Comentariile membrilor:

 =  Maestre, poezia e frumoasa,
Valeriu Cercel
[15.Jul.06 02:54]
Dar as mai avea o intrebare :

enigma pare iar de nepătruns
primi-voi mâine iar o sărutare ?

de ce lasati pe maine, ce puteti face azi ?!
Ca de obicei, mi-a facut placere citirea.
Cu bine, Valeriu

|



 =  Valeriu, problema cu sărutul ...
Ovidiu Oana
[15.Jul.06 07:40]
... se petrecea pe vremea când toate erau raționalizate! Iar acest drept de ”una pe zi”, era deja o exagerare față de alte restricționări, gen ”1/2 pe lună”, 3 la un tacâm” etc ...

 =  Maestre, e buna !
Valeriu Cercel
[15.Jul.06 13:42]
Dar pe vremea aceea, imi amintesc ca si cei mari trebuiau sarutati, tot zilnic , stiti dvs. unde ! Nu mai vorbesc de aplauze ! Hei , amintiri deh !

 =  Asta era, Valeriu!
Ovidiu Oana
[15.Jul.06 15:04]
Până și unul dintre redactori ți-a dat dreptate și a trecut-o la ”atelier”.
Vezi dacă pup unde nu trebuie?

 =  Intrebare pentru editori
Maria Prochipiuc
[17.Jul.06 09:44]
De ce este acest text la Atelier? Să înțeleg că autorul nu are nivelul necesar să poată posta și textele sunt aprobate și atunci...? Nu e ceva în regulă cu poemul respectiv? Mi s-ar părea de bun simt totuși să se argumenteze atunci când textul unui autor pleacă la Atelier. O fi o eroare de ...? Curiozitate de cititor, doar atât!

 =  Nu cred că va avea curajul să răspundă și oricum ar fi inutil!
Ovidiu Oana
[10.Dec.18 14:27]
Doamnă Prochipiuc,
și aici, ca în multe zone ale tehnologiei IT se produc așa zise fenomene ”neînțelese”.
Nu mă refer la paranormal, ci doar la un fel de ”v-ați ascunselea moral”.
Nu e grav că se folosesc etichete!
Este grav că cineva instaurează regula bunului plac.
Nu mai este vorba că o anume producție literară place sau nu, că este pentru ”elite” sau ”amatori”, că provine de la un ”binecuvântat de muze” sau de la un profan.
Aceasta este o problemă mai veche semnalată și de mine și de mulți alții, cea a treatamentului diferențiat aplicat membrilor.
Sigur că există persoane cu o mai mare aplicație pentru poezie, așa cum există și persoane doar motivate de resorturi interioare pentru a scrie, producțiile acestora putând să se apropie de niște standarde imaginare sau nu.
Dar grav este că cei care au dreptul să-i îndrume pe cei mai puțin pricepuți, pe lângă că au uitat și ignoră regulamentul site-ului, purced la a promova atitudini pe care le-ar putea aplica într-o oarecare și ultimă instanță, revistele literare sau persoanele cu calificare profesională.
Constat cu tristețe (vorbind doar de relația mea cu agonoa.ro) că din când în când, un anume personaj -cu siguranță editor, după nivelul tehnic- își transformă plictiseala și ignoranța în calificative. Nu citește ceea ce ar trebui, să zicem 3-4-10 postări ale unui autor și să comenteze după măsura posibilităților.
Nu Doamnă! Pe Agonia se poartă ”verdictele”!
Personal, am hotărât cu multă vreme în urmă, să nu reacționez la astfel de atacuri, tocmai pentru a oferi celorlalți membri posibilitatea să vadă relația între noi toți în complexitatea ei.
Nici măcar nu mă poate atinge un astfel de calificativ pus unei poezii scrisă de mine! Dar o anume tristețe se insinuează, pentru că, nu pot dezbate o problemă a cuiva (în nici un caz a mea sau a textului meu), care se ascunde în mod jenant.
Aș vrea ca intervenția Dumneavoastră și provocarea conținută de prezenta luare de poziție, să ”miște” ceva la nivelul administrativ. Nu vreau să fiu eu lăsat în pace sau scutit de observații pertinente, dar evoluția generală a acestei familii poate suferi influențe nedorite, urmare a perpetuării unor astfel de situații, adică:
UN EDITOR ETICHETEAZÃ O POSTARE FÃRÃ NICI UN FEL DE EXPLICAȚIE LÃMURITOARE.

PS. Voi continua să postez și să-i aștept cu plăcere pe toți cei care simt nevoia unui popas pe paginile de sub semnătura mea, indiferent dacă exprimă sau nu un punct de vedere. Oricum, contorizarea și afișarea numărului de persoane care accesează o pagină, spune/clarifică în sine nivelul unui membru, dacă se au în vedere alcătuirea de ierarhii, ceea ce în poezie ar fi ”cel mai stupid lucru imaginat vreodată”
Vă mulțumesc pentru prezența constantă și vă mai aștept!
Prof. Ovidiu OANA

 =  Acum știu Doamnă Prochipiuc!
Ovidiu Oana
[17.Jul.06 22:47]
Aceasta fiind postarea mea cu numărul 400, editorul a vrut într-un anume fel să-mi sublinieze prestația, desigur cu caracter aniversar sau omagial, nicidecum cu răutate.

 =  Stimate domnule Ovidiu,
Ileana Lucia Floran
[18.Jul.06 11:24]
Poezia este superbă si chiar dacă acest stil nu place unora mai tineri merită să continuați în maniera pe care ați consacrat-o deja.
Deși ar trebui să aveți dreptate în ce privește contorizarea, care oferă detalii despre nivelul unui membru al site-ului, trebuie totuși să vă spun că nu este întotdeauna concludentă, deoarece, așa cum se întâmplă pe pagina mea, contorizarea nu funcționează decât uneori, ba am avut "plăcerea" să constat că unele accesări chiar scad cifra numărului de vizionări.:) Deși am semnalat acest lucru editorilor printr-un e-mail, nu am primit nici un răspuns și nici nu s-a remediat situația.
Așa că, m-am consolat cu ideea...
Voi poposi cu plăcere pe pagina dumneavoastră întotdeauna și aștept poezia 800 !
Cu toată stima,

 =  Tot respectul și laudele meritate
rogue oceancharmed
[18.Jul.06 12:12]
Foarte frumoasa poezia, mi-ați stârnit interesul, o să intru sa văd ce altceva ați mai postat. Cât despre părerile editorilor.. fiecare are o părere, mai mult sau deloc motivată. Dar sunt și cazuri în care părerea altora chiar nu contează. Bine, asta depinde și de dorința creatorului de a plăcea publicului sau doar exteriorizarea sentimentelor sau a unor stări, doar așa că am eu chef și pofta și nu dau doi bani pe ce crede x sau y.
Sau dorește cineva să dea dreptate URL-ului?

 =  Ileana Lucia Floran ...
Ovidiu Oana
[18.Jul.06 14:34]
... popasul Dumneavoastră îmi prilejuiește două stări aflate la poli opuși:
- prima este cea de bucurie pentru că-mi lăsați un mesaj de suflet;
- a doua este de tristețe, cea provocată de confirmarea stupidei probleme a contorizării vizitatorilor, fapt sesizat și de mine, semnalat Domnului Herinean, dar din răspunsurile Domniei sale am dedus că nu găsește explicașia acestui mister.

Nu-i nici o noutate acest balans de stări!
Desigur că voi continua să scriu așa cum se alcătuiește poezia în mine. Bună, rea, reprezintă proiecția amintirilor și trăirilor mele de peste jumătate de veac.
Scriu cu bucuria de a dărui ceva, și nicidecum pentru a fi urcat pe socluri.
Dacă cineva crede că-mi poate tulbura această bucurie, se înșeală amarnic. Dacă aș avea doar un singur cititor de bună credință la fiecare postare, tot aș fi mulțumit, chiar fără semn lăsat.
Ce și cum judecă editorii, este problema lor. Eu doar constat că în foarte multe situații, ”binele” pe care au crezut că-l fac celor ce publică, dar nu aparțin elitelor promovate de ei, se întoarce împotriva lor.
Într-un singur fel sunt scuzabili: ei, fie nu pot pricepe sensurile de dezvoltare a unui nou tip de comunicare -recte un site deschis-, fie profită în mod penibi (unii) de un statut care de fapt le cere cu totul altceva.
Mi-am permis să reiau câteva dintre problemele cu care m-am confruntat și eu, doar ăn speranța că cei ăn drept vor vedea că nu semnalăm probleme izolate, ci unele care tind să se multiplice.
Vă mulțumesc încă o dată pentru prezență!

 =  Rogue sau Bogdan?
Ovidiu Oana
[18.Jul.06 14:39]
Mulțumesc pentru înțelegere și susținere!
Cum am mai spus, scriu doar pentru mine și împart această bucurie cu toți cei dispuși să vadă dincolo de formă.
Iar dacă spusele mele pot induce o stare diferită decât cea normală a cititorului, treaba este pe jumătate împlinită.
Felicitări pentru modul în care contribui la transformarea ”VISULUI” într-o realitate culturală în Ardealul meu natal.

 =  Sau poate nu...
rogue oceancharmed
[18.Jul.06 15:09]
Cu plăcere, așa e cel mai bine să priviți situația. O întrebare am totuși, ce trebuie să facă scriitorul sau cititorul pentru ca treaba sa fie complet împlinită? Așa, ca fapt divers...
Mă numesc Roxana. Mulțumesc, din partea redacției Visului

 =  Roxana,
Ovidiu Oana
[18.Jul.06 18:02]
am iată o primă bucurie, aceea de a-ți afla prenumele.
Cât privește întrebarea ta, iată punctul meu de vedere:
spuneam că jumătate din ”treaba” celui ce scrie este făcută odată cu lecturarea textului de către cititor, iar acestuia i se induce o stare nouă, diferită de cea a momentului începerii lecturii.
pentru diferența până la ”o treabă complet împlinită”, există desigur, două variante:
- mesajul textului să te lase indiferent, sau să te irite (aspect nedorit dar probabil);
- urmare a lecturii să începi să interacționezi stimulat de conținutul acestuia (descoperirea unei metafore/sintagme reușite, regăsirea unei informații, identificarea unor elemente de credibilitate -autor/cititor- și multe altele pe care de fapt le vizăm când purcedem la lectura unui text, indiferent de natura lui și pe care eu lle numesc generic ”starea de bine”
Și dacă o lectură contribuie la a da cuiva câteva clipe de popas în această ”stare de bine”, atunci putem că este ”0 treabă complet împlinită”.
Îți mulțumesc încă o dată pentru răbdarea de a reveni la acest dialog pe care eu îl susțin în termeni poate neinspirați!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !