Comentariile membrilor:

 =  Parere
carmen mihaela visalon
[08.Dec.06 13:24]
Deocamdata spun doar atat: nu am citit decat prima parte si am decis: omul asta chiar nu bate cimpii. El scrie ca un adolescent-revoltat, pentru ca cel insemnat cu semnul atlantului nu se incurca cu cercurile devenirii biologice.

 =  Povestea povestii
Ghinea Nouras Cristian
[11.Dec.06 09:02]
Multumesc de... semn. Povestea are urmatoarea poveste. Pe la mijlocul anilor 90, filmam la o manastire. Aveam un text bun si am stat pe indelete, cu trepiedul, am ales unghiurile - in fine, am lucrat ca la carte. Am plecat spre oras cu masina, luandu-l si pe staret cu noi (avea o carte la tipar). Am oprit in fata unei cladiri impozante si am vazut ca se schimba la fata. L-am intrebat daca nu-i este rau, pentru ca era post, noi mancasem niste sarmale de post la manastire, dar el nu s-a atuins de mancare. Dupa momentul respectiv, ne-a spus, aratand spre casa: mai, da mare necaz e in casa asta! Ulterior am aflat (nu stiam) ca respectiva cladire a avut o istorie ciudata, pierduta la carti in perioada interbelica, un proprietar spanzurat, nationalizata, transformata in sediu al secu, etc.
La fel si cu moara asta pe care am descris-o, sub semnul destinului. Daca n-ar fi o utopie, ar fi o poveste reala.

 =  marcant
mircea lacatus
[11.Dec.06 09:46]
superba proza
am sentimentul ca stau in fatza unui mare romancier
e atat de reala poveste aceasta incat nu s.ar fi putut intampla intr-un spatziu utopic
subiect de film bun care are nevoie de un regizor greu
felicitari

 =  Povestea, pana la capat
Ghinea Nouras Cristian
[11.Dec.06 11:51]
Daca n-ar fi reala, ar fi utopie. Mircea, m-ai "deconspirat". N-am spus chiar toata povestea povestii. Casa construita pe locul morii exista, la fel si istoria morii e reala (aveam toate datele, dar n-am vrut sa fac documentar). Personajele sunt de la mine, "filmul" a fost distorsoionat voit, lasand acel "blur" cititorului.

 =  Pana revin cu o amarata de stea galbena ma intreb
carmen mihaela visalon
[12.Dec.06 13:32]
De ce oare, editorii, cand au in fata un text bun, scris cu maiestrie si prospetime, care depaseste bariera insirarii mestesugite de cuvinte, nu-l recomanda.

 =  Ziua Cartitei
Ghinea Nouras Cristian
[13.Dec.06 07:44]
Nu stiu, nu sunt in locul lor, insa ii respect sincer. Stii de ce? Mihaela, nici nu-ti dai seama cat suntem de fericiti! Aceasta conversatie este inregistrata in 2 noiembrie 2005 (mi-am consultat agenda, am revazut ziua aceea si ce am facut atunci, pas cu pas). Nu numai ca am intinerit dar, ca si in Ziua Cartitei, am retrait o zi!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !