolnav de sale/ Magariile-s virtuale
dumitru cioaca-genuneanu
[01.Oct.03 23:24]
lui Bogdan Groza cu prietenie

prins in flagrant delicat
magaru-a capitulat
dar in gand, ti-o spun s-o stii
tot mai face... magarii.

 =  Magarul
Sorin Olariu
[01.Oct.03 23:39]
Magarul, daca vrei sa stii,
E-un animal interesant...
E-acel ce face magarii
(Dar nu chiar cat un guvernant!)

 =  Magar egal Politician?
Sorin Olariu
[01.Oct.03 23:49]
Sa stiti c-aceast-asemanare
E o jignire-apasatoare...
E visul negru, un calvar,
Desigur ca, pentru magar!

 =  sa nu-l angajezi pe leu/fiindca nu-i doar un derbedeu
Aleksandar Stoicovici
[01.Oct.03 23:53]
:)

 =  Singurul ce ma da-n foc/ E magarul-dobitoc
dumitru cioaca-genuneanu
[01.Oct.03 23:55]
eu am ceva cu cei mari
nu cand vad ca sunt excroci
si pe deasupra magari
ci cand vad ca-s dobitoci

 =  Aleksandar Stoicovici
dumitru cioaca-genuneanu
[02.Oct.03 00:10]
Aleksandar
initial aveam "fiindca nu-i doar un derbedeu" am scos pe "un" fiindca mi s-a parut ca versul fara el curge mai bine. Nu stiu cat de mare e incalcarea gramaticala, daca e mare pot sa-l repun pe "un" in drepturile lui. Multumesc de vizita.

 =  mica sugestie
Aleksandar Stoicovici
[02.Oct.03 00:19]
Sugestia mea ar fi urmatoarea:

Penultimul vers e bun. Ultimul l-as schimba in "ci e si-un mare mafiot". Nu stiu cat de nimerita e sugestia, dar eu asa am simtit ca trebuie schimbat si asa am spus:)

Sper sa nu fie cu suparare;)

Aleks

 =  subiectul
sanda deme
[02.Oct.03 18:57]
Evolutie
Din cauza nenumaratelor combinatiuni filodendronogenetice s-a nascut o noua categorie de magar:
Categoria porc de magar
eu stiam de porc de caine, dar varianta fiind exploatata in exces, supraselectata si suprasegregata a evoluat ( vezi filmul Specii I si II) din pacate cameleonic, ireversibil spreo noua tipologie, care fenotipic seamana cu magarul clasic si lingvistic, datorita prozodiei care-ti ia timpanele la goana, seamana cu leul.
Se stie ca magarul este un animal prost, bland, usor de condus, suporta bataia, insulta, foamea, ce sa mai vorbim, populatia normala.
Categoria porc de magar cu glas de leu se prezinta ca rara avis, spilcuita, frezata, aranjata, mereu pusa pe avant intelectual si diverse fraude de acest gen.Predomina in locurile cu intensa frecventare mondena, stie sa fuga de diferite garzi( in special de financiara), vara prefera iarna si invers, ca in capul lui de magar sunt doar doua anotimpuri.Sa nu uitam ca poate imbraca si forma macho( vezi catalogul Catalin Bote) ambisex, ambidextru si ambipur.
Numeroasele plangeri facute de iarba calcata, taiata,vanduta pe degeaba( aveam noi o iarba frumoas odata, ehe!) au dus la mediatizare, noua categorie fiind remarcata si de alte lumi( lumea a 3-a, ca aia n-au iarba deloc).
Comparand cele doua fenotipuri de porc de magar si porc de caine, diferite prin numarul de cromozomi, gene prelungite si cateva deletii in plus sau in minus, putem sa concluzionam ca suntem de acord cu parerea cercetatorilor cinstiti dar muritori de foame:ambele categorii sunt o eroare genetica.
Dar exista solutii si surprize( vezi emisiunea cu carecter cultural interetnic largit peste masura: “ Surprize, Surprize”).
Solutia e veche, adica e veche, depasita, mutatia fiind deja ireversibila, ne ramane doar privitul si identificarea celor doua fenotipuri.
Surpriza vine de la faptul ca magarul nu e asa de magar, are si el momentele sale de slabiciune, devine aproape uman( vezi filmul Musca I si II), cu conditia sa nu fie deranjat.Cand te-ai apropiat mai bine de el, tranteste imediat copita sau rage, sau procedeaza dupa cum il duce patternu-l sau modificat in sens extrovertit, violent –usor hipomaniacal.
De mentionat ca in satul Magarenii de Munte din Judetul Cius, se practica tot mai des neotipuritura care dovedeste intelepciunea noastra nationala:” sa fii prost ca magarul, dar sa ai noroc cu carul”,aceasta in functie de culoarea Mercedesului de la nastere.
Asa ca, subiectul nefiind epuizat, pot sa va avertizez:
Atentie la magar!

 =  sanda deme
dumitru cioaca-genuneanu
[02.Oct.03 21:18]
De cand ti-am citit comentariul sunt foarte mandru de incercarea mea nu datorita faptului ca ar avea nu stiu ce nemaipomenite caltati artistice ci ca a reusit sa-si adauge la coada un comentariu de un asemenea calibru.Acest comentariu nu merita sa stea unde sta, de cand l-ai atasat si pana astazi a fost citit dupa socoteala mea de cinci voluntari. Locul lui e sa stea la "editorial" sau cel putin la "ganduri" unde poate fi observat si citit de cei interesati sa-si puna mintea la lucru.
E o piesa excelenta. Felicitari!

 =  multumiri!
sanda deme
[02.Oct.03 23:08]
Va multumesc pentru aprecieri, am avut o tentativa de a posta un text asemanator anul trecut. Dar am fost decurajata de reactia unor oameni de bine de pe site.Au mai ramas comentariile de la poezia mea Revers si ma intreb daca o sa scriu un text de genul acesta pe prima pagina.
Poate mai apare o fabula care sa ma inspire!
Credeti ca si-ar pune cineva " mintea la lucru"?

erata:pattern-ul
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !