Comentariile membrilor:

 =  frumoasa
sanda deme
[30.Sep.03 23:52]
Cata nostalgie si delicatete in poezia asta!
Stil literar impecabil.

cu ganduri bune
Sanda

 =  totusi e toamna
Liviu Nanu
[01.Oct.03 00:32]
Multumesc Sanda pentru apreciere. Se pare ca esti singura. Dar ce conteaza? Daca un singur cititor intra in rezonanta cu timida mea incercare lirica inseamna ca efortul nu a fost in zadar. Totusi e toamna...

+ S.O.S. : "anul acesta bisect..."
Silvia CALOIANU
[01.Oct.03 01:53]
Liviu Nanu, ma tot intreb: cui adresezi mesajul "in sticla"...si, ce continut are "mesajul" respectiv, oare?! Cred ca...e pentru tine insuti mesajul! Sau, sau, sau: pentru cineva foarte-foarte apropiat de tine, care poate fi un spirit identic aproape cu al tau, care...iti vine ca o manusa! De ce cred asa? Pentru ca, se pare, ii cunosti bine gusturile, stii ca i-ar face bine "mesajul" tau! Mesajul "imbuteliat" aminteste de o salvare solicitata, de catre naufragiati, undeva in mijlocul marii furtunoase...care nu e altceva decat Maria sa Timpul! Da, da: mesaj cu...toamna! Anotimp, in general, al despartirilor: chiar daca, la prima vedere s-ar putea crede ca ar exista o referinta arborata in realitate ("mai ales toamna cind te vad tot mai rar").
S.O.S. ! - vrei sa strigi cu toate gurile recipientelor "goale in sertar
si altele prafuite sau uitate-n bagaje" - se apropie anotimpul declinului! Se apropie anotimpul bilantului, de care, nu ai decat sa te bucuri, sa te bucuri ca ai ajuns pana aici, bucuria constituind aspectul estetic, completat insa - nu fara ironia caracteristica stilului! - si de acel utilitar: "citesti mesajul, poti pune zacusca in ele" ...
Finalul, iarasi, fidel, manierei scrisului tau: zambet trist, trist de tot...exprimat - nici mai mult, nici mai putin! - printr-o natura moarta! ("pina cind toamna iti va mizgali pe retina / peisaje cu varza, castraveti, gogonele")...
Sa mai spun cat m-a impresionat?!

 =  Silvia
Liviu Nanu
[01.Oct.03 13:32]
Sivia, pentru mine toamna e "un anotimp teluric si cuminte" ca sa citez din alta poezie de toamna. Poate datorita tulburelului care imi dau aceste stari. Regret ca aduci in discutie un vers pe care l-am schimbat probabil in acelasi timp in care tu scriai comentariul. Cred ca ai depus ceva efort cu toate ca poezia mea nu e chiar "margaritar".

 =  penibil
Catalin Popescu
[01.Oct.03 14:45]
jenant de simplist, banal, penibil

 =  impuls
nichita victoria
[02.Oct.05 19:05]
mie'mi place. parca simt naduful din ultima strofa. asa'i ca nu te'ai incruntat?

 =  vine toamna
Pop Serban Rares
[01.Oct.03 15:26]
e atata toamna in poezie ta! pe bune, raman cu gura apa dupa muraturi! :) nu sunt adeptul poeziei cu rima, dar aceasta te prinde intr-un sens familiar... e o semi-astenie de toamna. superb!

 =  domnului Catalin Popescu
Liviu Nanu
[01.Oct.03 18:32]
Domnu' Catalin observ ca te-ai basicat cam tare in urma comentariului meu la textul matale. Oricum defularea asta nu-ti face cinste si nu datorita parerii ci mai ales din lipsa argumentelor. Eu sint dispus sa iau lectii de poezie de la matale cu conditia sa nu-mi ceri bani. Iar daca intri doar sa faci zizanie mai bine ocoleste-ma.

 =  stare în miniatură
Badescu Ramona
[17.Oct.03 13:49]
Chiar și gogonelele au poezia lor. Toamna stârnește mereu lirismul inimilor îndrăgostite. Dar în poezia ta, iubita, ingrată ca și toamna, se ocupă - ce prozaic - de zacuscă!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !