Comentariile membrilor:

 =  * (semn de lectură)
Bogdanovici Andreea
[31.Mar.07 20:40]
Un articol bun, structurat bine. Este interesantă introducerea. A doua parte are un ritm de citire alert, informațiile sunt gestionate bine, astfel că se creează un nucleu informațional, care ajunge la cititor.
Mi-a plăcut.

Toate cele bune.

 =  la subiect
felix nicolau
[31.Mar.07 20:55]
intotdeauna mi-a placut tehnicitatea recenziilor tale. sunt scrise pt initiati, iar eu incerc din rasputeri. solid

 =  punct
carmen mihaela visalon
[31.Mar.07 20:59]
Si mie mi-a placut recenzia asta.

 =  parere
radu petrini
[31.Mar.07 21:09]
eu am citit cartea
mi-a facut cu ochiul pe un raft acum 2 saptamani
recenzie brici
de acord cu felics

 =  prieteni
Ioana Petcu
[31.Mar.07 21:18]
multam de aprecieri, ma adun cu voi pe dinauntru, cind va lasati gindurile aici.

gindeam zilele astea, si voi lansa aici in subsol intrebarea - cit de schizoid este acest gen de scriitura, romanul polifonic, adica? sau daca se poate pune problema in acest fel?
las dechisa discutia, poate ne ciocanim tartacutele aci.

(peseu pentru Radu - cred ca ti s-a potrivit lectura cartii, cu atit mai mult cu cit atinge lumea Orientului).

 =  polifonic
florin caragiu
[31.Mar.07 23:29]
și mie mi se pare un articol bine scris, reperând și ridicând la fileu problematizări incitante. În privința romanului polifonic fundamental este Mikhail Bakhtin, foarte apreciat și dezbătut în America la ora actuală.

 =  psihisme romanesti
Ioana Petcu
[02.Apr.07 09:12]
desigur, Bakhtin, eu doar gindeam la asemanarea dintre astfel de tehnici si simptomatologia schizofremiei: compunere din mai multe voci, gradul de verosimil/neverosimil, conturarea povestii pe un schelet esential, pe care se aduna mai multe forme, nu toate credibile, parte-intreg etc.
acum citeva zile am avut in mina o alta carte, foarte buna, Cine adoarme ultimul de Bogdan Popescu. (voi lasa recenzia si aici, probabil). e facuta pe acelasi tipar polifonic. sa fie asta o moda? sa aiba un efect mai puternic asupra cititotului - dinamizarea a acestuia?

 =  cu apreciere
Stefan Doru Dancus
[03.Apr.07 20:15]
Romanul polifonic nu este o inventie noua. Se pare insa ca "vocile autorizate" ce acorda premiile Nobel s-au pliat numai pe acest tip de scriere.
Oare ce s-ar intampla daca ar fi premiat romanul "Sarut pe o roata de tren" al uni scriitor aproape necunoscut din Maramures, Romania?
In alta ordine de idei, recenzia de fata e de nota 10. La cate tampenii se emit astazi (vezi verva negativista a lui Alex stefanescu) e o fericire sa citesti asa ceva.
Cu apreciere sincera, Dancus

 =  teoretizari (romanul dincolo de roman)
Ioana Petcu
[04.Apr.07 09:09]
stefan, desigur, eu nu sustin ca tipul acesta de discurs narativ este nou, el vine de pe la dostoievski (romanul colaj) si incepe cu Gide (Les faux monnayeurs). eu as sustine, insa, ca e un gen care propune conjunsctie si disjunctie in acelasi timp, dar (atentie) e posibil sa devina un cliseu, fiind mult utilizat. o chestie relativ commercial, elitista pentru cititor, dar placuta si dinamica scriitorului.
we will see

 =  partea frumoasă a Balcanilor
Tudor Ioan Bogdan
[04.Apr.07 11:50]
Recenzia ta mi-a deschis gustul să cumpăr cartea și s-o citesc. Am citit undeva, într-un supliment literar un fragment din ea și mi s-a părut extraordinar felul în care scrie, degajat, ca din vârful penelului lui Goya. Poate mi s-a părut mie, dar felul acesta de a scrie mi-a adus aminte imediat de Craii de curte veche a lui Mateiu Caragiale. Și de Isarlâk a lui Ion Barbu. Cu mulțumiri

 =  bună
Florin Hulubei
[05.Apr.07 08:46]
Ca de obicei, o recenzie bine argumentată și bună. Felicitări!

 =  tudor, florin, cititorii de la curtea veche
Ioana Petcu
[05.Apr.07 21:04]
tudor, ma bucur de initiativa ta de a incepe romanul, e in stilul "caramida" (cum imi place sa glumesc) dar te tine cu sufletul la gura.

florin, hello old friend, nu te-am mai zarit de mult prin zona, si-mi place sa de am aci in pagina.

 =  semnalizatori
Adina Ungur
[06.Apr.07 20:02]
Scurt, convingător și cuprinzător! Deja mi-am făcut un obicei să vizitez paginile cu prezentări ale Ioanei Petcu, știind că nu voi da greș cu lectura lor. Fiecare carte cu lumile ei, ce bine că mai există oameni care să le prezinte și să ne provoace la o lectură. Mulțumesc pentru semnalare!

 =  nu o pagina cu text, o pagina cu oameni
Ioana Petcu
[06.Apr.07 22:49]
adina, scriitori "firavi" zimbesc cind au lectori fini. eu ma simt bine cind impartasesc din viziunile mele "metatextuale"

sa va gaseasca in pasi si lumina sarbatorile de Pasti




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !