Comentariile membrilor:

 =  the publishing house killed the internet star.
alex bacu
[08.May.03 17:15]
probabil ca nu ai citit comentariul meu in care te rugam sa modifici scriptul care nu permite introducerea de diacritice in campul numelui propriu.

vreau sa apar ca bâcu, nu ca bacu.

 =  parere
Laurentiu Orasanu
[08.May.03 17:24]
La Forma textului:

Un typo ? la "nu mai apare".

Normele de scris care pot face un autor sa cada la 90 includ si scrisul cu litera majuscula la inceput de fraza, propozitie ?

La Fond:

Sa inteleg ca sugerezi inlocuirea combinatiei Nume + Pseudonim cu Pseudonimul (asa cum a facut Arghira) celor care vor sa-si pastreze pseudonimul ?

Oare nu era mai simplu sa fie notificati cei cu pseudonime inacceptabile, ca sa si le schimbe ?

Cu stima,
Ghiocel

 =  cam tirziu, dar bine ca a aparut si o explicatie
Jupp B Itter
[08.May.03 17:32]
Nu ca-mi doresc sa ma cocoț pe prima pagina, dar ce inseamna "pseudonime inconsistente"? Atit Jupp cit si Itter sint prenume, respectiv nume de origine germanica. Ai ceva impotriva minoritatilor?
Faptul ca site-ul tau e gresit programat si nu accepta punctul, pentru a putea scrie corect: Jupp B. Itter (probabil, in cazul lui alin, ar fi fost Alin D. Alin) e intii si intii problema ta.

 =  cam tirziu, dar bine ca a aparut si o explicatie
Jupp B Itter
[08.May.03 19:28]
Propun si un nivel -90 pentru cei care fac greseli gramaticale flagrante in textele lor; daca apar in prima pagina si strica "firma" site-ului?

De exemplu, ce sa spunem despre: "textele [...] acestor autori nu mai APARE in prima pagina a site-ului"

 =  lista de pseudonime inconsistente
Motoc Lavinia
[08.May.03 17:59]
Destul de vag acel " pseudonime inconsistente", poate o lista ar ajuta mult.
Culmea este ca initial mi s-a parut ca folosirea numelor reale aduce seriozitate. Inclin sa cred ca nu. Sunt alte lucruri care pot aduce seriozitate, mentionate in comentarii.
Multumiri pentru explicatie.

Fara suparare, cu aceeasi stima,
Motzoaca

 =  ajutor !
Jupp B Itter
[08.May.03 18:02]
Inteleg ca pseudonimul meu deranjeaza ochii mult prea incercati ai conducerii acestui site, in schimb pagina de "Help" (ajutor! ce prost suna!) poate sa contina duplicari de text (a se vedea penultimul raspuns) sau greseli gramaticale.
Anunt onor-conducerea site-ului ca
"categorie de membri" se scrie cu un singur "i" (cacofonie intentionata, ca merita).

 =  Vechiul forum!!!
Gabriel Nita
[08.May.03 18:22]
Luat act de modificare. Salut cu aceasta ocazie si reintoarcerea vechiului FORUM:

http://www.poezie.ro/forum.php

Sper numai ca si cel nou sa devina cat de curand din nou functional. Toate cele bune!

 =  Bine am venit :)
Lapis Lazuli
[08.May.03 18:58]
Nu e inca o decizie definitiva, dar cred ca acesta va fi pseudonimul meu "literar".

Bine v-am gasit!!!

 =  intrebare intrebatoare
alex bacu
[08.May.03 19:02]
un singur lucru vreau sa te intreb radule si sper sa imi raspunzi cu sinceritate si seriozitate (nu in genul pigmentat cu smileyuri si jumatati de idei) -

nu crezi ca in poate obstinenta emulare a mediului si implicit a restrictiilor mediului tipografic, renunti de buna voie si nesilit de nimeni la ceea ce poezie.ro a fost ca mediu virtual si il ciuntesti pe un pat al lui procust, aham, vreau sa zic gutenberg?

 =  ... parerea mea
Monica Dascal
[08.May.03 19:35]
lasandu-i pe o pagina relativ invizibila pe autorii de nivel 0(sau pe cei decazuti din drepturile de-a aparea in first page) se risca necitirea unor poezii care ar merita mai mult sa fie prezente in primele randuri, decat cele ale unora 'de nivel'.


damadekaro

 =  diacritice!
Florin Halalau
[08.May.03 19:53]
îl susțin pe Alex Bâcu și am rugămintea să apar ca Florin Hălălău

 =  raspunsuri
Radu Lucian
[08.May.03 20:09]
alex> deocamdata nu pot asa ca am facut eu manual modificarea

laurentiu> se pare ca acel typo a fost rezolvat intre timp de un alt cenzor. eu nu-l gasesc.
nu sugerez inlocuirea numelui cu pseudonimul decat daca intentia ta este de a folosi aceasta noua combinatie pentru orice text publicat, in site sau in alte forma.
era mai simplu sa fie notificati cei cu pseudonime inacceptabile dar pe termen lung este mai bine asa, chiar daca a condus la discutii inutile interminabile.

jupp itter> acea eroare pe care o semnalezi (asa cum observa si laurentiu) se cheama "typo" si e vorba de o greseala de scriere si nu de una de exprimare. dar sunt convins ca stii in schimb ce inseamna "nod in papura"
daca numele sub care vrei sa publici tu este jupp itter, e alegerea ta. iar eu pot sa accept asta sau nu. adica alegerea mea. fiecare face alegeri.
in plus, spuneam undeva ca astept observatii CONSTRUCTIVE. daca te deranjeaza ceva in pagina help scrie-mi care sunt imbunatatirile pe care le vezi. daca esti in stare doar sa critici (site prost programat), adu-ti aminte ca cel mai mare efort il fac eu, pentru tine, si nu invers, pentru ca tu sa te poti exprima undeva, si ca nu platesti nimic pentru acest efort, asa ca daca te limitezi la critica, ai toata disconsideratiunea mea

alex> m-am gandit si la asta, insa toata lumea si-a exprimat intentia de evolutie catre calitate si seriozitate. asta este directia in care mergem cu aceasta masura si faptul ca suntem in mediul virtual permite oricum destul de multe concesii.
ca exemplu, in prima pagina, daca zabovesti cu mouse-ul pe numele autorului poti descoperi si vechiul pseudonim, pentru o mai buna orientare.
in functie de cum vor evolua lucrurile, vom mai face diverse ajustari care sa se potriveasca cu directia in care mergem.

monica dascal> intr-un fel da. in schimb, atmosfera de seriozitate ii va stimula in aceeasi directie si pe cenzori, care vor fi mai atenti la autorii noi si vor face promovarea la nivelul 100 mai rapid.
in plus, voi face in asa fel incat un text recomandat (notat cu steluta) sa apara in prima pagina chiar daca apartine unui autor de nivel <100.

oricum, aceasta este tot o versiune intermediara a site-ului. doar aceste versiuni intermediare pot conduce catre evolutia pe care mi-o doresc de la o versiunea majora la urmatoarea.

mai mult, asa cum spuneam, aceste schimbari pregatesc terenul pentru o activitate literara si pe alte media, pe care toata lumea din comunitate se pare ca si-o doreste si o asteapta.

 =  s-a facut
Radu Lucian
[08.May.03 20:23]
am rezolvat si problema cu șțăîâ si .(PUNCT) in nume

 =  felicitari pentru schimbari
elena maria
[08.May.03 20:28]
E bine ca avem in sfarsit o explicatie. Un lucru imi e clar: ca toate aceste restrictii si schimbari, pana la urma "dure",menite sa imbunatateasca site-ul, pe mine personal ma gonesc de pe aici. Nu mai stiu pe cine sa citesc cand deschid prima pagina, nivelul zero era pentru incepatori uneori de foarte mult talent pe care acum n-o sa mai am ocazia sa-i descopar (cine are in fond atata timp sa stea sa sape peste tot ca sa gaseasca unde e zeroul de valoare?),nu mi se mai pare atragatoare venirea aici unde era candva atat de imbietor si placut. Pseudonimele erau o mare "gaselnita" ne stiam unii pe altii dupa ele, si ne si atrageam reciproc (sau respingeam) prin intermediul lor. De ex cineva semnand "lesbiana" nu ar fi putut sa ma intereseze niciodata literar fiindca e un pseudonim care indica exchibitionism si imaturitate.
Multe pseudonime spuneau ceva despre personalitatea celui care scrie.Numele nu spun insa nimic. In plus era si mai misto, mai picant, mai relaxant.
Eu nu cred sa mai postez ceva pe site , nu mi se mai pare atragator acest loc (si m-as mira sa fiu singura),iar de citit realmente nu am mai putut citi nimic in ultima vreme decat vis-a-vis de "scandalul pseudonimelor" cum l-a numit Costel... Dar "never say never"!

 =  Nickul era de vina
Vlad Ioan Mirescu
[14.Feb.04 17:03]
Elena Maria

Ca mare dreptate ai cu nickurile. Sunt intru totul de acord cu tine, si eu am simtit acelasi lucru cand eu, obisnuit sa ii spun lui Sadoveanu SADO, am fost obligat de anturaj sa il numesc Sadoveanu. Prin urmare m-am suparat atat de tare, incat m-am hotarat sa-mi dau doctoratul din Sadoveanu si altii, literatura comparata.

Bogdan Geana

 =  punct
Florian Silisteanu
[08.May.03 20:50]
Oricum vine o vreme a partajului un timp pe care e musai sa il pipaim cu raspundere cu sfiala si cu mult curaj si...tot asa pina cind vrem nu vrem o sa fim și față în față indiferent ca o sa se întîmple pe hârtie la radio televizor Club A cafenea în timpul vieții au ba.Punct. Părerea mea este că s-a procedat corect.

 =  pentru R. L.: pareri constructive
Jupp B Itter
[08.May.03 22:20]
pentru Radu Lucian:
UNU: nu, un "typo" era daca scriai "txetele apar"; cind scrii "textele apare" inseamna ca ai comis un dezacord gramatical, adica exact vina pentru care unii ar putea sa paraseasca nivelul 100.
DOI: da, Jupp B. Itter este alegerea mea; faptul ca tu ma ameninti cu "alegerea ta", fara ca eu sa incalc vreo regula scrisa a site-ului, e un abuz; e posibil sa-ti mearga azi cu mine (nu conteaza, eu oricum nu sint poet), miine cu altii dar pe termen lung vei pierde; sigur.
TREI: din momentul in care ai publicat acest site, tu esti un furnizor iar eu unul din clientii tai; orice teoretician in management ar cataloga fraza urmatoare ca lipsita de bun simt: "adu-ti aminte ca cel mai mare efort il fac eu, pentru tine, si nu invers"; nu, domnule R. L., tu nu faci efortul nici pentru mine, nici pentru Costel, Alex B. sau oricare altul de pe site ci pentru propriul interes, oricare ar fi acela. Chiar si faptul ca iubesti poezia e tot un interes.
PATRU: observatiile mele sint CONSTRUCTIVE pentru ca incerc sa te invat cite ceva, altfel plecam si te lasam in plata domnului; referitor la "Ajutor", nu am criticat modul de programare ci o eroare gramaticala (CATEGORIE DE MEMBRII) si dublarea textului de la penultimul raspuns. Ce e neconstructiv aici?! Preferai sa nu afli?
CINCI: decit sa te incontrezi cu toata lumea, de ce nu adopti o solutie de compromis? Fa-ti prima pagina asa cum iti place dar lasa nick-urile in rest. Vad ca in lista din pagina "texte" ele inca exista dar le-ai scos in schimb exact unde ar fi fost mai utile: la pareri (si in lista de pareri si in comentariile poeziilor)! Cred ca daca le-ai pune inapoi, ne-am putea intelege mai bine si n-ar mai fi nevoie ca oamenii sa-si transforme numele in nick-uri.

 =  pentru o mai buna orientare
Alina Manole
[08.May.03 21:48]
>ca exemplu, in prima pagina, daca zabovesti cu mouse-ul pe numele autorului poti descoperi si vechiul pseudonim, pentru o mai buna orientare.
>

Nu ar putea sa existe aceasta facilitate si la nivel de comentariu, pe pagina textului respectiv? De ex:

Parerile vizitatorilor

Nume: alex bacu* Email: Data: Thursday May 08th, 2003 02:15 PM

*[aici, daca zabovesc cu mouse-ul, sa imi apara, ca in prima pagina, pseudonimul, 'degeaba' ;)]

Btw, "Email:" la ce ajuta?

 =  domnului R. L.
Jupp B. Itter
[08.May.03 22:20]
1) Nu, un "typo" era daca scriai "texetle apar"; daca scrii "textele apare" e un dezacord gramatical; Laurentiu a vrut sa fie amabil cu tine. eu nu.
2) da, Jupp B. Itter este alegerea mea; dar ca tu poti sa accepti sau nu, desi pseudonimul nu incalca nici o prevedere scrisa pe site, nu este "o alegere a ta" ci un abuz; sigur, tu poti sa faci un abuz cu mine azi, miine cu altii dar pe termen lung vei pierde; garantat.
3) din momentul in care ai facut site-ul public, tu esti un furnizor iar eu unul din clientii tai; iar afirmatia "adu-ti aminte ca cel mai mare efort il fac eu, pentru tine, si nu invers" e in contradictie cu cele mai elementare reguli de marketing, plus ca nu e adevarata: nu domnule, tu nu faci eforturi nici pentru mine, nici pentru Costel, Alex, Laurentiu si ceilalti; tu faci eforturi numai pentru propriul tau interes, oricare ar fi acela. Faptul laudabil ca iubesti poezia poate fi acel interes.
4) spui ca ii desconsideri pe cei care te critica; te sfatuiesc sa n-o mai spui in gura mare; nu stiu daca exista vreun psihiatru printre noi, ar putea sa ne spuna daca acest simptom tine de o anumita patologie sau nu; observatiile mele sint CONSTRUCTIVE prin faptul ca incerc sa te invat cite ceva; altfel puteam sa plec si sa te las in plata domnului; la "Ajutor" nu am criticat programarea, cum gresit ai inteles, ci am subliniat o greseala gramaticala (CATEGORIE DE MEMBRII) si o duplicare a textului penultimului raspuns; ce e neconstructiv in asta? sau preferai sa nu afli?
5) daca ai asculta mai mult si te-ai imbatosa mai putin, ai putea gasi o solutie de compromis: fa-ti prima pagina asa cum iti place dar lase nick-urile in celelalte pagini; deja lista de "texte" contine nick-urile; de ce nu le aduci inapoi si in lista de pareri precum si in comentariile de sub fiecare text? nu ar afecta cu nimic estetica site-ului iar comunicarea ar fi mult mai coerenta;

 =  chestii
Radu Lucian
[08.May.03 22:35]
jupp b. itter: multumesc pentru invataturi.

alina: pot face acest lucru insa ar trebui sa fac un apel in plus la baza de date pentru fiecare comentariu in parte.
si am preferat sa optez pentru viteza de incarcare a paginii
in viitoarea versiune sau daca voi avea timp sa optimizez apelurile la baza de date voi face aceasta facilitate.

 =  parari...
silvia bodiu
[09.May.03 04:23]
Din cele mai vechi timpuri pseudonimele au avut, in primul rand, menirea de a evidentia personalitatea omului de creatie si, daca acestuia i-a parut ca numele sau comporta o conotatie straina in expresia entitatii sale…si l-a schimbat. Astfel, Eminescu nu a vrut sa fie "Eminovici", Puskin nu a vrut sa fie "Ganibal" (puteti continua...).
Personal, in activitatea mea de ziarist nu am semnat niciodata cu “silvia bodiu”. Aveam pseudonimul “Caloianu”. Cu “Silvia Caloianu” semnam si modestele mele eforturi literare . Daca as semna acum pe poezie.ro “Caloianu” in loc de silvia bodiu, cred ca s-ar memoriza mai usor, cum, de altfel, si “SIRENA”, la care as renunta, ca sa revin la “Caloianu” (daca se cere, neaparat, numele cu care vom apare, eventual, in afara mediului virtual). Astfel, mi-ar placea ca la compartimentele “autor parere” si “autor text” sa fie afisat doar pseudonimul literar sau numele (in cazul cand este unicul pe site!), fara pronume, ca sa le retinem mai usor, sa ne facem mai putine probleme in ce priveste formula de adresare si, in acelasi timp, sa para mai putin “greoaie” si lista semnatarilor ( decat cum apare acum , cu, de ex.: “Pop Serban Rares”). Pe de alta parte, gandesc: nu ar f, oare, distinctiv - pentru ceea ce apare / se cultiva aici – ca, in contextul lumii (de dincolo!  ) sa se publice semnat cu pseudonimul literar ( format dintr-un cuvant) avand, alaturat, intre parnteze, numele noastre reale? Cred, ar fi distinctiv…
In privinta schimbului de pareri-replici, in masura in care acestea sunt constructive, amiabile, ale unui mediu de cenaclu-laborator…ofera site-ului un farmec atractiv, cred…

 =  părerea mea...
Cevei Patricia
[08.May.03 23:03]
In acest caz, mulți dintre cei care au poezii sau orice altceva pe site își vor schimba pseudonimul, fiidcă ei se bazau pe faptul că apare numai nick-ul respectiv. Este și cazul meu, al Arghirei și al multor altora...
Nu ți se părea interesant când apărea pe ecran un nick mai "picant", ca să zic așa? Nu aveai tendința de a citi o poezie doar fiindcă numele autorului și se părea incitant? Îți spun sincer, așa am cunoscut-o pe Armonie, pe Damadekaro si pe mulți alții...
Nu știu, mi se pare că este o schimbare radicală noua metodă de a scrie... Dar dacă acestea sunt condițiile, mă voi adapta sistemului.
D3ath_grl

 =  parerea mea conteaza???
Bogdan Groza
[08.May.03 23:10]
Radule,
eu am facut comentariile de rigoare la "mustruluiala" ta de data trecuta ,insa tu nici pana azi nu mi-ai raspuns desi te-am rugat. Deci ,te rog, uita-te pe raspunsul meu si da-mi un sfat pentru ca pe viitor sa nu mai fiu "cenzurat". OK?

 =  RADULUI, URGENT
Dan Mitrut
[10.Dec.18 14:27]
in primul rand, draga Radule te anunt ca eu sunt un tip foarte pasnic si ca daca fac ceva, am varsta la care judec suficient propriile actiuni. azi m-ai tras de urechi si la acuzatiile tale de rea-vointa eu o sa iti raspund politicos cu cateva observatii si propuneri, de care bineinteles nu vei tine cont:

1. data schimbarilor e pe la inceputul saptamanii, cand nikurile au disparut subit. abia azi, 8 mai tu argumentezi, ce si cum se vrea de la aceasta schimbare. dreptu-i?
oare respectul fata de membri comunitatii nu implica publicitatea oricarei schimbari care ne afecteaza si pe noi? ce ar fi daca te duci acasa si gasesti camera altfel aranjata decat o stii in mod obisnuit, fara sa te anunte cineva de ce a facut aceasta schimbare? ti-ar cade bine? nu, desigur.

ai fi putut evita tot acel pomelnic de 'spe stele in care lumea isi exprima dezaprobarea schimbarii. cum vrei sa inteleaga oamenii motivele schimbarii daca acestea nu erau facute publice?

si nici eu nu as fi apelat la gestul de a-mi modifica temporar profilul. am facut-o sa iti atrag atentia. m-a speriat lipsa ta de transparenta si comunicare in momentul cand faci schimbari.

urecheala ta ar fi fost dreapta, daca as fi modificat profilul dupa ce tu ne-ai argumentat schimbarile pe care vrei sa le faci. cum gestul meu e anterior editorialului de azi, te rog in mod respectuos, sa iti revizuiesti atitudinea fata de mine.

2. ai inlaturat statutul de intaietate al nikurilor in fata numelui, spui tu, pentru ca sunt unele alese fara cap? bine, dar de ce sa aplici in bloc aceasta masura,cand cred ca se poate foarte simplu scrie o atentionare celor care se inscriu, ca poreclele care aduc atingere bunelor moravuri sau nu "suna" bine la unele urechi sa nu fie admise, cu masura coercitiva a neinscrierii pe site. era simplu si elegant. asta e parerea mea.

3. daca tot e sa ne scriem numele pentru ca asa site-ul o sa apara mai serios in ochii altora, subscriu celor ce doresc sa ne fie admise numele cu diacritice: Dan Mitruț.

4. cred ca e benefic pentru toti, ca orice schimbare mica sau mare, sa fie facuta publica in metoda editorial sau care ti se pare tie mai facila, concomitent, sau inainte, sau macar imediat dupa ce ai luat deciziile respective, mai ales cand privesc comunicarea intre membrii comunitatii virtuale. deci orice ar spune,unul sau altul, sincer, schimbarea ce ai facut saptamana asta peste noapte, nu a cazut bine.

5. ieri aveam de gand un sa postez ca editorial un articol despre onomastica si porecle, despre importanta lor in comunitatile umane si chiar in cele virtuale, din punct de vedere lingvistic, juridic si psihologic. dar m-am oprit, ar fi fost motiv de tulburat apele oricate buna credinta ar fi fost in intentia mea. si nu am vrut asta. nu imi plac apele tulburi. asa ca am apelat la un gest mai putin vizibil. dar tu, plecat la vanatoare, m-ai descoperit si te-ai grabit sa ma dai exemplu negativ.

si acum te intreb: dreptu-i?

cu respect si prietenie, DAN REMUS MITRUȚ, MAGUL

 =  problema lui degeaba
alexandru popp
[09.May.03 00:39]
Eu personal nu sunt afectat de schimbare. Imi place numele meu mai mult decat orice inventie.
Totusi trebuia anuntat inainte.
Oricum, e bine ca treaba se misca.
O fundatie? Mai multe detalii?
Cred ca problema pusa de Degeaba e bine sa fie luată in serios.
P.S.: Sunt exasperat de greselile de ortografie. A cădea, nu a cade, a apărea, nu a apare, prenume nu pronume, mă gândesc, nu gândesc.

 =  e nevoie de "help"
Nicolae Tudor
[09.May.03 00:17]
O greseala se poate face usor. Problema este ca nu mai poti s-o repari. Eu nu stiu cum sa intervin dupa emiterea unei pareri. De exemplu, nu mi s-a preluat un cuvant din Word si a trebuit sa murdaresc pagina cuiva, repetand textul.
Vreau sa pot ilustra cu imagini atat textele cit si parerile si nu mi se preia imaginea. V-am cerut sa ma invatati, si nu mi s-a raspuns.
Cred ca nu trebuie renuntat la pseudonime. « Fiecare pasare pe limba ei piere.»

 =  El mai speră.
El Rapciugoso
[09.May.03 04:29]
E, ceva tot mi-a adus acest controversat pseudonim – menționarea lui pe prima pagină, la loc de maximă audiență prime-time! Și, cum se spune că e mai bine să te vorbească lumea de rău, decat de…loc, mă gândesc serios la opțiunea păstrării lui, al nick-ului, și a “intrării in “opoziție”. Sau “exil”? Conform principiului – “Aa, nu mă vreți? Eu vă vreu, și vă vreu cum vreau eu, nu cum vreți voi ;)”.
Ciudat e omul…mult mai mare efect contrar (adică m-a făcut să mă gândesc chiar să schimb pseudonimul) a avut rugămintea lui Paul (scuze, dar am obosit psihic să tot zic “domnul” în sus și-n jos – dar dacă deranjează revin), cerere formulată politicos, iar nu imperativ. Ce-nseamna tonul, cum face el muzica! Sau ce-nseamnă respectul, în contextul în care un tip de comportament cultivă același tip de comportament…

Daa… domnule patron de site, înțeleg că intenționezi ca efortul tău de care cu modestie pomenești să aducă într-un viitor nu prea îndepărtat și niscai beneficii materiale – vrei să publici, să-l faci “comercial” (te rog pune-mă la punct dacă greșesc în deducție, dar într-acolo am înțeles că se întreapta linia evolutivă a conceptului poezie.ro).
Nu e nimic rău in asta, e dreptul tău, tu ești șeful siteului, tartorele carevasazică, la urma urmei ALEGI să faci ce vrei cu el. Poate și eu aș face pasul din spațiul “underground” spre notorietate și Comercial în locul tău. Meriți cele mai sincere felicitări pentru acest proiect! Am mai spus-o, sunt încântat de generozitatea ideii și a efortului, și îi doresc succes deplin.
Se poate ca, odată stârnită o asemenea furtună de cre(i)(a)ere, să aibă nevoie de o matcă mai încăpătoare, un debușeu mai mare. Sau poate că succesul pe care îl are (ai) acum prin “subterane” nu mai este satisfăcător pentru … “vanity is my favourite sin”, zicea Pacino în rol de Uciga-l-Toaca… ;-]
Oricum ar fi, se pare că felul în care ai gândit această evoluție viatoare presupune și un preț (și nu în bani*) plătit de unii dintre cei care cu entuziasm au adăstat vremelnic pe aceste diafane pânze www. Ca mine. Și ca elena maria. Si ca jupp derwall bitter. Și ca alții.
-----------------
* a propos, conexiunea la internet se plateste, asa ca chiar daca tie nu iti aduce acum vreun venit, pe noi (sau angajatorii nostri) el ne costa. Dar consideram că merită...
-----------------

Prețul de care vorbeam nu se poate captura în Material, căci estem el o pierdere subtil emoționalică, ceva inefabil si cu greu cuantificabil – să-i zicem pierderea entuziasmului pentru o idee/cauză, să-i zicem o infimă erodare emoțională provocată de o marginală dezamăgire că se impun niște restricții patprocustiene într-un mediu cvasisacru, al exprimării artistice libere.

Mai pe scurt, sunt de acord cu cele enunțate de elena maria, poate mai puțin partea cu renunțarea la a posta pe site din aceste motive. Pentru că are și perspectiva “exilului” farmecul ei – cel puțin la început. Poate (probabil!) că politica de epurare nickologică va avea succes în cele din urmă, și plictisindu-mă de tăcerea posturilor care nu-mi vor fi găsite, voi renunța după o vreme și voi căuta alte cuiburi mai calde și deschise (și) puilor de cuc. La urma urmei, de-aia postez pe-aici, să fiu citit, curios să aflu ce cred ceilalți – “vanitatea e pacatul lui preferat”…

Paul, dacă de rușine m-am ascuns până acum după un pseudonim (de o calitate poate îndoielnică, OK) îți dai seama ce rușine îmi va fi să-mi declar numele după ce am fost pus la zidul principal, în articolul principal al omului principal la principala rubrică “așa nu!”. Ce ți-e și cu complexații ăștia…
Dar o să “plasez” această atitudine ca “spirit de frondă, lupta împotriva prejudecăților de orice fel, mai ales în artă, mai ales în zilele noastre greu încercate de tot felul de închistări impuse sau autoimpuse, în condițiile unor mentalități distorsionate de ani grei de îndoctrinare ideologică fără precedent în istoria modernă a umanității”. E, sună bine? ;-) Și a venit așa, din poignet ;-)). Ce ți-e și cu televiziunea asta...

V-ați plictisit? Deja?... Păi mă gândeam să profit acum, cât mai încap pe prima pagină... Mai încap pe prima pagină oare?... ;-)

De fapt, are dreptate și maestrul (fost) mecenatic patron, site-ul nu pierde mare lucru cu dispariția unuia ca Răpciugoso... auzi și la ăla ce nume... Cine o vrea să citească ce aberează unul cu nume de-ăștia?!
Într-adevăr, probabil nu voi putea scoate niciodată din peatră seacă (sau cap sec) mai mult de niște puerile jocuri cu rima, gândul sau cuvântul. Și atunci, dacă nu poate fi de folos, maorul trebuie să plece. („maorul” nu e typo (sau tai-po) pentru „maurul”, căci acesta din urmă măcar și-a fi făcut datoria pe unde a umblat, de a putut să plece)

Și totuși… pe fundul cutiei pandorice a intelectului meu mărginit zace un gând, slăbit ca vai de el și transparent [de la întuneric]: dar dacă?...

Auzit-ați voi de-un crai
care-umbla fără alai,
plitocind cu nostim grai
niște flori, din mucigai?

Auzit-ați mai apoi
de un lac plin cu noroi,
pe care, din zece-n doi,
creșteau nuferi?

Nu știu dacă are vreo valoare pentru dvs., dar el, Rapciugoso, a vrut cum ca să sugereze ceva asemănător cu ideea aceea a unui lac plin de noroi. Poate unora le miroase, într-adevăr, a batjocură sau chici. Lacul acceptă opinia lor, dar ca pe o OPINIE, și poate se gândește să-și schimbe denumirea, dacă ei îi cer asta politicos pe motiv că zgârie chiar toate auzurile (deși, în ciuda numelui, a fost salutat cu ospitalitate la prima postare! hm...). Nu și însă dacă acest lucru este la “exercițiile IMPUSE”...
Perspectiva că vei vrea să “mă publici” și te vei încurca de pseudonim mă flatează. S-ajungem noi acolo, și negociem… ;)

Din păcate nuferi n-au prea dat sezonul ăsta.
Dar lacul mai speră.

 =  parere...
silvia bodiu
[09.May.03 01:40]
Din cele mai vechi timpuri pseudonimele au avut, in primul rand, menirea de a evidentia personalitatea omului de creatie si, daca acestuia i-a parut ca numele sau comporta o conotatie straina in expresia entitatii sale…si l-a schimbat. Astfel, Eminescu nu a vrut sa fie "Eminovici", Puskin nu a vrut sa fie "Ganibal" (puteti continua...).
Personal, in activitatea mea de ziarist nu am semnat niciodata cu “silvia bodiu”. Aveam pseudonimul “Caloianu”. Cu “Silvia Caloianu” semnam si modestele mele eforturi literare . Daca as semna acum pe poezie.ro “Caloianu” in loc de silvia bodiu, cred ca s-ar memoriza mai usor, cum, de altfel, si “SIRENA”, la care as renunta, ca sa revin la “Caloianu” (daca se cere, neaparat, numele cu care vom apare, eventual, in afara mediului virtual). Astfel, mi-ar placea ca la compartimentele “autor parere” si “autor text” sa fie afisat doar pseudonimul literar sau numele (in cazul cand este unicul pe site!), fara pronume, ca sa le retinem mai usor, sa ne facem mai putine probleme in ce priveste formula de adresare si, in acelasi timp, sa para mai putin “greoaie” si lista semnatarilor ( decat cum apare acum , cu, de ex.: “Pop Serban Rares”, “ Trusca Elena Cristina” comparativ cu, de ex. unica “Alma”). Pe de alta parte, gandesc: nu ar fi, oare, distinctiv - pentru ceea ce apare / se cultiva aici – ca, in contextul lumii (de dincolo!  ) sa se publice semnat cu pseudonimul literar ( format dintr-un cuvant), avand alaturat, intre parnteze, numele noastre reale? Cred, ar fi distinctiv...
In privinta schimbului de pareri-replici, in masura in care acestea sunt constructive, amiabile, ale unui mediu online de cenaclu-laborator, cred ca ofera site-ului un aer relaxant, deci, atractiv...

 =  ->Radu (probleme)
ramona
[09.May.03 02:35]
Am incercat sa schimb profilul,insa obtin numai erori:"Error : Pseudonim contains invalid characters."
Daca pana acum nickul a fost acceptat,acum ce se intampla?
De asemenea am vrut sa schimb adresa de mail,deoarece cea din profil nu mai e valida,insa ..."page cannot be found".
Am incercat de mai multe ori,dar intampin aceleasi probleme.

 =  Tudor
alexandru popp
[09.May.03 05:33]
Trebuie sa ai cel putin nivel 105 pentru a te putea folosi de facilitatile text.
Pentru imagine nu stiu ce nivel trebuie.

 =  cata inteligenta
Andrei Ionut Sava
[09.May.03 03:44]
hmmmmm, am citit si eu ..."parerile vizitatorilor". E foarte bine ca va plangeti! in felu...acesta..omul asta ...radu sau cum l-o mai chema...invata si el mai multe, afla ce e gresit..si incet incet imbunatateste sistemul poezie.ro! :) Dar am o singura rugaminte! Unii in prostia lor specifica sar cu gura pe el de parca ar fi vinovat de toate problemele din tara asta!

Cu alte cuvinte lasati-l mai moale! pe rand oameni buni...ca pe aici este loc pentru fiecare!

...nu ca i-as lua apararea!

ca am si eu cateva lucruri sa ii reprosez!

si anume!

De ce disctutiile de pe chat> 'pe PRIVAT' sunt cititi :) si nu raman PRIVAT

:) sa o luam incetu cu incetu!

CE va ZICE VOUA cuvantul PRIVAT?? :)

 =  Parerea mea
Lucian
[10.May.03 22:38]
Tin sa aduc la cunostinta voastra ca fiecare pseudonim este (zic eu) bine ales,
Exemplu: lucifer66
La prima vedere este ceva negru, pur satanic dar.....
Disecat si taiat in luci fer 66 este:
luci = Lucian
fer = fericire
66 = ziua mea de nastere 06.06.1978
Eu pun accent pe ce se vede dupa (nick) pseudonim nu la prima vedere.(Nu catalogati oamenii dupa chip si infatisare ci dupa cum gandesc.)

Poate unii autori sunt mai timizi sau mai incepatori.

Nu ma deranjeaza sa apar cu numele propriu dar este chiar interesant sa cauti texte scrise de un nick decat cele scrise de un nume foarte necunoscut.

 =  si sensibilitate
Andrei Ionut Sava
[09.May.03 03:47]
sensibili sensibili oamenii de pe aici! :)

sa ii vezi cum se poarta unii in realitate :)

ciudata viata mai ducem! nu? :) si eu ma intreb...daca mai incapeti...unii dintre voi, unul de altu pe aici!

 =  Panta Rei
Florina
[09.May.03 12:18]
desi nu e o problema cu folosirea numelui real, tin mult la pseudonimul ales, din anumite motive personale. si sper ca nu supar pe nimeni daca incepand de azi il folosesc doar pe acesta ca sa semnez cele scrise aici, pe site.

luni am fost un pic debusolata de schimbare, abia ieri am inteles motivele .
desigur, e normal ca modificarile sa fie facute de putini , prea multe pareri nu duc la ordine, ci dimpotriva. pur si simplu as fi preferat sa fie anuntata schimbarea , atata tot.

eu , una, m-am bucurat mult cand am descoperit locsorul asta pe net si cred ca furtuna "nickurilor" va trece . e nevoie de un strop de intelegere de ambele parti, de un picutz de bun simt, si , evident, de un zambet.

 =  erata : Panta Rhei
Florina
[09.May.03 13:00]
Erata : Panta Rhei

 =  Explicatie...
silvia bodiu
[09.May.03 13:08]
Cel de al doilea text aici se explica prin faptul ca primul a fost retras. Nu stiu de ce a aparut ulterior...

 =  duplicate
El Rapciugoso
[09.May.03 13:53]
Dupa atâta descărcare, uite și una constructivă: mi s-a întâmplat (și am văzut că și altora) să apară un comentariu de 2 ori, din greșeală. Cum aș putea face să șterg una din apariții, să nu încarc pagina inutil? Am văzut că la texte se poate, poți programa oare o vrăjitorie / facilitate asemănătoare și pentru comentarii?
Mersi și salutari.
ER

 =  de acord
Dana Popa
[09.May.03 14:47]
De acord..se fac multe greseli de gramatica si vocabular. Artunci cand se intampla se intampla dar daca este vorba de greseli repetate, se numeste fie neatentie fie incultura.

 =  daciada
Raluca Daciada Manole
[10.May.03 08:03]
Pe mine nu ma descurajeaza aceste schimbari. Am incredere ca voi fi citita, ca voi fi comentata in continuare si ca voi primi nivelul 100, ca o confirmare, atunci cand va fi cazul. Sper ca noul nume Raluca Daciada Manole sa nu vi se para "inconsistent", deoarece el chiar ma reprezinta. Mi-as dori diacritice...:)
Fiind studenta la litere, imi e greu sa accept unele forme verbele de exemplu, care pot fi luate drept prezent sau imperfect din cauza lipsei diacriticelor, conducand la confuzii.
Dca nu voi mai aparea pe prime pagina , sper ca macar responsabilii cu nivelul sa ma citeasca...

 =  erata
Raluca Daciada Manole
[10.May.03 08:03]
"forme verbale" vroiam sa spun...

 =  Vineri 9 mai?
Guinevere
[10.May.03 06:01]
De ce nu a avut loc intilnirea de vineri de la Club A?

 =  Have it your way
El Rapciugoso
[10.May.03 22:42]
Lui Domnușef Editor Patron Radu Lucian (care e prenumele, nutesupăra?)
Am observat că ți-ai pus în practică amenințările și ca urmare am ieșit cu un shut în dos din rândul celor cu nou text introdus pe prima pagină, intrând în exil, cum prevesteam. Înțeleg că mă încadrez la criteriile de expulzare, măcar la „nume declarat incomplet” sau la „texte de o calitate îndoielnică”. Buun. O nelămurire am: criteriile astea sunt înscrise la nivelul 90. Ce trebuie să fac eu (nivel 0 barat - la propriu și figurat) pentru a apărea pe prima pagină – ajunge să îmi declar numele (și să încep să scriu ceva de calitate neîndoielnică – a propos, cum se măsoară, care ar fi criteriile, cine judecă?), sau trebuie să aștept să urc pe scara ierarhică până la celebra barieră psihologică 100? (scuze, n-avui timp să verific dacă toți primpaginiștii sunt pluscentenari, de-aia întreb).
Just checking. Deocamdată, salutări tuturor celor care iau calea pribegiei și nu numai; ne vedem, pentru o vreme cel puțin, dacă veți vrea și om putea, ascunși prin celelalte pagini ale saitului.

Și încă ceva: parafrazând fragmente din lecția 2, saitul tău drag se pare că e pe cale să se transforme încet-încet dintr-o splendidă pepinieră, sălbatică și cu (mai) multe buruieni, poate, dar mustind de viață și spirit, într-o grădină cu ștaif, grădinar în livrea, alei drepte și cunoscute, și mai ales... gard (electric? ;).
Depinde de fiecare unde se simte mai bine. Punct și succes.

 =  falsitatea "nivelelor"
Nicolae Tudor
[11.May.03 13:36]
Daca trebuie sa am un nivel “superior” pentru a putea folosi unele facilitati de “text”, daca nu se stie ce nivel trebuie pentru a folosi o imagine, inseamna ca e grav.
Inteleg nivelul zero. Adica esti nou si trebuie sa fii supravegheat pentru in tot ce spui. Apoi trebuie sa urmeze nivelul doi- cand, in insul respectiv se are incredere, adica nu mai trebuie cenzurat. De ce nu poate sa foloseasca o imagine? Mai mult, de ce sa nu poata introduce si un moment sonor? As fi dorit sa va ofer poezii ale unor autori rostite de ei insisi sau de actori celebri. De ce sa nu-mi inregistrez textul cu vocea mea si sa vi-l ofer, daca tot « se are incredere »? De ce sa nu va ofer o melodie placuta pe timpul cat imi cititi textul? Apare bariera, trebuie sa ai un nivel « superior », si, pentru asta, nu mai exista criterii, acest nivel ti-l ofera « cineva » Eu vrea sa retrag stelute, fiindca am descoperit ca sunt folosite subiectiv . Si nu pot, cu atit mai mult, cu cat am si declarat ca sa fac asta .
Vrea cineva « marire « ? Sa urce cit vrea , eu nu vreau sa fiu autor recomandat , nu vreau stelute, sa diu « editor », nu vreau ca sa contez in acest site, culmea –nu vreau nici sa fiu citit. Eu vreau sa spun cat pot de bine ce simt, si, daca ma sfatuieste cineva sa inteleg mai bine, sa scriu mai bine, sarut mana!
Asta e tot!

 =  falsitarea "nivelurilor"
Nicolae Tudor
[11.May.03 13:50]
Revin, fiindca mi s-a preluat gresit :
Daca trebuie sa am un nivel “superior” pentru a putea folosi unele facilitati de “text”, daca nu se stie ce nivel trebuie pentru a folosi o imagine, inseamna ca e grav.
Inteleg nivelul zero. Adica esti nou si trebuie sa fii supravegheat pentru tot ce spui. Apoi, trebuie sa urmeze nivelul doi- cand, in insul respectiv se are incredere, adica nu mai trebuie cenzurat. De ce nu poate sa foloseasca o imagine? Mai mult, de ce sa nu poata introduce si un moment sonor? As fi dorit sa va ofer poezii ale unor autori rostite de ei insisi sau de actori celebri. De ce sa nu-mi inregistrez textul cu vocea mea si sa vi-l ofer, daca tot « se are incredere »? De ce sa nu va ofer o melodie placuta pe timpul cat imi cititi textul? Apare bariera, trebuie sa ai un nivel « superior », si, pentru asta, nu mai exista criterii, acest nivel ti-l ofera « cineva » Eu vrea sa retrag stelute, fiindca am descoperit ca sunt folosite subiectiv. Si, nu pot, cu atat mai mult, cu cat am si declarat c-o sa fac asta .
Vrea cineva « marire «? Sa urce cat vrea, eu nu vreau sa fiu autor recomandat, nu vreau stelute, sau sa fiu « editor », nu vreau sa contez in acest site, culmea –nu vreau nici sa fiu citit! Eu vreau sa spun cat pot de bine ce simt, si, daca ma sfatuieste cineva sa inteleg mai bine, sa scriu mai bine, sarut mana!
Asta e tot!

 =  "parerea mea...!"
andy batog
[11.May.03 15:29]
mister editor,
sunt intru totul de acord cu Monica Dascal, chiar daca nu m-am prins inca cum se poate ajunge de la nivelul 0 la mai mult de 0, in fine...
as vrea sa va intreb daca aveti vreo legatura cu poezia, in special cea contemporana. observ ca nu accepati poezii decat in stilul care va place.
lasati-o mai usor cu cenzura!
si inca ceva: mai aveti si dvs grija la exprimare.
sper ca imi acceptati observatiile "constructive"...

 =  cenzură
Florin Hălălău
[11.May.03 15:41]
Sînt de acord cu respingerea textelor slabe. Dar poate că ar trebui și o explicație. Mi-a fost aseară retras un text intitulat "10 Mai" și aș vrea să mi se spună de ce. Am avut și un comentariu pe care nu l-am putut citi pentru că textul nu exista. Pe cine am supărat spunînd niște adevăruri istorice? Cenzură, cenzură, dar s-o știm și noi!

 =  -> raluca daciada manole
Radu Lucian
[11.May.03 18:19]
bine ai venit in randul membrilor cu nivel 100.
diacriticele pot fi folosite pe site. deocamdata nu vrea sa o impun ca regula, deci utilizarea lor este opțională.

 =  > rapciugosului
Radu Lucian
[11.May.03 18:26]
sper ca (nu) te-a deranjat ca am tradus numele declarat de tine si am folosit o forma romaneasca care mi se pare mai accesibila.
raspunsuri:
- nu am avut nici o carte publicata pana acum asa ca numele meu era mai putin relevant. mi-am dat seama ca am publicat totusi destul de multe articole scrise asa ca voi ramane cu numele la numele meu real, care ar trebui sa apara deja in dreptul comentariilor si textelor mele. sper ca acum e clar si care este prenumele. daca nu era clar, iti dau un indiciu: numele se punea inaintea prenumelui doar in perioada comunista. cumva nostalgic ?

- ce trebuie sa faci ai citit si am vazut ca stii. primul pas este numele.
urmatorii pasi sunt subiectivi dar asa cum au reusit altii poti reusi si tu... sau nu... depinde doar de tine
- saitul meu drag se transforma in ceea ce trebuie sa se transforme. m-as mira ca rapciugosul nou-venit pe site sa aiba al doilea nume Mafalda si sa isi dea seama asa usor care e directia, avand in vedere mai ales aceasta atitudine continua de bascalie.
vom trai si vom vedea.

 =  > nicolae tudor
Radu Herinean
[11.May.03 18:31]
la inceput orice utilizator avea permisiunea de a utiliza tag-uri html, inclusiv imagini, audio, culori si asa mai departe.
deoarece ca orice facilitate lasata functionala cu buna credita, a fost ultra-abuzata de utilizatori, am luat decizia de a nu lasa aceasta facilitate disponibila.

permisiunea pentru a folosi tag-uri html a fost oferita doar catorva utilizatori intr-o forma de "test" pentru a se evita abuzurile. subiectul este inca in discutie.

am vazut ca ai deja nivel 100, ti-am acordat nivel 105, care iti permite utilizarea tag-urilor. te rog sa eviti folosirea lor in titluri sau subtitluri si in general abuzul acestora in texte.

vreau sa te mai avertizez asupra unei probleme: ai peste 80% din texte retrase. daca inscrii texte in site doar pentru a-ti creea o biblioteca personala, adica daca inscrii texte si apoi le retragi voi considera ca nu te intereseaza parerea celorlalti membri si te voi readuce la nivelul 0.

 =  > andy batog
Radu Herinean
[11.May.03 18:42]
textul in cauza se cheama "666" si contine urmatoarea "poezie":

Eu eu eu eu eu
eu eu eu
...
Tu tu tu tu
tu tu
...
Noi noi noi noi noi
noi noi noi
...


am redus numarul de "eu, tu, noi" si numarul de linii cu acelasi continut si numarul de strofe cu acelasi continut.

textul nu l-am refuzat eu ci alt cenzor deci afirmatia "daca am vreo legatura cu poezia contemporana" este nu doar tendentioasa ci si gresit adresata. oricum, niciodata nu e vorba de stilul care imi place mie.

fiindca mi te-ai adresat totusi mie, raspunsul meu este oricum urmatorul:
da, am legatura cu poezia in general si cu poezia contemporana in special.
textul publicat de tine este o repetare insipida de pronume care nu sugereaza nimic, decat poate cel mult probleme psihologice din sfera obsesiei, si mai sugereaza lipsa legaturii dintre tine si poezie in general, nu doar cea contemporana.
aceste lucruri nu ti le spun cu rautate ci exprima parerea mea sincera legata de creatia ta. ai ocazia ca prin urmatoarele texte sa dovedesti contrariul si ai aceeasi sansa ca toti ceilalti de a obtine candva nivelul 100.

p.s. poti renunta la "dvs" in adresarile catre persoane de pe site. nu cred ca mai are nimeni aceasta pretentie.

 =  > Florin Hălălău
Radu Herinean
[11.May.03 18:43]
pentru a citi comentariile de pe textele refuzate trebuie ca acel text sa iti apartina si mai trebuie sa fi autentificat in site.
te rog incearca din nou sa citesti comentariile de pe acel text si sa vezi motivele refuzului.
multumesc pentru intelegere
radu

 =  > ramona
Radu Herinean
[11.May.03 18:48]
ce nume ai incercat sa introduci si ti-a spus ca are "invalid characters" ?
voi rezolva cat pot de repede problema cu editarea adresei email.

 =  raspuns pentru dl Hernian
Nicolae Tudor
[11.May.03 20:44]
Am observat ca dupa o saptamana textele sunt vizitate rar, chiar deloc.
Eu nu am sters poeziile, ci le-am grupat pe toate pe o pagina. Am preluat si parerile. Doresc foarte mult sa aflu pareri. Si le aveam cand eram zero; Tot tanjesc dupa acest nivel.
Nu vreau sa devin performant prin numarul textelor.

 =  Ghiocel pentru Radu Herineanu
Laurentiu Orasanu
[11.May.03 22:02]
Daca revin aici revin nu pe marginea "pseudonimelor" Dar incep cu o paranteza legata de ele.

N-am facut nici-un secret din faptul ca voi publica textele cu tenta umoristica sub Calimero (fost Anelaunius Rotaru + Calimero), pastrandu-l pe Ghiocel (Laurentiu Orasanu + Ghiocel) pentru alte texte. Sper sa nu fie nici-o problema cu asta.

Scriu sub semnul aceleasi consideratie pe care am avut-o intotdeauna pentru efortul tau si pentru realizarea tehnica deosebita a acestui site. Si gandindu-ma la interventiile tale (e vorba de comentarii critice la "stelute" date in aparare, textul, sa fiu iertat imi scapa, discutia "Mego", etc) care au corectat de multe ori situatii litigioase.

Neindoielnic, tu (il folosesc, asa cum ai sfatuit mai sus) si cenzorii aveti un rol de jucat, cred in rolul vostru si nu va ramane decat sa corectati situatii care ar duce la o "atmosfera" neprielnica publicarii aici.

Dar de ocoolit am ocolit mult, sa trec la obiect. E vorba de niveluri. Si de ceea ce cred eu ca ar trebui facut si evitat pe viitor. Intru bine.

- promovarile din primavara aceasta au fost in MULTE CAZURI neanuntate; cum s-au simtit cei care au fost promovati nu stiu, cum s-au simtit cei care poate aveau merite mai mari, nu e greu de banuit (nu e vorba de mine, sa fim bine intelesi, ma credeti sau nu);

- cei ajunsi pe 120 au fost ei insisi nepregatiti, unii din lipsa de sedere prea mult pe site zic eu (nu avusesera de-a face cu razboiul de gherila pe care il declanseaza ego-ul nostru ranit); lucrul s-a vazut in doua cazuri, s-a rezolvat, dar le-a cauzat suparare si lor insisi, si site-ului;

- altii nu au nici macar nivelul scriitoricesc (incontestabil in cele doua cazuri de mai sus); au fost promovati dupa sub 20 de texte, dupa 3-5 stelute, ca pelerini de o zi (imi cer scuze aici, dar n-am gasit alta explicatie pentru alte doua cazuri) sau alte motive;

- cele semnalate inainte puteau fi evitate prin votul cenzorilor la promovare (interventia lui Pan la Neliniste de Alooper / Paiu Constantin ma face sa cred ca promovarile nu se voteaza acum in Plenul Cenzorilor); sa zicem 3 voturi pentru 100, 105, 5 voturi pentru 120; va puteti pune la punct asupra unui mecanism;

- despre 105. Presupunand ca 120 mai inseamna ceva (revin, talentul scriitoricesc nu e dublat mereu de calitati de critic, si aici promovarile la 120 au fost in suferinta), 105 nu mai inseamna nimic. A fost dat lui FTA pentru a pune link-uri in ANALIZELE lunare, astazi il dai lui Nicolae Tudor pentru motive de editare similare. Ceilalti de pe el l-au obtinut pentru scrisul lor, nu ? Care e atunci criteriul ? Sa se fereasca autorii de pe 100 sa promoveze pe el ?

- ce-ar fi sa existe un nivel pentru promovat pe merite scriitoricesti, care sa nu dea neaparat dreptul la acordat "stelute", si un altul care "sa acorde stelute", pentru calitati critice ? - nu stiu nici eu daca e bine, daca ma gandesc bine la nivelul cenzorilor cele doua calitati coexista;

- nivelul 100. Nexus ne spune ca acest nivel e acordat nu pentru valoarea scrisului, ci pentru ca autorul prezinta siguranta ca nu va posta texte obscene, etc. Din randurile tale pare ca asta e intr-adevar platforma. Dar vad ca sunt inca mari probleme cu textele unora de pe 100, cu mari lacune la limba romana (Genuneanu, stai linistit , nu dau in tine). Sa zicem ca ei risca sa cada acum pe 90, si din prima pagina. De ce sa nu intariti acordarea nivelului prim (acum 100) inca de la inceput ? (am mai propus asta). De ce sa nu retrogradati la nivelul care implica aprobarea (nu la viitorul 90) pe cei care posteaza constant texte slabe (astfel ca sa poata fi refuzate de cenzori) ?

-acum vreau sa-mi cer din nou scuze, dar o sa vin cu o problema personala.

Pomeneam de Calimero. Si de faptul ca nivelul 100 nu certifica valoarea. Deci cerandu-l aici pentru Calimero nu cer ceva ce el merita sau nu, pentru ca 100 nu insemna valoare, repet. Si stiu ca exista un regulament ca al doilea cont nu poate avea mai mult ca zero (asa zicea costel). Dar cei doi sunt aceeasi persoana, e exclus ca unul sa scrie obscen sau agramat si celalalt nu. (Sper sa nu-l dati si pe Ghiocel pe 0, ca ar fi chiar o gluma buna). Si mai stiu ca un nivel nu se cere, se ia. Dar am mari probleme in a raspunde "carcotasilor de epigramisti" care profita de lipsa de viteza de reactie a lui Calimero. Se bucura si puncteaza, inclusiv profitand de diferenta de fus orar. Cand ei isi incordeaza arcul cu sageti, eu sunt la serviciu, de unde nu pot sa raspund usor. Pana aproba cenzorii raspunsul ei s-au mutat deja la alta epigrama sau ce-o fi aia ce scriem noi. (glumesc)

Deci, rugaminte sau cerseala cum m-a acuzat Lapis: nivel pentru Calimero.

Cum doua conturi nedeclarate ca fiind ale aceluiasi autor pot avea ambele cate 100, de ce nu si doua conturi DECLARATE ale aceluiasi autor ?

Sper ca voi avea intelegere buna de la tine, asa cum am avut si la "Galceava pseudonimelor". Nu neaparat dandu-mi dreptate sau facand tot ceea ce am scris eu aici.

Cu stima,

Laurentiu Orasanu (Ghiocel) si
Calimero

P.S. Probabil ca in zilele urmatoare voi posta Dictionar Geto-Dacic (3). Sub Ghiocel, pentru continuitate. Daca il veti considera incarcat cu "sageti" rog cenzorii sa il retraga. Vorbesc serios, ca si mai sus, nu va fi nici-o suparare din parte-mi dac il retrageti.

 =  am obosit
El Rapciugoso
[11.May.03 22:06]
Singura ofensă serioasă pe care am resimțit-o în plex din răspunsul tău a fost cea legată de nostalgie. Brrr! Culmea, întrebarea legată de nume nu era tendențioasă, ci din pură curiozitate – am văzut că unii dintre nembri își scriu numele înaintea prenumelor, plus că lucian îmi suna mai puțin probabil ca nume de familie decât radu (ion lucian e singurul exemplu care îmi vine în cap.). În fine, am lămurit-o și pe-asta.

Fir-ar să fie, la opinia despre direcția saitului am vrut să adaug un “părerea mea”, ca să nu-ți ridic replica la fileu cum s-a întâmplat până la urmă, dar la recitirea-corectarea textului s-a pierdut. Asta e, așa-mi trebuie (dacă ascult de lecții… ;), o înghit în sec pe-asta. Și... așa e, vom vedea.

Cât despre atitudine, așa cum e ea, este tot sinceră și determinată într-o mare măsură de stimuli din mediul în care se manifestă. În special de măsurile recente ale “autorității”... ;). Dacă alegi să desconsideri opinia juniorului răpciugos pentru că este bășcălios, treaba ta – măcar de ți-ai pleca urechea la comentariile și criticile nebășcălioase - am văzut câteva foarte bine formulate. Din punctul meu de vedere, fiecare culege ce a semănat - valabil desigur pentru mine, dar și pentru tine.

OK, să mai lămurim una, de pe partea închinării. Încă una și… Numele meu al doilea nu este Mafald și nici Omid, este …Călin. Nimic ciudat până aici, dar în combinație cu celelalte 2 se prezintă cam de râsul lumii. Îmi sună cam aiuritor acest nume ca un triolet, și de aici probabil unele complexe în declararea lui. Mă rog, a fost problema mea, până când am hotărât, ținând taurul strâns de coarne și apăsându-i grumazul, să-l fac nici mai mult nici mai puțin decât numele literar. E bine acum?

[Se pune întrebarea de ce am “cedat” așa ușor, de ce m-am plecat în fața regulilor, renunțând la statutul de veziDoamne rebel? Nu se pune? Bine. Să răspund atunci. :)]
‘Cause I’m a looser. :))
Și pentru că, în ciuda bosumflării care m-a încercat, m-am gândit că, în ton cu ce spune compatriotul Nicolae Tudor, eu am venit aici ca sa spun ce simt, să mă exprim liber și MAI ALES, dacă se poate, să învăț de la alții, să primesc sugestii și comentarii de la oameni cu o medie a bunei-credințe care mi s-a părut superioare altor “aglomerări” din mediul virtual românesc. Acesta este singurul obiectiv, și mărturisesc că prefer să fac acest “compromis” cu natura mea oh-prea-rebelă pentru ca să rămân “în web”. Și nu vreau mai mult decât să rămân la nivelul 0, să-mi permit să dau rateuri fără remușcări și fără pretenții de “autor recomandat”, iar orice nufăr mai acătării să fie ca o surpriză plăcută (dacă va fi să fie vreodată).
Doar să-mi lăsați un locșor unde să pot pulsa precum pulsarul. Dacă se poate cu atâtea preastandarde în vigoare...

Cu asta sper să închei capitolul “polemici și polemari” pentru multă vreme. Până la proba contrarie... ;).

 =  Și totuși...
Florin Hălălău
[11.May.03 21:18]
Am fost anunțat pe mail de existența a încă două comentarii, dar nu le pot citi, întrucît link-ul duce la un text care nu există!

 =  hernian ?
Radu Herinean
[11.May.03 22:03]
daca tot e vorba de numele de familie, va rog sa il receptionati cu atentie:
este H E R I N E A N, nu hernian, herman, sau vreo alta varianta.

 =  Brânzovenescu
mo
[12.May.03 02:41]
Eu am cam lipsit...life is life!!! Dar, au avut dreptate Elena si Bogdan, e mai trist acum 'la intors acasa'. Eu observ ca am din start nivel 0. Nici eu nu mai stiu pe cine citesc si de unde...inteleg ca unii sunt dati la un cos special! Am vrut doar sa spun ca e mai neplacut acum! Nickurile aveau un aer aparte! Problema cu nivelul am experimentat-o in trecut, e nefiresc sa crezi ca daca postezi texte bune o sa-ti creasca nivelul....nivelul creste in momentul in care ai timp, disponibilitate sa intri intr-un anumit cerc! Imi pare rau ca trebuie sa spun asta; poate, la urma urmei, e corect asa, site-ul e dus de niste oameni, ei fac 'legea', dar sa nu se lase ideea de corectitudine 'la sange' cand toata lumea stie ca nu exista. Eu, dincolo de textele mele din care rar postez fragmente comerciale, obisnuiam sa citesc ... acum mi-e greu sa fac si asta!
Dar, manutele sus, poate o sa reusim si daca ne postam: Zaharia Trahanache, prezidentul Comitetului permanent, Comitetului electoral, Comitetului scolilor, Comițiului agricolți al altor comitete și comiții....

 =  pt.Herinean si pt toti
Frentiu Toma Adrian
[12.May.03 05:00]
“Dar de ocoolit am ocolit mult, sa trec la obiect. E vorba de niveluri. …………….nu e vorba de mine, sa fim bine intelesi, ma credeti sau nu);
………………….despre 105….. A fost dat lui FTA pentru a pune link-uri in ANALIZELE Lunare,”

Dragii mei vedeți că:”Cel invidios slăbește din cauza prosperități altuia”(Horatius) și departe de mine gândul să nu le vreau binele, știți alt citat sună, cam așa:”Invidia și mânia scutează zilele, te îmbătrânesc înainte de vreme”(Septuaginta)
Domnul HERINEAN, de ce cineva să îmbătrânească pentru mine ? Ori nivelul 105 or nivelul "O" nu-mi ridică statuie și n-as vrea să moară nimeni
Vrea cineva să-l puneți presedinte- rog satisfaceți dorința omului.Eu mă mulțumesc și mai jos..Nu-am venit pe acest site sa fiu primul.Defectiunile mi le cunosc(partea gramaticală), însă de reținut --inspiratia nu se face dupa cultură, inspiratie superioară poate să aibe si baba Floare.
Referitor la critică, acept critică dar nu bătaie de joc.Cine dorește să-mi dea un sprijin l-aș ruga să mă anunțe, un critic eu cosider că trebuie să-ți dea sugestii pentru îmbunbatătirea textului și să nu depășască latura – obrazului_
Cât privește punerea analizelor lunare eu n-am așteptat recompense, dacă nivelul 105 a fost acordat după 5 ori 6 analize lunare -as propune să dați si altora care se încumetă să facă măcar 5 luni.
Domnule editor pe site sunt persoane care trag după grad.De ce să nu aibă posibilitate și reușită
Si acum astept numele celor care vor să mă sprijine în îmbunătătirea textelor mele-Lista este deschisă=
Cât privește binele acetui site dați posibilitatea ca fiecare să se exprime si trageți concluia ce credeți de cuviință

 =  ghiocel > dlui FTA, cu stima
Laurentiu Orasanu
[12.May.03 05:16]
Dle FTA,

Mi-a fost teama ca n-o sa fiu inteles. Nu e vorba de persoane, ci de principii.
Invidie si altele, sunt interpretarile dvs. Nu am nimic cu nivelul dvs.

Parerea despre Analize mi-am mai spus-o, apreciez efortul dar asta nu ma impiedica sa va critic pentru unele aspecte.

Si, pe lista dvs de facut treaba (Analize) am fost primul (februarie) si daca veti avea nevoie o voi face din nou.

Cu stima,

Ghiocel

 =  pedeapsă
Frentiu Toma Adrian
[12.May.03 05:33]
Dragă Laurențiu eu nu țin pică pe nimeni , însă atât pentru tine cât si pentru alții nu dați drumul unui cuvânt înainte de a te întreba –nu jignesc cu el ?
Oricum pentru asta ai să plătești O să-mi acorzi sprijin la partea gramaticală.Ce zici?

 =  Ghiocel > FTA - ochii pe TV ca pe pepeni
Laurentiu Orasanu
[12.May.03 06:54]
Dle Frentiu,

Sprijin la partea gramaticala, da, cu placere. Cu mentiunea ca nu sunt nici pe departe un expert (deh, inginer !).
Oricand aveti nevoie de pareri/corecturi la un text, va rog sa folositi adresa mea de email:

[email protected]

Ghiocel

P.S. Daca receptionati acolo programele TV romanesti (cele care preiau TVR International), fiti pe receptie saptamana viitoare: se pare ca m-am balbait pe TVR1 la Ziua Romaniei la New York. Ala cu jacheta James Dean alba.

 =  doleante
alex bâcu
[12.May.03 12:39]
as dori ca in cursul acestei operatiuni de reconceptualizare a siteului sa se ia in considerare cateva sugestii, le zic eu pertinente, ale subsemnatului.

1. simplificarea procedurii de atasare a unei imagini la profilul personal. radule ti-am trimis o fotografie cu mine de trei ori pana acum si tot ioc.

2. eliminarea cenzurii in ceea ce priveste textele politice. literatura a fost intotdeauna un instrument de rezistenta impotriva regimurilor totalitariste si nu vad de ce ar trebui sa renuntam la aceasta ipostaza in timpul unui regim democratic fundamentat pe inalienabilitatea dreptului la opinie. aceasta schimbare ar presupune :
a. cenzurarea atacurilor politice neargumentate intr-o forma coerenta.
b. neadoptarea unei politici a siteului aka nepublicarea editorialelor cu opinii politice pe prima pagina

3. lamurirea situatiei textelor obscene. eu consider ca ar trebui trecute intr-o pagina secundara unde cititorii ar trebui sa isi dea acordul ca au varsta necesara samd. in plus ar trebui adoptat un criteriu clar si definitiv pentru scrierea cuvintelor considerate obscene.
am observat ca intelegerea tacita este ca p%#da si f***-ti sunt acceptabile.

4. trecerea comentariilor neliterare intr-o pagina secundara. acesta este singurul mod in care eu cred ca se va promova o crestere valorica a comentariilor si a criticilor literari care vor veni sa isi expuna parerile. toate comentariile ar trebui sa fie vizibile cand un text este accesta dar numai cele la obiect ar trebui sa fie vizibile pe prima pagina, contribuind astfel la sporirea prestigiului emitatorilor in cadrul comunitatii si oferind motivatie intru urmarea exmplului. ar trebui sa se faca diferentierea dintre comentariu si critica literara.

parerea lui bacu.

 =  Bravo, Radule!
Olimpia Blagoi
[12.May.03 18:43]
Sunt de acord cu scoaterea măștilor! Suntem "cineva" fiind acceptați pe acest site, suntem citiți în toată lumea, deci ...cărțile pe față. Bravo, Radule!
Olimpia Blăgoi (cu ă de la Hălălău)

 =  >alex bâcu
Radu Herinean
[14.May.03 16:16]
punctul 1 este rezolvat pentru versiunea noua. daca vrei intreaba un cenzor in privat si cere adresa unde o poti testa.

punctele 2 si 3 sunt pe cale de solutionare

punctul 4 il voi implementa insa forma propusa de tine e un pic incoerenta. am retinut ideea si cred ca putem separa cometnariile in "chit-chat" si "critica literara", pastrand in prim-plan doar critica serioasa.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !