Comentariile membrilor:

 =  nu femeile tale nu au inima perpendiculară pe spațiul vital
Maria Gold
[07.Mar.07 23:17]
În această zi, o femeie pentru care dragostea este definitivă(zîmbesc), tot unui bărbat îi vorbește. Mi-a plăcut mult:
-femeile tale nu au loc în același tren
-dimineața nu îți șterg trupul de coșmaruri
-ehei femeile tale uită să strângă de pe masă cuțitele
plictiseala moartea
-nu știu să se certe în șoaptă
atunci când le vorbești cu pumnii încleștați

-nu femeile tale nu au inima perpendiculară
pe spațiul vital
-nu știu să îți oprească la timp naufragiul

-sunt feminine anestezice prin care treci nonșalant
să poți evacua într-o zi urma ambiguă a corpului
și să fii intact atunci când
— sătul de această tevatură firească —
alegi femeia ultimă după chipul și asemănarea ta

Undeva, cîndva, mi-am adus aminte, am recunoscut, am rezonat, am zîmbit, Ela, această poezie mi se potrivește. Mult de tot.

 =  teva teva
felix nicolau
[07.Mar.07 23:28]
imi place ca sunt multe cuvinte concrete, nefilosofice. determinarile genitivale trebuie pieptanate. e bine si ca sensibilitatea e mascata de lexicul obiectual. se contureaza o imagine si mai putin un cantec

 =  Maria, Felix
Ela Victoria Luca
[07.Mar.07 23:34]
Maria, ai libertatea de a culege orice vers, chiar și pe toate, amu, șapte spre opt marte fiind, nu e loc pentru zgârcenie sau alte cele inutile. Mă bucură că ai trecut cu semn.

Felix, mai pieptătăm, facem o coafură de jupâniță la genitivele acelea, dar amu nu am alte idei, cred că le las să se onduleze, important e că ai remarcat schimbarea și că o vezi de bine (cred). Mai puțin filosofic, că viața și poezia ies acum din "a fi sau a nu fi".

Ela

 =  re-Felix
Ela Victoria Luca
[07.Mar.07 23:46]
am mai tăiat din vârfuri genitivele, gata. amu sper să fie "salon". mulțam

 =  &
Dan Cârlea
[08.Mar.07 00:07]
ai gasit, nu gluma, ultimul vers. E chiar tare asta.
E genul de vers care are energia sa treaca prin timp, se pliaza pe ceva foarte profund.

alegi femeia ultimă după chipul și asemănarea ta


 =  Dan
Ela Victoria Luca
[08.Mar.07 00:23]
No, amu un secret, acel vers nu e găsit azi, ci e o convingere a mea, apărută de mulți ani, convingere sacră: cel ce are norocul, celui ce îi e dat/hărăzit să i se Întâmple o astfel de iubire, așa își va alege femeia ultimă iubită. Mulțumesc.

Ela


 =  Uituce
Andu Moldovean
[08.Mar.07 00:41]
... sunt unele femei, dar uituci suntem de fapt noi, barbatii prin natura noastra voluntara si stupida. Am citit aici un poem care eviscereaza insasi ideea de sexualitate, in ritul nostru acceptat. Iar pana la urma ce ne ramane Ela? Intelesul carei morgi?
Andu

 =  Andu
Ela Victoria Luca
[08.Mar.07 00:49]
Wrong perception. Ia privește/citește tu în spectrul "negativ al negativului", sigur vei vedea că e vorba de o eliminare a corpurilor maligne și o celebrare a erosului, în sensul vital al cuvântului. Mă tot uit prin cum comentezi autorii în ultima vreme și mă întreb cum reușești să îi faci pe unii în loc să scrie mai bine, să se retragă. Ori îs și ei niște uituci, ori chiar nu pot trece peste stilul tău tot mai eliminator de a comenta. Think about it.
Concluzie: aici chiar nu e vorba despre morgi/morți etc.

Ela

 =  era
Alberto Marin Popesco
[08.Mar.07 00:52]
să declar că textul e sobru, am dat de un vers dificil, tocmai la final, coroborat cu titlu și mi-am zis, că pe undeva, prin poezie, este ascunsă o cheie (=ironie?!), probabil că ai scris poezia asta cu gândul la lhasa...
amical,

 =  Alberto
Ela Victoria Luca
[08.Mar.07 00:54]
Să știi că are și o doză de ironie, nu e deformată percepția ta, după cum te tot întrebi prin ultimele comentarii. So, you're not mad, here is an ironic kind of speaking.

Ela

 =  nici cum se pierde umbra când faci dragoste
Ioana Geacăr
[08.Mar.07 10:54]
Frumos cântec războinic, captivant și credibil, amar și cinic
"nu știu să îți oprească la timp naufragiul "
Îmi place.

 =  Ioana
Ela Victoria Luca
[08.Mar.07 12:29]
Da,mulțam, e cumva un cântec nordic, precum al Gudrunei când spăla în apele înghețate pânzele albe sau precum al Penelopei care, așteptând, dincolo de minunata harpă, sigur își purta în suflet războaiele cu toate femeile lui Ulysse. Mulțam, mă bucură trecerea ta.

Ela

 =  medicala, sentimentala
Daniela Șontică
[08.Mar.07 14:51]
Parca n-am citit niciodata ceva mai frumos scris de tine, Ela. Atatea definitii superbe ale ratarii in dragoste, iar finalul ma incanta de-a dreptul. "feminine anestezice prin care treci nonsalant" ma duce cu gandul la Cesare Pavese, care zice ca ne dorim sa fim iubiti pentru ca iubirea este un anestezic - si cine si-ar dori sa se trezeasca in mijlocul unei operatii fara anestezie?...

+ asta
Daniela Șontică
[08.Mar.07 14:53]
si...

 =  ela
maria dobre
[08.Mar.07 15:06]
un poem bun.sufletele pereche exista deci, poate in naivitatea noastra de om, poate in momente gen 8 martie, gandim asa.dar, poate asa si este.femeile lant, care sustin femeia colier:), nu au inima perpendiculara pe spatiu vital adica nu trec prin acel punct fiintal, acel centru in care converge omul la sfarsit.
da, un poem pe care ma bucur sa il citesc.
maria

 =  Daniela, Maria
Ela Victoria Luca
[09.Mar.07 16:37]
Daniela, faină trimiterea ta la Pavese, iar dacă e să continui paralela asta ar însemna ca lungul lanț al ratărilor să poată fi, cumva, o sinucidere lentă. Mulțumesc, nu știu dacă am scris mai frumso decât până acum, aici, dar dacă am atins o anume receptivitate estetică într-o iubitoare de poezie bună cum ești tu, e deja o împăcare în mine. Deși, lupta, aici, lăuntric, încă se dă, lupta pentru ieșire din banal.

Maria, voi reține "femeie-colier", mai ales dacă acel colier este ca o cruce de chihlimbar sau un grăunte de sacru. Mulțumesc și pentru sensul acelei perpendiculare.

Ela




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0