Comentariile membrilor:

 =  *
Chiorcia Cezar Iulian
[13.Sep.06 11:54]
Am vazut poezia scrisa pe o bucata mare de marmura care a fost sparta in patru bucati. Pe un fond meditativ aceasta poezie este o explozie vizuala in care ultimul vers din fiecare fragment indeamna cititorul sa gandeasca cu emotie.

 =  .
Andreea Oprea
[13.Sep.06 12:09]
poezia acestei autoare reuseste mereu o finisare perfecta a imaginii, care de altfel surprinde prin colorit. elian pleaca in cautarea unei tari inocente. daca gasesti anunta-ma si pe mine, te rog!
prietenesc,
andru

 =  răspunsuri
Dana Banu
[13.Sep.06 12:20]
vă mulțumesc pentru comentariile care dovedesc o apropiere atât de blândă față de textul meu de aici.

 =  încă o plecare
MA Ioan
[13.Sep.06 13:39]
Leonard Cohen-Alexandra Leaving, ce bine se potrivește piesa asta cu poezia ta.
Se pleacă în depărtări, în urmă înflorește liniștea cu parfum de dor.

Dacă vrei piesa să îmi spui și vedem cum...

Noroc bun
MA

 =  ningea
Mihai Robea
[13.Sep.06 13:38]
departe Elian presarase petale de tamarin. apa ii oglindea
chipul portile cetatii erau aripi deschizandu-se. invatase
graiul pasarilor invatase limbi de ea nestiute invatase
taceri. si pentru prima data in orasul dintre nisipuri ningea. ningea a speranta. ningea a minune. ningeau visele tuturor ridicate spre cer.

 =  ^__^
Gabriela Munteanu
[13.Sep.06 13:33]
cateodata o imagine face mai mult decat o mie de cuvinte.
aici versurile nasc imaginea.
cu apreciere,

 =  tamarinii infloriti
Doru Emanuel Iconar
[13.Sep.06 14:15]
Sa pornesti pe un drum nou necesita mult curaj. Fie ca calatoria sa-ti fie linistita, "tamarinii infloriti" sa-ti infrumuseteze pasii,viata sa te invaluie cu "catifeluri si brocarturi".
Al dumneavoastra "cavaler" care va admira poeziile

Doru

 =  Dana Banu
Catalin Gaian -Konig
[13.Sep.06 16:06]
cat de bine stie elian sa plece , ar trebui sa-i invete si pe ceilalti...prieteni...
Z-mi si mie despre "tamarini"...???

 =  tamarin
carmen manuela macelaru
[13.Sep.06 21:35]
Poezia canta singura nu are nevoie de niciun instrument. Mi se pare o mica epopee, un erou plecand la razboi.Dar, unde pleaca? Mie imi place sa cred ca ca in el insusi. Foarte frumos poemul.
Pentru comentator Tamarin = este o specie de curmal, curmal de India, tamr in araba inseamna curmal, denumirea in latina este tamarindus indica. Se pare ca se mai poate spune tamarind,desi in DEX nu exista aceasta forma.

 =  da
Dana Banu
[13.Sep.06 22:32]
MA Ioan, am piesa, mulțumesc pentru lectură și semn;

Mihai Robea, frumoase cuvinte, sper să le și merit, mulțumesc;

Gabriela Munteanu, mulțumesc pentru apreciere;

Doru Emanuel Iconar, în fața unui asemenea cavaler dana banu se simte cu siguranță înduplecată, nu am uitat poveștile tale atât de frumoase, le voi citi întotdeauna cu plăcere, mulțumesc;

Cătăline, dacă nu te-aș cunoaște din copilărie aș avea vreo 2 vorbe oarecum interesante să îți spun dar așa mă rezum la a-ți aduce aminte că ai mai luat o dată bătaie de la mine când aveam eu vreo 5 ani și tu 7, mergi și scrie, am revăzut de curând "Rochia albă de dantelă", ești un actor bun, salutări, amigo:);

Carmen Manuela Măcelaru, mulțumesc pentru trecerea ta pe aici, pentru explicația dată și pentru explicația dată;

acestea fiind spuse, o seară bună și să ne citim cu bine,


 =  erată
Dana Banu
[13.Sep.06 22:37]
pentru apreciere și pentru explicația dată,

 =  cu adevărat iubise ea soarele ? doar el știe
constantin cornelia claudia
[14.Sep.06 11:14]
am remarcat la final: genune, negru, închis și apoi...explozia fără sonor

înfloreau tamarinii și era liniște
 =  Mi-era chiar dor de elian, de tamarinii-nfloriți
Călin Sămărghițan
[14.Sep.06 11:25]
Imagine distinctă de cea a cavalerilor, a bufonilor, ori a magilor, elian își păstrează și aici propria identitate în spatele unui "zâmbet mângâietor". În "elian și drumul spre casă" gândurile-i transfigurau mereu cărarea și parcă nu mai ajungea înapoi, și iată, acum vedem că de fapt plecarea este chemarea ei. Căci cine ar lăsa brocarturi pentru un covor de cânepă și cine ar lăsa iubiri neiubite pentru "apa neagră a însingurării"?

Elian crede în semne, iar "desfacerea apelor" dă primul semn al pregătirii. Fii gata, e deja târziu! elian pare puternică dar în ea tremură o neliniște, sălășluiește o apă domoală, ea nu are dimineți, și atunci călătorește spre diminețile altora. Această neliniște "oarecum imperfectă" o face să plece din nou.

Ritualul plecării ia nuanțe mistice, se ard ierburi de leac și tămâie, nici porțile grele ale cetății nu o mai pot reține.

Ultimul semn se arată și el, dar parcă rămâne, deja, în urmă: liniștea și ultimii tamarini înfloriți. elian a plecat din nou.

Dana Banu încântă prin crearea de atmosferă.

(am adus comentariul meu și aici, pentru a păstra continuitatea)

 =  da
Dana Banu
[14.Sep.06 11:38]
Cornelia, mulțumesc pentru semnul lăsat;

Călin, sunt foarte sigură că am să mai scriu poezii despre țara lui Elian(asta după ce am să mă întorc din vacanța pe care am să o iau în curând:)), poate și pentru a mai avea șansa de a citi comentariile tale, este în ele atâta artă încât nu pot decât, cu o oarecare timiditate, să îți mulțumesc,

 =  Ileana (elian) pleaca...
Odãgescu Bogdan
[19.Sep.06 15:23]
Nu stiu de ce, insa vad aceasta plecare precum un inceput de drum initiatic. Doar ca tu pornesti seara pe ploaie. Si faptul ca nu esti Praslea, ci Ileana Cosanzeana. In strofa penultima chiar se simte impotrivirea Universului. Cum sa plece Ileana? Ai multe elemente de basm in poem. Nu stiu daca ai facut-o intentionat sau nu, insa asta mi se pare mie ca a iesit. Intr-un mod ciudat chiar trimite spre vremea copilariei? O fi doar o senzatie in capul meu, un intrerupator declansat cumva aiurea... Poate are legatura cu stilul tau, care de multe ori trimite spre ludic. Ideea generala e ca un poem care porneste intrerupatoare in capul cititorului si`a atins scopul.

Imaginile sunt atent aranjate, pastelate de-a dreptul pe alocuri. O lirica reusita si putin romantism pe ici pe colo. Romantism ca si curent, insa pana la urma toti scriitorii sunt romantici deep inside...

Mi-a placut si o sa mai trec. Te mai astept si eu pe la mine...

 =  post scriptum pentru elian
Odãgescu Bogdan
[19.Sep.06 15:24]
P.S. Am capatat un obicei putin urat, acela de a nu citi comentariile anterioare decat eventual dupa ce il postez pe al meu, pentru a nu-mi deforma opinia, asa ca scuza-ma daca am repetat lucruri zise deja...

 =  Bogdan a lui Odăgescu,
Dana Banu
[21.Sep.06 19:38]
îți răspund cu oarecare întârziere, e drept, m-am tot învârtit în jurul acestui textuleț n-am găsit nicio Ileană Cosânzeană:))dar...uite că m-am întors și am aprins lumina, mulțumesc pentru trecere,
salut,
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !