Comentariile membrilor:

 =  poezie??
Andia
[13.Jan.03 21:35]
Domnule Gerg, daca asta e poezie, ma intreb ce e editura V. si de ce.
Te rog din suflet sa-i transmiti Emiliei ca m-a impresionat foarte mult povestirea ei, dar ca ma uitam la stirile de la cinci si-am scapat introducerea, cuprinsul si incheierea.

 =  vasilievici cu drag
george vasilievici
[14.Jul.03 04:06]
mai bine intreaba-te ce e "viata omului".

ps. ce e poezie si care sunt regulile ei?

 =  dorinta
george vasilievici
[14.Jul.03 04:20]
inainte de a raspunde la o minimalizare care se bazeaza pe superficialitate analitica in ceea ce priveste tipologia psihologica a personajului propus, sunt curios de ce a fost postat acest text acum pe acest site. nici macar nu mi s-a cerut acordul. el poate fi citit si banuiesc ca a fost citit de cei interesati pe siteuri ca www.asalt.seanet.ro, www.aol.ro, www.piciordeplay.ev.ro, respiro, electra, pisica verde si asa mai departe. cu aceasta ocazie vizitatorii acestui site, dorind sa citeasca un text despre care se discuta aici dar care nu exista aici, aveau ocazia sa intre si pe alte reviste sau biblioteci virtuale ceea ce ar fi extraordinar. pentru ca sa nu uitam ca cei ce raman blocati aici, pe www.poezie.ro, au de castigat experienta dar in acelasi timp ei pierd un Mitos Micleusteanu, un Roman Tolici, Gili Mocanu, Mugur Grosu, Mircea Tuglea, Stefan Caraman, Paul Doru Mugur etc. acestia sunt autori formati deja, autori unici care din pacate pe poezie.ro nu exista. de ce? ar trebui sa ne dea de gandit.

 =  George si Emilia
Radu Tudor Ciornei
[14.Jul.03 05:52]
George

eu am aprobat pe tacute textul tau.
Nici unul din siturile pe care le pomenesti nu imi e strain.Plus siturile tuturor revistelor literare citibile. Si stiu ca acolo poemul tau sta la loc de cinste. Dupa cum la fel de bine cunosc si referintele critice asupra poemului tau plus situarea lui intre operele remarcabile ale generatiei actuale. Linga Pizdetul lui Vakulovski,scrierile lumesti ale popitului Stefan Bastovoi, noaptea cu patria a lui Ianus si altele.
Cred ca dincolo de soc critica si lumea literara pretuiesc poezia ta ca pe o creatie de top 10 in ultimii ani.
Pe mine l-a inceput m-a socat. Apoi am inteles ca te reprezinta ca scriere , ca ars poetica. Nu pot sa spun ca acum mor dupa ea. Este o fresca insa foarte bine zugravita. Este o transcriere a unui interviu imaginar, a unei confesiuni terminale a unui personaj simptomatic. Eu aseman in capul meu uneori Emilia Romaniei si dramelor postrevolutionare.

Despre duritatea de limbaj si patratul rosu imi amintesc o situatie similara cu un text al lui Matei. Nu pot sa iau eu o decizie, pot doar sa propun o discutie pe marginea Emiliei.
Cit despre cei pe care i-ai mentionat,ei au locul(locurile) lor de joaca.Vezi Nadirul. Dar in care eu nu mi-am permis sa intervin. Eu sunt si am sa ramin un muncitor al poeziei nu un estet. NIci nu as avea cum, imi cunosc limitele.
Poate ca acesti scriitori mentionati de tine ne-ar vizita daca aici ar fi un adevarat dialog literar. Din pacate avem doar uneori ceva valente de atelier literar in rest vin sute de texte de la alfa la omega de la manele pina la imitatori, nebuni, false genii si citeva miini bune de poeti cu potential.
Am fi bucurosi sa ii primim sa discutam.
Oricind avem nevoie de oameni cu ochiul format care ne-ar impinge poate spre mai putin dar mai bun.

Eu as vrea sa discutam, sa vada intreg situl poemul sa spuna ce crede. Ar fi un vox populi ca vox Dei s-a exprimat deja prin pana criticii si a premiilor obtinute. E interesant cum ai fost laudat pt Emilia de cei din lumea paper iar aici linga cei care teoretic ar trebui sa fie "ai tai" e considerat nepublicabil.
Nu vreau sa sparg regulile. dati insa un search dupa George Vasilievici si Emilia
si veti vedea ca poezia si-a gasit locul peste tot. Nu vad de ce sa fim mai catolici decit toata gasca.
Luati-o ca pe o propunere.

 =  despre emilia
ion amariutei
[14.Jul.03 09:57]
emilia este un infern la purtator, un fel de graffiti pe peretii murdari ai epocii contemporane unde abjectia vietilor *subterane* descrise isi gaseste o ciudata mantuire in umilinta expiatoare a protagonistei. este un personaj aproape biblic prin incapacitatea de a-i judeca pe ceilalti si suprema impacare cu soarta.

prin acuitatea descriptiva si refuzul obstinat de a oferi explicatii caracterologice mi-a amintit de filmul lui Abel Ferrara, *Bad Lieutenant*

cred ca ar fi o greseala sa ne intrebam cat de plauzibil este personajul sau situatiile, ori daca textul este intr-adevar *poezie*. este un text unde primeaza forta emotiei transmise (si va promit ca o veti gasi din abundenta), iar nu *premeditarea* constructiei (cu toate ca si aceasta este impecabila)

la urma urmei, cati poeti, tot atatea definitii ale poeziei

 =  Nex&Gerg
Paul Bogdan
[14.Jul.03 14:48]
Nex, am mai discutat despre acest subiect. Chiar dacă "Emilia" este apreciat în paper, într-un spațiu virtual ca poezie.ro, în care interactivitatea și influențele sunt la mâna "oricui", ne-am trezi cu tot felul de replici și clone de proastă calitate. Am mai avut exemple când, o "înjurătură reușită", plasată într-o proză bună, a dat urmare multor abjecții.
Aceasta este avantajul hârtiei, nu te vei trezi cu cartea clonată sau cu subsoluri de doi bani și nici editura nu va fi forțată a publica tot felul de imbecilități și asta doar pentru că tu ești... "un spirit liber".




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !