Comentariile membrilor:

 =  da
Mihai Constantin
[02.Jun.09 23:52]
e foarte frumos, dar bineînțeles că echipa de editori e ocupată cu recomandarea textelor din calistrat hogaș

îmi place că totul, de fapt, stă sub semnul lui ca și cum

aș scoate "preferate", mai ales că e singurel pe acolo, într-un text sec și cerebral, metalic.

 =  mda
Ligia Pârvulescu
[03.Jun.09 00:44]
Mihai, esti generos cu textul, are si alte scaderi zic eu. Ai dreptate, am scos preferate. Asa-i, sec si cerebral, dar ce sa fac, daca nu-i apreciat tonul, o sa ma inspir din texte mai lirice ca sa fac sa vibreze sufletele sensibile ;).
Hai multam.

 =  Te înghesui în tine tremuri aștepți...
Bot Eugen
[03.Jun.09 01:00]
Nu știu de ce, dar textul acesta în forma sa inițială parcă îmi plăcuse mai mult.
Văd că în afară de faptul că i-ai dat o altă formă, ai introdus schimbări majore și în discurs.
Partea finală mi se pare mai bună, mai clară, mai limpezită... începând cu "dacă n-ai ști că e doar o poveste..."

desigur, e doar o părere, s-ar putea să mă înșel.

Oricum, am lecturat cu interes ambele variante.

Cu stimă și părere,
Eugen Bot

 =  Eugen,
Ligia Pârvulescu
[03.Jun.09 01:10]
in aprecierea unui text nu te poti insela, autorul lui iti poate spune ca te inseli, iar asta doar pentru ca nu-i place ce aude de la tine sau pentru ca parerile nu va corespund. In asa ceva nu poate fi vorba de inselat, si atata vreme cat nu-i clar pentru aproape oricine ca un anume text e un text prost, terenul e deschis. Asa ca iti inteleg alegerea primei variante, si eu am oscilat, de asta ai si vazut schimbarea, eu il prefer in forma asta, mai rece.
Multumesc pentru vizite si pentru exprimarea parerii.

 =  punct critic
Alberto M. Popesco
[03.Jun.09 01:12]
totul e okay până la versul de final. ”apa începe să curgă” îngreunează percepția, schimbă radical direcția discursului poetic, dar nu și-l ajută prea mult.
amical, ca de obicei

 =  Alberto,
Ligia Pârvulescu
[03.Jun.09 01:22]
in loc de apa m-am gandit sa pun nisip/rumegus, dar mi-au placut mai mult sensurile date de apa la final, e singurul punct mai liric la care n-am putut sa rezist, desi m-am gandit, asta e :)
Multam.

 =  Ligia,
Bot Eugen
[03.Jun.09 01:33]
ceea ce am vrut să spun în comul meu este faptul că în momentul în care versurile unui autor îmi depășesc înțelegerea, sau cel puțin o parte din ele, ultimul lucru la care mă gândesc, este să-i aplic o etichetă, sau și mai rău, să dau un verdict- text prost/text bun.

Nu poți admira un lucru pe care nu-l înțelegi, dar asta nu-ți dă nici un drept să-l desființezi. Oricum, nu e cazul de aici.

Cu scuze pt. deranj.



Cu stimă și prietenie,
Eugen Bot

 =  știi care e schepsisul?
Alberto M. Popesco
[03.Jun.09 01:35]
dacă puneai rumeguș deveneai o pupușă, iar la nisip o clepsidră. acum cu apa pare de la reclama ai a lui bruce lee pentru bmw: ”be water, my friend”
:)

 =  rply
Ligia Pârvulescu
[03.Jun.09 01:43]
Eugen, got it, dar tot n-ai cum sa te inseli, in principiu :), e o forma de apreciere mult prea subiectiva. Vorbeam la modul general, dar e ok daca ai simtit nevoia sa revii. Mai vino, tot prietenos si eu :)

Alberto, exact, spuneam ce sensuri ar mai fi fost, si la fiecare ar fi fost unul singur (ma rog, la rumegus, la nisip ar fi putut sa fie chiar si o mare, in fine). Apa...sa spun eu sensurile pe care le-am vazut eu, n-are rost :), dar stiu ca stii ca-s multe :D. Si las asa, voiam doar sa-ti zic ca m-am gandit si la altele. A, si nu "deveneam papusa" (sau clepsidra) in text nu-i vorba de mine ;), adica nu asta a fost intentia mea ma rog, fiecare intelege ce vrea, asta-i prea putin important.
Da si tu link cu reclama chiar daca o fi offopic, ca n-o stiu. Merci :)

 =  .
Mihai Constantin
[03.Jun.09 11:36]
ligia

tonul e perfect, nu trebuie să impresioneze niciun suflet sensibil, până la urmă.

mie mi-a plăcut f mult (mă repet, deja)

 =  Mihai, intr-adevar,
Ligia Pârvulescu
[03.Jun.09 12:18]
si mie tonul mi se pare ok, in legatura cu sufletele sensibile glumeam :), eu scriu in primul rand cum imi place mie, nu altora, dar asta nu inseamna ca nu iau in seama pareri, mereu e ceva de invatat. Multam si pentru revenire. Si pentru ca ti-a placut :)

+ Când ”acasă” este un loc nou și străin
Călin Sămărghițan
[03.Jun.09 12:19]
”Construirea” acestui ”acasă” se face din elemente străine. Ca și cum n-ai avut un ”acasă” niciodată. Apoi, așteptând să se ridice pereții, îți spui că ești fericit/ă. Inventezi o poveste. ”Povestea”, de fapt.

Acea așteptare în tine însuți/însăți e necesară și, se pare, suficientă pentru acumularea ”apei” ce se vrea eliberată. Nasturii sunt doar ultima opreliște, stavilă din spatele căreia apele, care așteaptă să curgă, se vor revărsa. Atunci, la vreme. E important aici elementul ”apă”, ea vine cu toate semnificațiile ei. Nu insistăm. Lumea din exterior nu poate fi decât una a celor ”rotunzi și reci”, de vreme ce se agață de glezna indiferentă.

Cheie identică. E o poveste despre inventarea unui ”acasă”, atunci când nu există niciunul, și un portret al așteptării de a curge din spatele ”nasturilor”.

 =  semn..
Petruț Pârvescu
[03.Jun.09 12:24]
Ligia,
am citit cu placerea lecturii. un text de constructie, bine articulat, cu ramificatii emapatice.

 =  Calin,
Ligia Pârvulescu
[03.Jun.09 12:28]
un comentariu elaborat. Multumesc pentru steluta si desigur, pentru interpretare, e importanta si n-as putea spune corecta, pentru ca in domenii subiective nu exista asa ceva, dar as spune doar ca aproape coincide cu ce a fost in mintea autorului, ceea ce nu poate decat sa ma bucure :)
Multumesc.

 =  Petrut,
Ligia Pârvulescu
[03.Jun.09 12:30]
intr-adevar, de constructie, macar text sa construim, chiar daca pentru a deconstrui o casa :) Multumesc.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !