Comentariile membrilor:

+ Excelari
Vlad Ioan Mirescu
[14.Feb.04 17:03]
Superb. Esti fantastic cu noile tale cuvinte valiza. Imi permit sa cred ca din acest moment ai putea risca un text umoristic si ti-ar iesi foarte bine.

Excelezi domnul meu pe zi ce trece!

Felicitari!

Bogdan Geana

 =  nodinpapurist
Calimero
[22.May.03 14:38]
Parca ar fi numai un "i" la arbitri. Si-asa au fost nedeterminati.

Altfel, pe linie. Linia Maginot sau Namoloasa-Prut. Ne lasa prea putin loc de carcotit.

Hai Doroftei !

 =  parerea mea
Jupp B. Itter
[22.May.03 14:44]
Eu zic ca entuziasmul lui Geana e un pic exagerat, Olariu a scris multe alte epigrame foarte bune. Aici jocul de cuvinte "spaga-fora" (forumuri de spaga ?!) e simpatic dar nu la nivelul de excelenta cu care ne-a obisnuit.

Citeva observatii:
- au fost doar doi arbitri pusi pe glume, nu trei;
- un "i" la "arbitrii" e in plus;
- macar in titlu scrie numele corect "Spadafora", altfel se poate interpreta ca intregul esafodaj al poantei a fost creat din necunoasterea numelui.

 =  Jupp B. Itter
Vlad Ioan Mirescu
[14.Feb.04 17:03]
Jupp.B.Itter, in primul rand da-mi voie sa-ti spun ca eu sunt Bogdan si Olariu e Sorin. Sau Domnul Geana si Domnul Olariu. E o mica problema de respect.

Cat despre entuziasmul meu exagerat, e un pleonasm. Entuziasmul este intotdeauna ceva exagerat. Greselile vor fi corectate de Sorin cu prima ocazie.

Cat despre titlu si interpretari, mi se pare foarte bun titlul, cat despre cei marginiti, nu se rezolva chiar asa usor cu un tractor lasat sa o ia peste sarma ghimpata.

Oricum, felicitari pentru implicare

Bogdan Geana

 =  *** cenzurat ***
Jupp B. Itter
[22.May.03 19:13]
Userul BogdanGeana este protejat prin cenzura. Domnia sa (am fost suficient de respectuos?) are dreptul sa mistocareasca pe oricine dar nu poate fi atins.

 =  Motivul cenzurii - Jupp B. Itter
Vlad Ioan Mirescu
[14.Feb.04 17:03]
Jupp B.Itter, nu a fost pic de misto in comentariul meu, ai interpretat totalmente aiurea, cand am spus ingraditi ma refeream la publicul care ar fi putut sa inteleaga altceva, cum spuneai in comentariul tau, nicidecum la tine. dat fiindca ai inteles aiurea si ai inceput sa am jignesti, ti-am cenzurat textul pentru a nu mai declansa noi conflicte.

P.S.
Comentariul tau era si off-topic, cum ai recunoscut in finalul in care iti cereai scuze lui Sorin pentru acest comentariu postat unde nu trebuie.

Cu respect pentru intelegere
Bogdan Geana

 =  fara bascalie
Jupp B. Itter
[22.May.03 19:43]
Daca intr-adevar "n-a fost pic de misto in comentariul" tau, sa stii ca te-ai prefacut excelent, pe mine cel putin m-ai dus :)))))))
Numai acel "Oricum, felicitari pentru implicare" si tipa a bascalie dar ok, personajul meu e un tip increzator si ia de buna ceea ce spui tu;

Si ca sa nu fiu complet "off-topic", sustin inca o data eliminarea acelui "Spagafora" din titlu, folosind urmatoarea argumentatie: tu, Bogdane (uite ca pot sa-ti spun si pe nume, tu poti sa-mi spui Jupp sau Bitter) spui ca urmaresti indeaproape fenomenul sportiv, asta inseamna ca ai vazut si glumele ieftine pe care le fac comentatorii francezi impotriva adversarilor, atunci cind echipa lor cistiga (caricaturi, jocuri de cuvinte etc.). Cum te-ai simtit cind (daca) ai auzit ce ziceau de Craiova, de Steaua?
Cam la acelasi nivel vad si acest "Spagafora" (cel din titlu, nu din vers!) mai ales ca omul nici nu-l merita, el e la fel de "vinovat" ca si Mosu. Adica vinovat ca participa intr-o mascarada cu minimum 4 organizatii care scot "campioni mondiali" la aceeasi disciplina. Hai sa glumim, sa fim ironici dar fara sa facem bascalie, ok?

 =  Jupp, ultima verba
Vlad Ioan Mirescu
[14.Feb.04 17:03]
Jupp
M-am simtit foarte prost si aseara, cand am vazut niste glume ale englezilor cu privire la Raducioiu. Dar asta e regula in jurnalistica. Cine este mai pervers la nivel verbal ia piata. Si de regula francezii exceleaza, chiar daca, intr-adevar, nu este deloc corect.

Pe plan literar insa treaba nu sta chiar ca in viata. Eu am apreciat cuvantul-valiza (mot-valize): Spagafora, dat fiind ca orice inovatie poate schimba totalmente valentele unui text literar. Iar Sorin a dat dovada de curaj. Nu am nimic cu bascalia atunci cand e bine realizata. Este diferenta intre Plai cu Boi sau Aspirina Saracului si Atac la persoana. Sorin cred ca inca se cauta si ca e si normal sa incerce noi si noi valente ideatice. De aceea am considerat ca intreaga epigrama sta sub semnul acestui cuvant-valiza.

Oricum iti respect punctul de vedere, in definitiv e dreptul tau si reflecta un intreg univers care te defineste.

Bogdan Geana

 =  Bravo pentru amandoi
Calimero
[22.May.03 20:32]
Nu ma pot abtine si zic: dialogul de aici este un exemplu bun despre felul in care se pot rezolva pana la urma diferentele de opinii.
Bravo Jupp B. Itter ! Bravo Bogdan Geana !

P.S. Dat fiind ca subsemnatul e banuit -pe nedrept- de umor, precizez ca nu am scris cu ironie.
Si scuze pentru aceasta interventie "pe langa text".

 =  Multzam fain!
Sorin Olariu
[22.May.03 23:53]
Domnilor, adevaru-i ca in ultima vreme sunt mereu pe fuga atunci cand intru pe Internet, de aceea mai fac si greseli elementare. De pilda, uneori am postat epigrame sub logarea Analfabet sau poeme sub logarea Epigramist.
Mai nou, dupa cum spuneam, sunt in situatia de MUSCA SI FUGI, adica intru pe poezie.ro, postez repede un catren si trebuie sa plec. De ce? Nu imi prea permite nici timpul, nici buzunarul sa stau mai mult. Eu unul intru pe poezie.ro de pe la Internet Cafe-urile din oras. Stiu ca unii dintre voi au Internet chiar la servici si puteti sta ore in sir pe site-ul preferat. Sa stiti ca va invidiez.
Multzam fain pentru aprecieri tuturor.
PS: Incerc sa fac corecturile de rigoare.

 =  trist,trist
Chica Alexandru
[23.May.03 01:23]
clasic romanesc... in stilu nostru mioritic am ajuns sa scriem epigrame despre despre una din cele mai subdezvoltate ramuri sportive si sa ne agatam mereu de sintagma "nenorocitii de americani, mereu ne fura!au ceva cu noi!mai intai Yalta acum Spadafora". voi n-ati vazut declaratia lui Doroftei de dupa meci? sunt de inteles demnitatea si profesionalismul...el nu prea traieste in Romania...i-au iesit niste clisee din gandire.

 =  Clasic, clasic...
Sorin Olariu
[25.May.03 12:16]
Domnule Chica, as spune ca mai degraba -clasic romanesc- facem haz de necaz!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !