Comentariile membrilor:

 =  LIM,
radun gabor
[30.Apr.09 12:53]
ce frumos ai expus aici intunericul, transmiti frumos mesajul in micropoemul acesta bine etalat. felicitari!

Cu simpatie,
Radun.

+ bun
Leonard Ancuta
[30.Apr.09 13:46]
singurul cuvant in plus este fereastra, prea explicit pentru un poem scurt, si in plus singurul nearticulat deci neasumat din tecst. altfel o viziune drop in drop out care mie imi place, tocmai prin mecanismul taierii pleoapei.

cuzimea asta se practica mai demult, se taiau pleoapele ca sa nu adoarma, in plus cristalinul nu se mai umezea si se usca. durerile erau ingrozitoare. cumva asta e o substitutie in felul in care o percep eu, nu stiu cat si-a asumat-o autorul, dar asa cum mi-a venit in ultima vreme sa gandesc, poezia nu e scrisa.
autorii scriu tecste, poezia e in ceilalti ei o recunosc in tecstele scrise.

in felul meu, ca receptor emotia ma parcurge exact ca ciobul pe pleoapa. aici e acel sincretism care face tot farmecul tecstului.

+ un text fain
dan herciu
[30.Apr.09 14:18]
în principiu, de acord cu Leo..un poem cu o mare doză de emoție și cu un mesaj condesat exact atât cât trebuie pentru a nu deveni "închis".

mie însă îmi place "fereastră" fiindcă are aici un dublu sens:
-ferestra personificată :"spuneai ....fereastră"
-ți-ai tăiat pleoapele (în formă de )fereastră
și acest lucru dă farmec textului

aaa..și un bonus pentru final- "să-ți iasă întunericul"...sună ca un fel de exorcizare

felicitări!


 =  erată
dan herciu
[30.Apr.09 14:20]
în loc de ferestra - fereastră:)

 =  Leonard Ancuța, Dan Herciu
Liviu-Ioan Muresan
[30.Apr.09 16:55]
În primul rînd vă mulțumesc că ați simțit nevoia de a da vizibilitate poeziei.
Voi încerca să răspund punctual. E un poem pe care am lucrat puțin, ceea ce de obicei nu fac. Fereastra aceea făcea parte dintr-un vers, ca element al unei comparații. Apoi m-am gîndit să constrîng. Dacă aș renunța la ea, textul ar avea cursivitate. Aș pierde puțin din înțeles. Ideea nu a pornit de la acel tip de schingiuire, dar de undeva de aproape. De la propria schingiuire, ca urmare a fobiei întunericului. Becul, sticlă subțire asemeni unei lame, poate tăia nu prin lumina emanată ci prin reziduurile sale, cioburile. Jocul întuneric interior-lumină exterioară e astfel pornit. Nu doream o explicitare, dar m-am simțit datorat pentru atenția acordată.
Cu prietenie, LIM.

 =  Ai spart becul si s-a facut intuneric
razvan rachieriu
[30.Apr.09 17:19]
Prea puține cuvinte care dau prea puțină lumină, “ai spart becul” și s-a făcut întuneric într-o poezie care nu spune nimic, ca un mut care încearcă să vorbească.
Cele două stele primite sunt false, ele nu luminează decât o încercare lirică de slabă calitate.

 =  Răzvan
Liviu-Ioan Muresan
[30.Apr.09 17:56]
Sînt convins că nu e cel mai bun text pe care l-am scris aici. Doar că el a fost remarcat. Cred că totuși spune ceva. Cel puțin încearcă. Nimeni nu poate citi toate textele fiecăruia, sîntem mulți aici. Întîmplător acesta a fost ramarcat. Poate fi fals, eu cred că cei doi colegi au dorit să-și exprime acordul, deci gestul acestora nu poate fi fals.
Cu prietenie, LIM.

+ să spargem becuri
Tamara Zub
[30.Apr.09 18:06]
În primul rând titlul mi-a părut excelent. Apoi e un text în care fiecare cuvânt contează, nu-l poți clinti, e pus exact la locul lui. Apoi m-a acaparat entuziasmul celor care sparg becuri, pentru a elibera ceva, niște electroni, fotoni, neutroni, sau niște viziuni, sau atomi de poezie pură.
Salut această poezie decantată, concentrată, electrizantă. Trimit o stea și iau aminte la ferestrele dintre pleoape.

Multă poezie în continuare!
tama

 =  Radun, Tamara
Liviu-Ioan Muresan
[30.Apr.09 18:56]
Radun, scuze pentru întîrzierea răspunsului. Doream doar să îți mulțumesc, apoi au intervenit celelalte comentarii și nu puteam fi scurt cu tine. Mă bucur că ai trăit starea.

Tamara Zub, vă mulțumesc pentru confirmare. Dar, mai ales, pentru certificarea locului cuvintelor. Mă bucur de această reacție ce mă ajută foarte mult în decizia finală.

Cu prietenie, LIM.

 =  felicitări, liviu-ioan mureșan!...
Teodor Dume
[30.Apr.09 19:54]
LIM,
Sunt trei lămpașe cu feștilă de suflet care ard deasupra micropoemului tău. mă bucur că cei trei steluțari au remarcat textul. e un poem întreg, bine rotungit și cuvintele le-ai potrivit cu multă migală, dar nu-i nici pe departe cel mai bun text de-al tău. mă pot mândri c-am citit peste 90 la sută din ceea ce-ai postat până acum și am remarcat texte de-o profunzime aparte.
totuși e o mare realizare că cineva s-a aplecat cu atenție asupra acestui poem și l-a recompensat după merit.
iată încă o dovadă în plus că aici pe acest site sunt și oameni care punctează valoarea indiferent de numele autorului care a postat.
mă bucur pentru text, mă bucur pentru ei( leonard ancuța, dan herciu, tamara zub, evident și pentru alții) și nu în ultimul rând pentru cititorii și colegii noștri.

și ce-aș mai putea eu să adaug ? nimic...nimic prietene, dar voi veghea lumina acestora să rămână aprinsă mereu

felicitări!

cu sinceritate,
teodor dume,


 =  Teodor Dume
Liviu-Ioan Muresan
[30.Apr.09 23:13]
Vă mulțumesc de trecere și, mai ales, pentru încurajare. Așa este, se punctează valoarea textului, nu autorul. Aici, poate prea mult. Dar suficient.
LIM.

 =  Simplitate
Alexandru Mărchidan
[23.May.09 17:26]
o simplitate și țintire precisă a ideii de la un capăt la altul. "întunericul ascuns peste ani" justifica marea cruzime a tăierii pleoapei (cum este justificată și scoaterea ochilor lui Oedip) și nu mai are nevoie de nici un comentariu. Felicitări!

 =  Alexandru
Liviu-Ioan Muresan
[24.May.09 20:53]
Mulțumesc pentru comentariu și buna înțelegee a textului. Te mai aștept pe aici.
Cu prietenie, LIM.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !