Comentariile membrilor:

 =  verde
Mihai Constantin
[31.Mar.09 23:45]
eu zic să scoți subtitlul, nu fii și tu de-asta care bagă subtexte aniversare. sau bagă-le, dar cu skepsis. :P

apoi, ultimul vers din strofa 1 l-aș scrie așa "la pieptul meu luminos". e mult mai expresiv cu "la", plus că e și ideea de soare / lună care "răsare", deci luminează.

strofa 2 e cam greoaie și mai are și "nesângerânde" ăla, care e prea pe față. deci lasă-l pe nichita :) sau, mai exact, cum să-ți zic: e ok până la urmă să te influențeze sau să te lași deliberat influențat de cineva, dar asta nu se face preluând chestiile cele mai recognoscibile de acolo, decât atunci când aduci o completare semnificativă acelor concepte etc.

strofa de final e foarte bună.

 =  ,,stau în genunchi deasupra cuvintelor''
Diana Lorena Țugui
[10.Dec.18 14:27]
verde ( in fata) :))
1.Ar fi sunat mai bine subtitlul ,,lui Nichita Stanescu''? El avea poezii de genul, spunand ca ,,dedicatia'' nu inseamna sa scrii poezia pt cineva anume, ci sa te gandesti ca i-ar placea cuiva dupa ce ai scris-o. Eu nu m-am gandit ca i-ar placea lui Nichita, dar da, a fost ziua lui si nu aveam de gand sa scriu nimic dar ma obsedau niste versuri ( ,, O, ramai ,ramai, ramai,/ palma bate-mi-o in cui/pe crucea de carne/ cand lumea adoarme'')
Concluzia acestei vorbarii ar fi ca subtitlul sta bine acolo unde sta:P

2.La ultimul vers din prima strofa o sa ma mai gandesc, imi place propunerea, o sa ma gandesc cum se modifica sensul asa, nu trebuie doar sa ,,sune frumos'', ci si sa pastreze ideea. Oricum,mi se pare interesanta sugestia. ms

3.,, nesangerand'' nu cred ca e un cuvant inventat de Nichita, cred ca l-am mai folosit si alta data, imi place mie de el:D, are ceva greoi si rosu in el
Nu stiu cat de greoaie e strofa, dar e aproape durere in lupta asta cu vorbele

4.Deci poezia asta are doar final?:)
multumesc pt trecere si semn

sincer-sincer,
Diana Tugui

 =  .
Mihai Constantin
[01.Apr.09 21:52]
nu, n-are doar final, are și altele, ba chiar și un subtitlu mai de rahat așa :))) dar nu contează, pt. că e pe linie sentimental-superstițioasă-etc. :P

deci serios acum, când ziceam de strofa 4 ca e f bună mă refeream la faptul că legat de ea nu am ce să-ți reproșez. :)

 =  nu e asta un capat de verde
Diana Lorena Țugui
[10.Dec.18 14:27]
Asta chiar ca e verde in fata dar e verdele ala urat de ti se face greata.
Nu ai auzit de ,, Lectia despre cerc'' ? Nu e nici un fel de linie nici sentimental-superstitioasa nici altfel, e un omagiu daca vrei, o incercare de a cere iertare ca nu il intelegem suficient. Macar sa-l respectam daca nu il intelegem. Macar atat putem face. Si despre Arghezi vorbeai cam tot in halul asta, ceea ce denota ca nici nu ii cunosti, nici nu ii apreciezi, nici nu ii respecti. Poezia nu incepe in sec XXI daca nu stiai.
Iti multumeam pentru parerea initiala. Nu cred ca ai inteles nimic din poezia asta.

 =  diana
Mihai Constantin
[01.Apr.09 22:41]
tu chiar nu reușești să ai detașarea și chiar inteligența de a citi printre rânduri un comentariu? :) de ce te înfoiezi așa? ai o miză decisivă în spatele acestor texte?

asta ai înțeles tu din ce am scris mai sus, când subliniez în paragraful 2 că e o glumă chestia cu subtitlul de rahat de care zic în primul paragraf al comm-ului, deci poți să-l lași dacă ți se pare relevant & ți-e drag? (nu vezi / simți din ce scriu detașarea aceea de care zic că-ți lipsește?)

în al 2-lea rând, nichita stănescu îmi place f mult, am citit cam tot ce a scris, inclusiv eseuri, poelmici etc. deci tot. și asta cam de prin anii mici de liceu. deci de mai mult de 10 ani. iar pe arghezi îl admir, recunosc că e un poet f mare, doar că nu mă împac cu ritmul & prozodia din majoritatea textelor lui. de aceea, de ex., psalmii care au o altă prozodie, îmi plac. și, după cum vezi, nu spun nimic nici despre unul nici despre celălalt cum au fost ca oameni sau ce etică socială / civică au avut sau n-au avut. apoi, poezie am citit cam tot ce s-a scris la noi începând cu anton pann. e drept că nu am citit la fel de multă poezie străină, dar asta din cauză că urăsc poezia tradusă. deci cam ce am citit străini i-am citit în limbile lor, așadar un număr extrem de limitat față de ce s-a scris... deci nu știu, sincer, de ce speculezi atâta în ceea ce mă privește. :) că înțeleg sau nu un text d pe marele site agonia. :)

mie îmi place cum scrii, ți-am mai spus-o & ți-o spun din nou sincer și public aici; habar n-am cine ești & câți ani ai, am văzut pe pagina ta că stai în giurgiu, parcă etc. deci nu contează astea. eu intru pe pagina ta pentru că știu că scrii destul de bine, iar atunci când văd chestii pe care mintea mea așa cum e ea bună / rea le consideră criticabile sau dubioase, fac acest EFORT colegial & benevol și ți le spun, în ideea încrederii pe care o am în scrisul tău etc.

sper că ai înțeles un pic acest mecanism, nu trage concluzia că mă cred superior ție sau alte prostii... :) pur și simplu citesc doar textele celor care scriu bine sau ale celor care scriu binișor, dar au șanse de a scrie bine. sau, foarte rar, pe textele execrabile care se lăfăie arogant pe primele pagini când ar trebui să zacă în pagina de autor. dar asta e altă poveste.

pe textele kitch-oase & de țoapă_siropoasă_indiferent_de_sex_masculin_sau_feminin_dar_îndeobște_trecută_de_vârsta_aceea_însă_proastă_&_arogantă_&_fără_șanse_de_reabilitare_ever_ever nu intru... ever. :) pentru că sunt un tip sensibil & vomit (de fapt, mă doare-n pixulică de textele alea).

 =  spirală înverzită dintr-un timp roșu
Doru Emanuel Iconar
[06.Jun.09 12:51]
Ȋmi place versul doi, regăsesc timiditatea ta în față cuvintelor aidoma celei dinaintea oamenilor și umilința vis-a vis de puterea lor, copleșitoare uneori. De aici așezarea în genunchi în marea de cuvinte.
De ce cu „trup de copil îmbătrânit”? Pentru mine sunt doar copii, căci, deși le folosim de mii de ani, încă nu am trecut de „copilăria” lor, încă nu le „exploatăm” la întreaga capacitate.

Am regăsit verdele și în alte poeme ale tale, aici se opune roșului înserărilor, al nesângerărilor, al timpului. Culoare preferată?

Indeed, de multe ori stăm în genunchi, dinaintea cuvintelor, aș spune eu.

 =  ms
Diana Lorena Țugui
[10.Dec.18 14:27]
Doru Emanuel,
Imi cer scuze ca vad de-abia acum mailul care iti anunta mesajul de aici. Frumoasa interpretare si sensibila:)
,,copii imbatraniti'' deoarece uneori spun cuvinte si ele nu imi sugereaza nimic, e ceea ce se numeste discutie ,,de circumstanta'', cand doar politetea sau plictiseala sustin un dialog. Atunci cuvintele au accente ciudate. Acesta e un caz. Pot fi si altele, atunci cand omul foloseste cuvintele pentru a spune ceva de care nu are nevoie, injurii etc Atunci cuvintele imbatranesc putin, asa le vad eu:)
verdele e una dintre culorile mele preferate.Prima este albastru:)

da, ne-ar trenbui mai mult respect pentru cuvinte

iti multumesc de trecere si interpretare

sincer,
Diana Țugui




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !