Comentariile membrilor:

 =  the idea
Bogdanovici Andreea
[04.Mar.07 20:37]
Ideea e bună, îmi place în mare parte îmi place, dar autoarea trebuie să fie atentă la rime: stradă, spălată, aleagă, diminieață (typo).
Poezia se lungește cam mult, eu aș propune renunțarea la unele adjective, nu este nevoie de o întărire a idei, pentru că însăși ideea este puternică.
Urmează apoi o enumerare de "în...", după cum am spus, se poate renunța la asta, și se repetă cuvântul bărbați și urmele lor, devine supărător la auz din perspectiva cititorului.
Mai trebuie lucrat la discursul poetic.
Finalul este bun.
Ca o părere personală, poezia mergea mai bine pe stilul minimalist, adică ultimele două strofe reprezintă puternic ideea, mesajul este bun.
Se pot spune multe lucruri și în puține cuvinte.

Numai bine!

 =  pod=hotar=hotarare
lidia cane
[04.Mar.07 21:00]
mi-a placut enorm acest poem. m-am gandit la filmul ' the bridges of madison county' cu meryl streep si clint eastwood soi la povestea foarte faina de acolo.
mi se pare impresionanta aceasta perspectiva feminina care mi se pare ca ii sade bine rolul de limita de depasit.
podurile insele erau un soi de limita pe care trebuie sa o treaca pt a continua, o limita interioara.
sfarsitul mi-a adus aminte de primaverile copilariei in care convoiul mortuar trecea chiar in momentele in care credeai ca lumea e calma si senina.
o femeie stie cand sa planga si cand sa plece.

 =  părere
Laura Irina Cozma
[04.Mar.07 20:59]
1. "pielea spălată" mi se pare o formulare proastă. puteai spune curată, parfumată etc etc. așa mă gândesc la jeg, la celule moarte în urma unei îmbăieri (uai, cum sună!)

2.cuvântul vopseluri nu există!

VOPSEÁ, vopsele, s.f. 1. Materie colorată obținută prin suspensia unui pigment într-un lichid, folosită la colorarea diferitelor obiecte; boia, farbă. ♦ Spec. Culoare folosită în pictură. 2. (Înv.) Culoare (a unui obiect); nuanță. [Var.: (pop.) văpseá, văpseálă s.f.] – Vopsi + suf. -eală.

3. a face copii e sau ar trebui să fie altceva decăt o alegere, așadar comaparația achiziției de pantofi cu făcutul copiilor pentru mine e cel puțin aiuristică.

4. eu aș mai fi tăiat acolo din enumerații. dacă lasai vreo 3 zic c-ar fi fost suficiente

5. ultimele două strofe sunt reușite

cu prietenie,
Laura

 =  deșșșși
Laura Irina Cozma
[04.Mar.07 21:33]
la punctul 3, referitor la copii și căsătorie există "Teoria capitalului uman" a lui Gary Backer pentru care a și luat premiul Nobel parcă. dar s-a constat rapid că era o abordare greșită a unor aspecte sociale. dacă te interesează o poți citi, îți trebuie însă ceva cunoștințe de microeconomie.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !