Comentariile membrilor:

 =  adrian
Carmen-Manuela Macelaru
[09.May.09 07:41]
Amuzant. Inițial aș fi zis să nu apelezi la expresii stradale, dar mi-am dat seama că acolo stă jocul și nu neapărat în ideea poemului, care aduce în sine o observație literară. Totuși aș fi preferat anglicismele fără transliterație. Da, urban.Reusit.
mcm

 =  Intr-adevar, m-ai prins
Adrian DUMITRU
[09.May.09 09:20]
Ai vazut bine: era (shi este) un joc urban, un joc care m-a amuzat cu atat mai mult cu cat, de obicei, eu nu folosesc - in scris, cel putzin - expresii stradale.
Et pourtant, exista o miza a jocului, shi exista un motiv pentru care am romanizat anglicismele.

 =  dezamagit
Andrei Trocea
[09.May.09 10:09]
stimate domnule dumitru,

se pare ca a fost o noapte cu inspiratie pentru dvs. eu unul am fost atat de inspirat, incat nici nu stiu cand am adormit. ce sa-i faci, daca nu-s obisnuit cu prea cunoscutele naravuri moldovenesti?

e jucausa poezuca, are un fel de jem'enfichism, in plus e un fragment de lectie despre istoria neamului nostru, despre izbanzile pe care (nu) le-ar fi avut marii nostri voevozi daca le-ar fi lipsit (din suflet, sub baldachin) amantele/ zvacul de vigore.

amu am si eu totusi o dezamagire. aseara gasisem un cuvant frumos, un cuvant cumva fusiform, subtirel si dedublat, cu diferite nuante de roz si acea moliciune, si acea fierbinteala care tulbura mintile.

dar acel cuvant, adicatelea cel cu L., nu apare in poezuca de fata. pai se poate?

plecaciune,
At

 =  Te asigur, domnule
Adrian DUMITRU
[09.May.09 10:46]
ca respectivul parfumat exista, ca o fata morgana, acolo unde nu te nu te ashteptzi sa il gaseshti, shi, deshi il vezi, fuge, fuge, se risipeshte.... shi cam prin aceleashi locuri ishi face veacul.

Daca marii noshtri voievozi au avut ibovnice (har Domnului, c-or avutara), zvac nu prea aveau, fiindca il consumau prin baldachin, afara de unu' mic shi rau, caruia, pe cale fireasca, i-au zis ca era Mare shi Sfant.

Insa destul divagaram.

Jucausaha, este ea, da ca orice teren de joaca, e construit pe locuri solide, shi cu cevashilea grija. Shi are, intr-adevar, o miza. Sa itzi spun, sa nu itzi spun?

Ma mai gandesc, daca imi aratzi ca shtii sa te luptzi cu Fata Morgana.

Primitzi, dle T., expresia distinsei mele consideratziuni, pe care nu am intarziat sa v-o arat, deja :)

etc.

 =  Adrian
GHERMAN ADRIAN
[09.May.09 16:37]
Păi matale crezi în astre?
În plin secol douăzeci?
= fara pai. asta... daca analizez tehnic. Ca idee: nu zice mare lucru. Adica, pe acelasi plan cu domnul x.
Imi place tonul. Per ansamblu: buna!

 =  Tonul face muzica, dar fondul?
Adrian DUMITRU
[09.May.09 19:26]
Pai ce sa fac, dle Gherman, cum sa nu cred in astre daca ash scrie despre ...
capricorn? In plin secol XX?

Imi vetzi permite sa va multzumesc pentru sugestie, da sa imi pastrez parerea shi "pai"-ul initzial, care avea rolul unei prajini in mana saritorului: se indoaie dizgratzios, dar cum sa sari altfel peste shtacheta? Tehnic vorbind, era o pauza de intarire, menita a adauga inca un strat de chinoroz peste obrazul personajului meu.

Cat despre fond, aidoma. Repet: este un joc, in forma, dar serios de tot in fond. Shi, ca sa va ofe un indiciu, trebuie sa va spun ca textul acesta s-a nascut dintr-un dialog cu cineva care mi-e tare drag, pe marginea criticii literare autosuficiente shi autoproclamate. Dar nu-i nimic ca nu atzi observat acum, s-ar putea sa mai revin pe marginea acestui delicios subiect.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !