Comentariile membrilor:

 =  Camelia
Pașa Gheorghe
[23.Jul.06 18:30]
Ai toata admiratia mea pentru tot ce ai scris aici, dar pastrez unele rezerve privitoare la una dintre afirmatii. Ma voi referi mai incolo la ea. Analizand compozitia, remarc si aici coeziunea textului, introducerea avand rolul de a capta atentia si de a sensibiliza, iar finalul avand tenta poetica. In ce priveste continutul, spun ca sunt de acord cu etimologia cuvantului "mostenire" si cu intregul lant de asociatii pe care il faci, intrucat multe dintre datele prezentate imi erau cunoscute. La fel in cazul toponimelor: Baragan si Braila. Pastrez rezerve in privinta afirmatiei ca ar fi mai multe asemanari ale romanei cu sanscrita decat cu latina, fiindca ar demola tot sistemul de cunostinte dobandit de mine (e-adevarat, inca firav). Nu inseamna ca n-ai putea avea dreptate. Stiu ca sanscrita este mai veche decat latina, dar ambele au radacini in indo-europeana, cum e cazul si al slavei comune. E riscant, dar cred ca merita sa stim adevarul. Oricum, eseul este interesant.
Pasa

 =  Pașa,
Camelia Tripon
[24.Jul.06 06:22]
este simplu, acum 8.000 sau 10.000 de ani exista un popor, pe care unii l-au numit indoeuropean, unii specialiști străini, vezi scrisoarea către acad. Bălăceanu, au spun că leagănul era în spațiul Carpato-Dunărean, a venit un mare cataclism, teoria americană a potopului, o parte din popolație a fost nevoită să migreze spre est, arienii,date stabilite arheologic, lingvistic și astronomic, restul a evoluat în spațiul european, s-a extins, azi sanscrita, este folosită ca reper de paleolingvistică, ca limbă sacră ea a fost mai puțin afectată de timp, astfel la ora actuală există două denumiri de studii europene: indoeuropeana și indogermana...latina este rezultatul colonizărilor din sec. VII a unor orașe din Elada și multe alte aspecte pe care le vei găsi ca într-un joc cu cuburi, citind eseurile sau personalele listate plus cărți a unor specialiști care explică că limba latină este mai nouă decât a nostră și chiar vin cu argumentul că noi am transmis-o...

 =  stiinta de otv
Horia Patrascu
[11.Aug.06 08:16]
Camelia,
Ti-o spun cat se poate de prieteneste: ai grija ca toata pasiunea ta pentru etnologie si lingvistica sa nu alunece in ridicol. Afirmatiile tale sunt unele interesante, altele total necredibile. Asocierea dintre Braila si alfabetul Braille in virtutea zicale "a nimerit orbul Braila" este pur si simplu penibila.
Apoi, unele etimologii, neargumentate serios, par false, desi atragatoare.
Nationalismul ar trebui sa dispara din sistemul de valori al unui tanar cercetator serios. Altfel, te inscrii in Romania Mare si poti sustine cat vrei ca limba noastra e mai veche decat latina, ca noi suntem strabunii indo-europenilor, ca spatiul carpato-dunarean e gradina Maicii Domnului si ca neamul nostru a fost ales de Dumnezeu pentru urmatoarea venire a lui Isus Hristos. Sau mai bine infiintezi o emisiune stiintifica la O.T..V.
Cu bine,
Horia

 =  Dragă Horia
Camelia Tripon
[12.Aug.06 06:15]
eu emit doar niște idei, fiecare democratic este liber să înțeleagă ce vrea, articolul-eseu a fost scris cu dorința de a atrage atenția elegant asupra intenției de a schimba numele străzii din Tg. Mureș cu numele celuia care prin ordinele și atitudinile sale a dus la uciderea a peste 40.000 de români în timpul revoluției de la 1848...și implicit la suferințele lui Avram Iancu...un distins scriitor cu ani în urmă m-a întrebat "dacă sînt membră PRM", NU SÎNT și este revoltător ca sentimentul de dragoste față de țara în care te-ai născut să fie catalogat ca un sentiment negativ...oare păriții tăi au gândit la fel când te-au botezat...oricum îți mulțumesc și cred că după ce vei citi cele 39 de eseuri-articole-personale, dacă reziști, îți vei schimba atitudinea...




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !