Comentariile membrilor:

 =  Camus
Magdalena Dale
[12.Jun.06 17:59]
Când este vorba de Camus, nu rezist tentației de a comenta...
Analiza ta este pertinentă. Observațiile fine pe marginea textului dau măsura unei bune cunoașteri a „vieții sufletești veritabile”. Cred că următoarele însemnări ale lui Camus vin să întregească perspectiva din care simte el viața.
Să nu mă despart de lume. Nu ne ratăm viața atunci când o aducem la lumină. În toate situațiile, nenorocirile, deziluziile, caut din răsputeri să restabilesc contactele. Și chiar în această tristețe din mine, câtă sete de iubire și ce beție la simpla priveliște a unei coline în aerul serii. Contacte cu tot ce este adevărat, în primul rând natura, apoi arta celor care au înțeles, și propria mea artă dacă voi fi în stare. Dacă nu, lumina și apa și exaltarea încă se mai află în fața mea, și buzele umede ale dorinței. Deznădejde surâzătoare. Fără ieșire, dar practicând neîntrerupt o stăpânire pe care o știm zadarnică. Esențialul: să nu ne pierdem și să nu pierdem acea parte din noi înșine care doarme în lume.”
Spiritul lui Camus este într-o stare de permanentă fervoare ce nu poate accepta confortul gândirii satisfăcute. El este moralistul care se autodefinește în felul următor: „un om care are pasiunea inimii omenești”


 =  Erată
Magdalena Dale
[12.Jun.06 18:06]
Cu toate că am încadrat textul care îi aparține lui Camus așa încât să apară scris cu alte caractere, văd că nu s-a întâmplat așa. În consecință începând cu "Să nu mă despart de lume." și până la "...care doarme în lume" este textul ce ar fi trebuit să apară altfel evidențiat!
Poate din cauza ghilimelelor de la sfârșit s-a produs încurcătura...
Îmi cer scuze!

 =  mă bucur
Corneliu Traian Atanasiu
[12.Jun.06 18:09]
să găsesc în tine o pasionată după Camus. E unul din autorii mei de căpătîi, care m-a ajutat să exist, aș zice ec-sist, să pot să fiu mereu ex-centric, solidar cu o "lume care mă neagă fără mînie".
Textele care-mi sînt cele mai dragi sînt cele grupate în "Nunta", patru eseuri lirice de o mare fervoare. Și aici, în textul despre care am vorbit, apare acea "fidelitate" față de lumea care trebuie iubită dincolo de orice amărăciunea cu o "deznădejde surîzătoare". Pînă la înverșunat adulter.


 =  excelent
Horia Patrascu
[13.Jun.06 08:34]
Excelenta povestire si excelent rezumatul ei! Domnule Atanasiu, sunteti cel mai talentat si serios, as spune cel mai greu autor de pe acest site. Ma minunez sa vad cum tot felul de productii submediocre sunt instelate, uneori si de cate trei-patru ori, de cum apar, probabil si fara a fi citite, numele autorului/autoarei fiind suficient, iar textele dumneavoastra sunt aproape trecute cu vederea, recomandate asa, cumva parca din obligatie, asa cum ii dai o nota buna unui elev antipatic, fara placere, aproape cu ciuda.
M-a mirat sa aflu ca nu aveti nivelul de acces care sa va permita postarea articolelor direct, fara sa treaca prin filtrul editorilor, uneori asteptand zile intregi. Cum e posibil asa ceva? Pai n-ar fi rau sa aflam cine are aceasta posibilitate. Cine este recunoscut de catre mai-marii acestui site ca meritand o asemenea facilitate care dumneavoastra va este refuzata?! Sunt indignat ca oamenii sunt atat de orbi incat sa nu vada valoarea textelor dumneavoastra si imensa onoare pe care o faceti, prin prezenta dumneavoastra, acestui site. Imi cer eu scuze in numele lor si va rog sa fiti incredintat ca va citesc cu admiratie si respect!

 =  domnule Horia
Cosmin Dragomir
[13.Jun.06 08:39]
nu cred ca ati asteptat zile intregi pentru aprobarea unui text, pur si simplu imi pare ca exagerati. noi suntem o mina de oameni care facem voluntar aceasta munca, munca care presupune un efort si un grad ridicat de stres din partea unor manifestari de genul acesta. filtrul este necesar, si oamenii, majoritatea, care nu mai trec prin el au devenit treptat de incredere. de ce nu va luati de exemplu de grafomanii care trimit cite 20 de texte pe zi, si care trebuie verificate, cronologic?, pina la urma cam toti ediotrii avem si noi treaba pe la munca, pe acasa, pe la etc. cit despre afisarea nivelului, aceasta problema a fost rezolvata, insa in sens invers. s/a votat ascunderea nivelului, care pina acum citeva luni, sa fie saptamini, era vizibil. se pare ca nu e bine nici asa nici altminteri. mul;tumesc. scuze autorului pentru subsolul ocupat

 =  ***
Corneliu Traian Atanasiu
[13.Jun.06 08:57]

Horia, mă bucur că o persoană cu gustul și cu talentul tău apreciază ce scriu. Sînt, e adevărat, ușor jenat de laudele un pic exagerate.

Cosmine, Horia vorbea de întîrzierea articolelor mele pe care am semnalat-o și eu, fără urmări. El are dreptate în sensul în care există un mare dezechilibru în aprecierea diferitelor genuri pe site. Și acest lucru este evident pentru preferința excesivă pentru poezie. Ar fi necesar să existe și editori care să se aplece mai atent asupra genurilor văduvite.

Și vreau să dau un exemplu edificator. Am, bănuiesc, aproape 20 de articole cu steluță roșie și acesta este primul eseu care primește una. Sînt absolut convins că există în pagina mea măcar alte 20 de eseuri mai bune decît articolele înstelate. Dealtfel, pînă să-mi vină inspirația să scriu articol la ceea ce e de fapt tot un eseu, nu am beneficiat de nici o recomandare.


 =  domnule atanasiu
Cosmin Dragomir
[13.Jun.06 15:39]
probabil ca eu sunt unul dintre vinovati. la o adica mi s/a spus la inceput ca eu ar cam trebui s aurmaresc eseurile si prozele demne de instelutat. nu m-am tinut de munca, asa ca voi trece la colt. insa, ma intreb acum sincer...unde sunt stelutele galbene, plingeti-va si de ele nu numai de cele rosii. si invers. si noi ne ghidam dupa stelutele galbene date de membrii. toate cele bune, intodeauna Cosmin Dragomir

 =  „Iubirea lumii ... pana la adulter”
Nuta Craciun
[14.Jun.06 01:03]

deosebit rezumatul acestei povestiri care lasa loc discutiilor, evitand anume concluziile personale.
nu cred ca poate contesta cineva talentul autorului, valoarea textelor pe care le posteaza, doar ca pe site predomina gustul pentru poezie.
as fi preferat mai mult sa citesc din parerile altora pe aceasta tema,
eu personal am regasit aici imagini rupte dintr-o realitate paralela,
intr-adevar o viata anosta, lipsa de perspectiva, poate naste monstrii,
iar „cele care nu seamana cu grijile obisnuite”, pot ameninta direct.
nostalgia femeii cu instinct de libertate, cu fire nedomestica, poate in final desface nodul ce-i sufocase existenta, inauntru cineva poate iubi sfidand, in cazul lui Camus, nu legile decentei, ci propriile legi venite dintr-o resemnare mai la indemana decat lupta pentru ceva veritabil.
alergarea prin viata fara tinta, gaseste popas pe marginea unei nopti
cu stele deasupra, intr-o clipa perpetua ce poate apropia de adancurile propriei fiinte.

cu multumiri pentru lectura
Anana

 =  Știam eu
Corneliu Traian Atanasiu
[14.Jun.06 06:28]
că și poeții gustă proza lirică. La urma urmei, și tu ai dezlegat nodul ăsta, știi bine. Experiența femeii e cu atît mai tristă (și totuși exaltantă), cu cît nu-și poate nici măcar mărturisi sfidător adulterul. Cui s-o facă?





Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0