Comentariile membrilor:

+ risc
emilian valeriu pal
[18.Aug.06 08:22]
Ai vorbit din nou despre tine, despre mine, despre cei care simt la fel de deformat. Prima strofa mi se pare excelent construita, pentru ca, indiferent de scapari, topitoria gindului le incalzeste pe toate. Ultima strofa mi se pare putin diluata, insa o salveaza intensitatea finala. Din nou, aceeasi eleganta in exprimare, in constructie si in simtire.
Nu vreau sa ma intelegi gresit, din punctul meu de vedere poemul e bun, e perfectibil intr-adevar, dar e modul meu de a remarca anumite texte. Dincolo de aprecierile care sint in majoritate subiective, ramii ceea ce esti, ceea ce te definesti prin scriere. Macar aici esti stapin, ca ceilalti vor vedea exact atit cit vrei tu sa vada.
Emil
Pe de alta parte, din punctul meu de vedere, as incerca sa renunt la constructii pretioase gen "anihilam orice tentativa de intimidare", intentii nesupravegheate si altele asemenea, pentru ca tonul poemului e sincer, ori astea mi se par destul de reci si indeparteaza cititorul. Da' asta e parerea mea. Bine, se mai pune problema si a judeca un poem prin cultura autorului, lucrurile favorite si, de ce nu, cliseele pe care le foloseste pentru a se integra intr-o zi oarecare.
Remarc acest poem si, mai mult, simtirea lui.
Emil

 =  erata
emilian valeriu pal
[18.Aug.06 08:25]
Scuze, comentariul a avut doua parti si n-am fost atent. Pe viitor n-o sa se mai intimple repetitia aia a numelui.


 =  "sfială simplă și calculată"
George Mira
[18.Aug.06 08:42]
Într-adevăr, un text bine construit, fără împotmoliri și sincer (atât cât se poate vorbi de siceritate în literatură). Nu cred că o construcție ca "anihilam orice tentativa de intimidare" este pretențioasă, nici nu schimbă registrul stilistic al textului. Metafora rămâne, totuși, un procedeu de bază aici. Textul este, ca să te citez, de o "sfială simplă și calculată".

 =  ce sunt eu
Florin Hulubei
[18.Aug.06 09:56]
Emi, îți mulțumesc pentru precizări și apreciere. Am să las nemodificat totuși, pentru că mie nu-mi sună prețios "anihilam orice tentativa de intimidare" și la chestia cu intențiile e un șpil.
Chestia cu cultura e bine zisă, cu clișeele e relativă.
Încă o dată, mulțumiri!

George, apreciez trecerea și semnul și te mai aștept! Mulțumesc!

 =  Parere
Andu Moldovean
[18.Aug.06 14:27]
Da, un text care mi-a amintit de "confortably numb" - Pink Floyd, The Wall. Ce sa zic? Florin Hulubei este un poet interesant, el are idei, nu scrie rau, dar eu inca astept de la el ceva care sa nu-mi sune a altceva spus deja in alta forma si, ceea ce e mai rau, mai bine decat o spune el, daca ma pot face inteles pe caldura asta :-) Un text previzibil in contextul celor spuse mai sus, finalul insa m-a lasat usor "cu gura cascata", cred ca acolo se afla stropul de originalitate pe care Florin ar trebui sa-l cultive mai mult. Ca sa nu ramana doar un ecou, o voce din corul antic.
Parerea mea,
Bobadil.

 =  original vs. contrafăcut
Florin Hulubei
[18.Aug.06 15:51]
Nu e de vină căldura asta, Andu. Ai dreptate, în marea de poeți de pe atâtea site-uri cu greu poți găsi ceva care să sune original azi. Cei care au astfel de poezii sunt puțini și buni-rău, chiar originali. Eu sunt prea neexperimentat și oarecum limitat la capitolul ăsta. Mă bucur sincer că treci din nou și-ți spui părerea! Nu-mi poate fi decât de folos. Dar, știi bine, talentu' ca talentu', munca de șlefuire uneori face mninuni. Poate m-o lovi inspirația vreodată și voi fi original. Mulțumesc de trecere Bobadil!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !