Comentariile membrilor:

 =  place
Michelangelo
[03.Nov.02 22:43]
"...noi doi, învaluiti
in aceeasi spirala fragila" ...ce frumos suna!
imi place.

 =  Marina...
inorog
[03.Nov.02 22:43]
Se spune ca ceremonia ceaiului este o ilustrare a faptului ca fiecare clipa este unica si trebuie traita ca si cand ar fi cea de pe urma....
Imaginea fericirii domestice este placuta si naste un strop de invidie ...Astept sa citesc in continuare textele tale!

+ din fruntea Licornei
Oriana
[03.Nov.02 23:00]
De acord cu antecomentatorii mei. Deși m-a dus imediat cu gândul la romanul Shogun, cred că incercarea de a descrie acest ritual e un exercițiu interesant și merită osteneala deși doar un grup restrâns îi cunosc și recunosc magia și virtuțile... din păcate, astfel de ritualuri sunt pe cale de dispariție, nu intră în sfera de preocupări cotidiene moderne hedoniste.

 =  a darui si a primi
RRostas
[04.Nov.02 05:10]
Ah, ceremonia ceaiului, a primi si a darui, a darui si a primi, nu mult, nu putin, tot ce ai, intr-o ambianta orientala, intima, suna frumos de tot!
"Ritual ce tine seara loc de cuvinte".
Si apoi asocierea ceremoniei ceaiului cu "ce ai", cu daruirea si primirea a tot ce ai. Nici nu mai pot sa fiu atent la constructia poeziei, la felul in care e scrisa, nu mai vad altceva decat imaginea aceea: a darui si a primi. Tot.

Trebuie sa fii fericita, Licorna!

 =  Daruit si primit
Hera
[04.Nov.02 13:06]
superb ritualul ceaiului fara cuvinte!!!

+ parere
Nic
[04.Nov.02 13:11]
Ce atmosfera extraordinara se desprinde din versurile tale!

 =  Multumiri
Licorna
[05.Nov.02 18:12]
Cu intarziere, pentru care imi cer scuze, va multumesc tuturor celor care ati zabovit o clipa mai mult pe versurile mele, lasandu-mi dovada aprecierii voastre. Cu stelute de la doua din cele mai indragite de mine poete de pe site, cu sensibile comentarii de la RRostas si Inorog si cu vorbe frumoase de la Michelangelo si Hera, saptamana asta ploioasa si cenusie are sanse sa nu ma copleseasca. Si asta datorita voua.
Da, RRostas, chiar ca sunt fericita!
Se simte, nu?
Mi-e tare drag sa daruiesc, paradoxal (sau nu), asta ma umple si ma face mai fericita cand reusesc.

 =  daruire vs. fericire
RRostas
[06.Nov.02 01:15]
Sigur ca se observa, iarta-ma ca intervin,(din nou) insa ma bucur sa gasesc texte din care sa iradieze atat de frumos starea de fericire, linistea, implinirea, fara sa fie banale sau patetice (cum sunt eu acum). Nu pot sa spun ca imi displac nici textele dramatice, usurel triste, in care ma regasesc. Eu cred ca nu as putea sa scriu despre ceea ce nu cunosc, sau as putea, imaginandu-mi, dar nu mi-as atribui mie o stare pe care nu am cunoscut-o. Asa ca starea asta se simte si ma bucur sa stiu ca exista oameni fericiti.
Daruirea, stiu cum e, poate este singurul motiv pentru care mai sunt. Sigur ca te umpli de o anume fericire pe care altfel nu o poti obtine, la fel e si cu antipolul ei, te umpli intotdeauna de ceea ce dai (bun sau rau), iar energiile pozitive atrag stari pozitive. (Ar fi un motiv pentru care incerc sa elimin orice energie negativa din juru-mi.) Dar oricat de altruist ai fi, uneori simti (e normal si e omeneste sa simti astfel- aici ma refer deja la mine si nu la poezia ta) ca doresti sa ti se intoarca, sa si primesti, macar pe jumatate, macar pe sfert, macar un gram, uneori, sa te simti om, la urma urmei. Dar daca nu ti se intoarce nimic, sau nu simti, oricat de mare ar fi placerea cu care oferi, la un moment dat ajungi sa te simti fraier si nefericit pana la Dumnezeu si inapoi.

Sigur ca aici se pot spune mult mai multe, dar nu asta intentionam, ci voiam sa-mi exprim bucuria de a intalni oameni fericiti. Ca exista.

 =  multumesc
FreeANGEL
[30.Nov.02 21:15]
mi-ai amintit de o cabana uitata in munti , cuprinsa de viscol unde singurul refugiu era aroma unui cei si valurile privirii intre ochii indragostiti ; mi-ai amintit de mine ...

+ Marina
Codri
[18.Dec.02 19:04]
Subscriu comentariilor, fericirea merita toate stelele din lume!
* pentru oamenii fericiti.


P.S.
N-am uitat, imi cer scuze pentru intarziere:
[email protected]

 =  green tea
motzoaca
[18.Dec.02 21:06]
am primit si eu azi un pic din ce aveai tu de daruit, atat de delicat, cumva desuet si oriental,cu multumiri...
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !