Comentariile membrilor:

+ ok, clar
a nimanui
[20.Feb.03 11:15]
in sfarsit un text care imi plce in dimineata asta...

bun Oriana, subiectiv, mi-a mers la inima.

 =  *
ortega
[20.Feb.03 11:25]
Si eu spun la fel, unul din cele mai bune texte!

 =  dialoguri sparte!?!?
fewery
[20.Feb.03 15:31]
eu is mai inceata in gandire si mai necitita decat multi si aceasta poezie m-a blocat.poti, draga Oriana, sa imi explici si mie, pe scurt, ce ai vrut sa zici cu "dialoguri anterior sparte", simfonii circumscrise in tampla", care se deriva pe undeva prin tampla incat ni se intampla soapta...dar cu probabilitate minima?

 =  probabilitati
magul
[20.Feb.03 17:13]
poezia asta seamana cu enunturile paradoxale din scrierile lui Lao. ca sa nu mai spun de efectul Doppler din primele doua versuri: a auzi departe tacerea lui dincolo de dinainte.

acum e clar. a avut loc transmutarea timpului in spatiu si invers. in acest punct infinitezimal, aflat la limita perceptiei starii normale de constiinta, se poezeste despre tacere ca plin, potentialitate, nod de clepsidra.

condensarea fracturilor de cuvinte din dialoguri infinite, a simfoniilor in soapte, gesturi alchimice de altfel, ma duce cu gandul la o intoarcere la arhetipurile lumii, iar prin suspendarea mentalului, intrarea in starea de liniste.

ne intoarcem usor usor la sursa gandurilor, prin contemplare.

 =  am schimbat pe ici pe colo
Oriana
[20.Feb.03 18:22]
Lucrurile stau în felul următor. Am tradus trei tăblițe de lut nears găsite la Balta Albă. Erau lipte așa că le-am muiat în apă. Fiind nearse, una din ele a cam curs motiv pentru care cuvinte din primul postulat au căzut în celelalte două. Azi m-am uitat pe tăblița a treia și am descoperit că armonii raționalizate sub tâmplă ori derivate din inimă ar putea adăuga claritate semantică ideii de convorbire circumscrisă rațiunii sau dezvăluită din suflet. Cum șansa ca marțienii să aterizeze pe pământ este 1 la un milion, dar uite-i că deja printre noi sunt, așa și unora care suferă de lipsă de comunicație li s-ar putea întămpla convorbirea cu șansă minimă i.e. șoapta.
Magule sunt emoționată de comentariul tău. N-am uitat ce am promis, dar timpul...
A nimănui, m-ai făcut să mă simt a cuiva cu stea în frunte. Mulțumesc!
Fewery, darling. Când doi oameni nu (mai) au ce comunica dar se tot străduiesc să mențină verbal niște aparențe cum crezi că le sunt dialogurile? La celelalte întrebări ale tale am răspuns mai sus. Recapitulând pe scurt, cu mintea și sufletul comunicăm.

 =  Ce frumos "probabil"....
Dominique
[20.Feb.03 19:30]
Acesta este o definire stiintifica a " ce am tacut dincolo de inainte" sau mai bine zid este o teorie superba a probabilitatii. A sansei "soaptei cu probabilitate minima".
Ce frumos "probabil"...
Dominique

+ rationalizarile
Anton
[20.Feb.03 19:34]
Mi se pare mie sau e o schimbare de stil? Oricum, suna frumos mai putin "rationalizate", mi se pare un cuvint prea lung pentru a fi poetic. Strofa a doua e deosebita si ultimul vers.

+ da si nu
Dania
[20.Feb.03 20:16]
Pentru mine, toate trei au valoare de adevar. Intamplatu-mi-s-a soapta cu probabilitate minima, binefacatoare sau nu.

 =  replica
fewery
[20.Feb.03 21:14]
Imi pare rau, eu nu prea inteleg unele limbaje, cel mai greu mi se pare limbajul de lemn si cel mai mult ma surprinde cand devine lipicios ca arborele de guma incat se lipesc mustele de el.
Honey bunny, multumesc totusi ca mi-ai acordat atentie.

 =  de bine si de sub timple ..frumos
Silisteanu
[20.Feb.03 22:30]
Poezia se scalda uneori in Balta alba a cuvintelor.rind pe rind unele schiopatind cuvintele intra la apa plecind mai apoi sa se usuce sub timpla. Somn usor poemule
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !