Comentariile membrilor:

 =  Părere
Cristina Andrei
[26.May.06 14:23]
Fără a cădea în daco-manie sau mai știu eu ce, trebuie la un moment dat să dăm Cezarului ce e al Cezarului, adică să adâncim cunoașterea în ceea ce îi privește pe strămoșii noștri.
Faptul că teritoriul balcano-dunărean este vatra Europei este atestat arheologic, deci științific, și nimeni nu ne poate lua acest adevăr. Cine și de ce încearcă să-l ascundă este altă poveste. Spre pildă: cultura Cucuteni este probabil cea mai veche cultură urbană din Europa. Primele organizări sociale de tip monarhic din Europa tot în această zonă au apărut, ca și primele culturi ale epocii bronzului. Mai mult, culturile preistorice de la gurile Dunării au influențat în vechime întreaga Europă, până la Atlantic.
Poate că tăblițele de la Tărtăria nu reprezintă un sistem de scriere complet, însă specialiștii sunt de acord că ele sunt totuși o dovadă a unei proto-scrieri, ceea ce nu este mai puțin important.
Cum interpretăm diverse descoperiri arheologice este altă poveste, poate că în acest sens domnul Săvescu se face vinovat de unele exagerări ce i se impută, însă faptele rămân fapte, dovezile arheologice vorbesc, rămâne doar să înțelegem ce ne comunică.
Oricum, ar fi cazul să se studieze mai atent ce avem la îndemână, să ne eliberăm de prejudecăți și, de ce nu?, să popularizăm ideea vechimii noastre pe meleagurile Europei, care ne tot refuză identitatea europeană.
La bună citire,

 =  speranțe deșarte
Paul Bogdan
[26.May.06 14:45]
Stimată autoare, cred că ați greșit adrisantul. Cum ar putea dl. academician să fie împotriva globalizării și a desființării tradițiilor naționale când domnia sa este membru declarat al organizației care a pus la cale globalizarea?!

 =  Scrisoarea
Camelia Tripon
[26.May.06 15:39]
a fost redactată pe baza unei afirmații grave, legată de tăblițele de la Tărtăria, academiceanul care a făcut aceste grave afirmații a fost contemporan și cu arheologul care a descoperit în 1961 aceste tăblițe.
Cristina, am avut onoare să cunosc o personalitate românească, din diasporă, caruia vorbindu-i de trecut și Congresul Internațional de Dacologie(anul acesta va fi între 28-29 iunie la hotel Intercontinental) mi-a transmis niște imagini din muzeul londonez, cu precizarea că sînt puține vasele și nu se ridică la nivelul ceramicii de Cucuteni...
Bogdan nu am greștit "adrisantul", dar în anumite momente și marile personalități pot conștientiza că străinii nu sînt naivi atunci când ne citează...unii chiar ne consideră un centru cultură...
De aceea, cine își respectă strămoșii va fi cu gândul sau chiar prezent la congresul din acest an care este dedicat memoriei Marelui rege Decebal, de la a cărui trecere în eternitate se împlinesc 1900 de ani, tot acum s-au adunat și 2050 de ani de la moartea Marelui rege Burebista...
Trebuie să avem curajiul să apreciem gestul domnului Napoleon Săvescu de a încuraja societatea românescă să-și respecte înaintașii, iar dacă a greșit sau am greșit să nu uităm că toți sîntem oameni...vă mulțumesc în numele meu și al celor ce cred în acest neam...

 =  ba-i gresit, din pacate
Paul Bogdan
[26.May.06 17:04]
Dumitale trebuie să mă adresez în fraze exacte ca să înțelegeți clar ceea ce vreau să spun.

Este notoriu faptul că domnul academician este mason in Marea Loja Nationala subordonata Marelui Orient din Paris. Nu este vorba de conștientizare sau alte "nimicuri". Dumnealui știe în mod precis care îi este misiunea.
Înainte de a scrie un răvaș unui anumit personagiu trebuie să îl cunoști măcar din auzite dacă nu din cele citite.
Dacă nici acum nu am fost clar în explicitarea vectorului masonerie-globalizare-deznaționalizare...


 =  Bogdan,
Camelia Tripon
[26.May.06 17:44]
totcmai pentru că am intuit, am citat dintr-o lucrare francmasonă, în care este apreciată srcierea de la Tărtăria,
astfel, cei din frăția masonă au prilejul să afle și de părerile, favorabile, chiar din organizația lor...de asemenea gestul meu, este unul de a încuraja și pe alții, de a medita și de a lua atitudine...așa cu am făcut și atunci când am scris eseul "Noi și armenii" din simpatie față de un alt academician de origine armeană și pe care îl consider un mare compatriot...

 =  la buna intelegere...
Alpha Centaury
[30.May.06 19:24]
Imi place cand exista contradictii dar accept eleganta in dialog. Ma simt paralel cu domeniul, ma bucur ca dezbateti problema, sunteti specialisti si pasionati. Eu cu ale mele... Succese si sa va intelegeti!

 =  Alpha
Camelia Tripon
[31.May.06 13:42]
cel mai bine este să construim și să-i facem și pe alții să ni se alăture...eu sînt obtimistă...mulțumesc pentru trecere

 =  ce-ar fi copacul fara radacina/
Rodica Stanila
[13.Dec.06 21:01]
Da, m-as alatura cu bucurie cuiva care cere respect pentru traditii, pentru inaintasi! Ce-ar fi copacul fara radacina, ce vom fi noi, copii din flori?




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !