Comentariile membrilor:

 =  Nic se intoarce :)
Dovira
[19.Dec.02 16:32]
No, Nic draga, azi abia ti-am citit prima posta a redactiei si m-am tot uitat eu printre textele tale, doar doar oi gasi si continuarea!
Acu-s mai bucuroasa!

Mai poftim ;)

 =  cand o zbura porcu.
ioanid
[19.Dec.02 19:27]
Foarte fain si umoristic dialogul epistolar, si unitar, daca pot sa folosesc un cuvant urat, si uite ca pot. Zici ca-i scris de una si aceeasi persoana. Acuma, stimata redactie, poate ma lamuriti si pe mine intr-o alta scrisoare, de unde vine expresia "cand o zbura porcu", ca asa mi-a raspuns tata cand aveam vreo 18 ani si l-am intrebat cand o sa-mi vina si mie mintea la cap. Si de-atunci tot stau cu capul pe sus sa-l vaz cand aterizeaza. Porcul, nu tata. Cu multumiri in prealabil anticipate (ca alegerile din Algeria), va sarut manusitele pana la cot.

 =  bestiala
muka
[19.Dec.02 20:03]
Nic, e intr-adevar bestiala! Mai ai poste?

+ Raspundem domnului Ioanid
Nexus
[19.Dec.02 19:55]
Stimate domnule Ioanid

Dupa indelungi cercetari si o istovitoare munca de documentare la fata locului echipa redactiei a descoperit ca expresia nu vine din vremuri imemoriale ,asa cum ne-am fi asteptat.
Nu imobilitatea exasperanta si imposibilitatea desprinderii de Terra a bucuriei cu fleici au generat expresia ce ne sugereaza infinitatea imposibila.Care de fapt este posibila pina la urma , dupa cum vom vedea.

Originea ei se afla in orasul Dorohoi unde un cetatean de la bloc satul de preturile prohibitive si postul impus de regim(regimul comunist desigur) a adus un godacel in balconul sau de la etajul 3.
Zilele treceau si godacul deveni porc de-a binelea. Tragea 110 kile si spre disperarea vecinilor avea o vitalitate vocala de invidiat si un metabolism debordant.
In preajma Ignatului porcul Mitica incepu sa fie chinuit de cosmare constind in caltabosi sorici si (vai !) singerete.
Asa ca dupa un model unguresc a decis sa isi puna capat zilelor.
Cartonul pus intr-o latura a balconului a fost tinta evadarii sale.
Cu o sarja scurta si un grohait de adio si-a inceput drumul spre libertate. Momentul de glorie a zborului s-a incheiat in capul postasului care trasnit de fiara sinucigasa a murit pe loc.

De atunci Mitica este o legenda vie (daca se poate spune asa) in abatoare.

Mitica nu a murit pe loc , a mai agonizat un pic -de aici derivind bucuria stapinului care l-a preparat totusi cu satisfactia ca nu maninca mortaciune.
Apoi a intrat in puscarie pentru omor din culpa.
Satul.
Proprietarul ,nu porcul.

 =  generos ca porcul
adrian_nairda
[19.Dec.02 20:22]
Stimată Redacție,
Sunt multe învățăminte în răspunsul dumneavoastră. Am aflat de pildă că UE, nu dă porc gratis, dar are norme. Am căutat și am găsit porcul codificat CAEN - norme recent aprobate de ai noștri - de unde am dedus că dvs. vă sfiiți să faceți politică explicit, dar nu lăsați omul fără o învățătură, două. După prima regulă a sacrificării porcului, indicată de dumneavoastră, am înțeles că vă plac jumările realizate prin arcuire electrică. Senzațional!, e o îmbinare a practicului cu esteticul. Mi-a arătat porcul mai ceva ca o "iluminație" de Căciun de pe Magheru, iar jumările n-au avut nici-un cusur.
Metoda cu invitatul porcului la palincă, vă rog ... nu este pentru mine. Eu sunt un consumator asiduu al produsului, care nu are legătură cu porcul. Pentru bunul motiv că porcul nu se pricepe la prune și nici la femei - femeile spun în general bărbaților că miros ca porcii după ce beau palincă, dar cred că se află, bietele de ele, sub imperiul unei crase defomații culturale. Chiar așa! Păi cine culege prunele în poală, porcii de bărbați ori influențabilele femei?
Chestia cu automobilul nu îmi este la-ndemână, pentru că nu am carnet de conducere, deci sacrificiul ar fi mai curând din/de partea mea.
În rest, accept orice sport "cu" și "ca" orice bărbat, care prin eroare poate fi confundat cu un animal, altminteri extrem de generos, generos ca porcul, cum se spune.

 =  adevar si minciuna, la mijloc de codru des
Dovira
[19.Dec.02 20:41]
Domnu` Ioanid, iei minte, io stiu adevaru`!

Un cineva (nu spui cine, persoana importanta) a inceput o facultate (a nu stiu cita) pe la 40 si ceva de anishori.
Lumea l-a luat in ris : "O sa-tzi iei tu licentza cind o zbura porcu (varianta : pe la geam)". Intimplarea face ca cetatzeanul respectiv sa ia licentza (nu ne-au parvenit circumstantele la redactie), sa insface un godac ce misuna linistit pe linga un aeroclub, sa-l aburce intr-un vehicul zburator... si cam asta a fost.
Se pastreaza pina in ziua de azi si fotografii, dar nu le putem pune la dispozitzia publicului amator.

 =  mangalita fara sorici
motzoaca
[19.Dec.02 21:10]
duduita sadica ai grija ca o sa te linseze astia de la drepturile aimalelor.
savuroasa, starneste amintirile!!!

 =  revenire că tot n-am înțeles
Anton
[20.Dec.02 02:52]
Din nou Stimată redacție
io vorbesc serios, si unii mă iau în bășcălie...pentru asta sînt cam mîhnit ca să nu zic supărat de-a dreptul. Adică vine Ignatul și io nu am aflat cum să procedez? Tătă lumea își dă cu părerea, da’ ei nu știe ce mă așteaptă pe mine. Am pregătit paiele, n-am palincă, da’ am auzit că la Bucale se găsește țuică d’aia andrea răducan sau gianina colomban, naiba mai stie, poți matale să-mi faci rost? că palinca ie scumpă, n-are tata bani, mai bem si de pufoaică, da’ porcu ie principalu subiect, ori îl tai ori nu-l tai. Că-mi plouă deja în gură după șorici...Am chemat deja la pomană pe popa Trică (ăla vine și cu prioteasa)că e văr de-al doilea cu cumnatu-meu, și mai dă acatiste, s-a rugat să n-aibă trichineloză d-aia de fac porcii care mai rîmă pe după casă, că closetul nostru ie taman în fundu curții. Și are 150 de kile, nu ca ăla de anu trecut că iera ca un pisoi, 70 de kile, în două zile lam mîncat că a venit și neamurile lu nevastăm-ea, fi-iear neamurile ale dreacu, că nu mai scap de iei, numa la Paști și la Crăciun vin cu punga de cafea, și aia ieftină și beau din molanul meu, da’ anul ăsta l-am pus separat și iam pus și apă în el pentru nesătulii ăia, săl bea iei cu neamul lor. Hai noroc, duduie redacție, da’ tot nam înțeles ce căta porcu pe înbalcon sau în aieroplan că văz că unii n-au boală sănătoasă. dacă numi spune nimenea ce e cu normele alea UIE io tot îl tai și-l pîrlesc, că doar n-o să miros tigăile altora...
Săru mîna și nu mai lăsați pe boierii ăia de la capitală să facă mișto, că iei tot porc mănîncă, poate le e necaz că nu-l taie iei.
Săru mîna

 =  zburator cu plete negre
Nic
[20.Dec.02 11:59]
Saru'mana frumos de aprecieri!
Draga Ioanid, ma vad nevoita sa inetrvin si sa-l contrazic pe domnul Nexus.
Vorba asta cu zburatul porcului este foarte veche, de pe vremea lui Darwin (un domn care tinea tutungerie in piata Matache).Acest domn a calatorit foarte mult in tinerete (unii spun ca ar fi ajuns pana la Buhusi). Calatorea mai mult pe mare si i se facea rau. Asa ca atunci cand ajungea pe uscat era foarte ametit si vedea lucrurile cu susul in jos. Cand a ajuns prin niste tinuturi exotice si pline de lucruri nemaintalnite (se pare ca era la Cernobal), a confundat tapirii zburatori cu porcul domestic. Tapirii astia zboara la altiduni mari si coboara in picaj in cuiburile lor din copaci. Darwin a fost mirat de ce vedea si a scris despre porci zburatori ca despre veriga lipsa dintre pterodactil si rata leseasca(izvoarele sustin ca mai era si miop si nu purta ochelari din motive estetice). Asistentii lui l-au tras de maneca zicand:
- Maestre, maestre, astia sunt tapiri!
Da' el nu i-a crezut si a ramas asa: porcu' zboara. Problema e ca nu zboara totdeauna si nu in Romania. Dar noi inca asteptam aceasta minune, impreuna cu aparitia placintelor pe gard si a cainilor cu covrigi in coada. Sper ca v-am lamurit si ca apreciati efortul facut de mine pentru documentarea ata de stiintifica. Acum ma scuzati, dar trebuie sa plec, am de facut un cuib in plopul din fata curtii si trebuie facut mare ca godacii astia pot ajunge pana la 200 de kile.
Eu tot mai sper sa-mi vina mintea la cap.

 =  >pt. Anton
Nic
[20.Dec.02 12:17]
Domnu Anton,
viu cu palinca, da' dumneata tre' sa-mi dai jumari si cateva kile da carne de sufletul porcului, sa ajung sarcu in Rai
(intre timp a invatat sa zboare). Si daca ajunge in Rai, nu mai am nici eu probleme cu cei de la protectia animalelor, cum bine a remarcat duduia motzoaca.
In alta ordine de idei, nu trebuia sa-l invitati pa popa Trica. Sa va spun ce-am aflat despre el:
Mai asta vara a avut intr-o zi fo' sapte pomeniri, s-a dus la toate, s-a indopat la toate ca de, bucatele trebuiau blagoslovite, iar cand sa treaca un pod, i-a pleznit burta! Dascalu' Fotea n'are de lucru si zice:
-Aoleu Parinte, ce ne facem ca mai avem o pomenire?!
-Unde taica?
-Uite acilea, peste pod.
-Coasa-ma ca merg si io!
Asa ca trebuie sa cantariti bine situatia si mai ales porcu', sa vedeti daca-i ajunge parintelui.

 =  nic-buna
IoanBancila
[21.Dec.02 16:28]
Minunata idee si originala, acum in prag de sarbatori.Ironia muscatoare ma unge pe suflet , ca intregul articol , pe care l-am sorbit cu mare placere.Cu mult respect,BAncila.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !