Comentariile membrilor:

 =  #
florin caragiu
[27.Mar.07 15:04]
mi-a plăcut cum ai reușit să schițezi din câteva elemente o atmosferă, o prezență altfel nebăgată în seamă, farmecul discret al chipului rămâne în aer, absența reține o prezență ...

 =  portret cu creioane cerate
Zaharia Ramona
[27.Mar.07 16:40]
Cea mai dureroasă e liniștea aia anormală... O realitate nouă care te izbește direct în figură.
Poezia ta are linii simple, generoase, ca o roche vaporoasă de vară. Nimic patetic, nimic chinuit. De aici izvorăsc tristețea senină, durerea sinceră - fără nici un artificiu.
Figura bunicului este un portret cu creioane cerate, ai prins esențialul fără prea multe detalieri.

+ da
Adela Setti
[27.Mar.07 17:09]
un text simplu ca o bătaie de inimă, conturând un portret, o atmosferă, o viață de om în atât de puține cuvinte. și cum se desprinde ea din lume, cu sfială, aproape nebănuit, lăsând un gol umplut o vreme cu zâmbetul din portret. apoi tăcere.
cred că bunelul merită cunoscut. el a ieșit din curte, aici.
Adela

 =  there is a way
Bogdanovici Andreea
[27.Mar.07 17:58]
Pe lângă argumentele aduse aici, de către Florin Caragiu și Adela, poezia este mai mult decât una de atmosferă. Într-adevăr imaginea bunicului și antiteza construită fără prețiozități, dar sunt și foarte multe simboluri, care construiesc un substrat de satiră, mai ales în a doua strofă, uitarea este mereu cauzală, din punctul meu de vedere.
Tăcerea din ultimă strofă, descrisă prin singurătatea aparentă, subliniază ideea.
Mesajul este susținut de imaginile folosite, și versurile sunt asumate.
Poezia aceasta este mai degrabă o poezie de morală, trecutul trebuie respectat în măsura în care el există, el fiind reprezentat de către "bunelul"(un diminutiv foarte important, care susține mesajul, are o anumită dulceață care susține planul fonetic al poeziei).
Mi-a plăcut în concluzie.

Toate cele bune. și eu o *

 =  daria
Mihai Tița
[27.Mar.07 23:27]
incearca sa scapi de constructia: casă_s-a. dar nu este nimic care sa ma atraga in mod special la poezie. destul de facila si ieftina.

 =  doar atat
Mihai Tița
[27.Mar.07 23:29]
stai, sa nu ma intelegi gresit, nu ca as avea ceva cu bunicul, dar nu cred ca este o poezie care trebuie instelata si automat remarcata.

 =  @
Daria Vlas
[28.Mar.07 13:07]
Va multumesc pentru comentarii si aprecieri. Nu pot sa nu ma bucur de faptul ca opiniile despre acest text sunt diverse. Doar asa ele imi sint cu adevarat utile. Numai bine, Daria

 =  Tată!
Nicolae Popa
[29.Mar.07 12:46]
Răvășire de tot în plină primăvară!
Și cum mai zburdau cei doi iezi pe prispă, peste capacul cicriului!
Mi-ar plăcea să fie citit în același context și textul meu "Tată" de pe www.poezie.ro/index.php/poetry/220732/index.html
Ce mult s-ar fi bucurat dacă ar fi putut citi nu numai gazete, dar și însăilările noastre de pe monitor. N-a mai apucat, sărmanul! Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !