Comentariile membrilor:

 =  o locomotivă cu aburi
Mihai Constantin
[13.Mar.09 11:38]
în bună măsură, faptul că e asociat cu imaginea clasică punk vine, cred eu, din rațiuni de PR. adică un fel de subversiune a unor creații - altfel - cu un puternic conținut PoMo, în al căror proces de concepere au fost folosite cam toate procedeele defunctului postmodernism clasic / clasicizant. dar, suprapuse peste imaginea asta "rea" a punk-ului, se obține un pic altceva. măcar la nivel de marketing, cum spuneam.

și poate mai trebuie spus că Giger, de exemplu, făcea chestii de-astea cu succes încă de pe la sfârșitul anilor 70. deci băieții de azi, deși artiști bunicei, nu fac decât să îmblânzească cu un pic de umor PoMo & mai mult plastic conceptele tenebroase, dar parcă mai autentice, ale lui Giger.

(..zic eu)

:)

 =  plus
Mihai Constantin
[13.Mar.09 11:51]
...faptul că promovarea acestui curent artistic vine în prelungirea fazelor Emo e tot un fel de PR. e suficient să aruncăm o privire asupra bestiarului fantasmatico-tehnologic - ca să zic așa - ilustrat de grafica tip Emo pe afișe, T-shirts, broșe, insigne etc.


 =  materialul e bun, dar
Leonard Ancuta
[13.Mar.09 12:07]
tecst, bunicel, foarte interesant, dar ar merita revazut pentru redactare, are mai multe repetitii sau exprimari greoaie.

In rest, complet de acord cu MeHigh in ce priveste asocierea cu punk - punk inseamna inainte de toate desincorsetarea fata de regulile impuse de sistem si in primul rand se refera la libertatile pe care si le pot lua oamenii ocolind normele legale ale statului. punk - gunoi, ca termen autoironic a fost probabil si chestia care i-a inspirat pe artisti, la modul ca gunoiul poate deveni rapid opera de arta daca ajunge in mainile unui inspirat. dar cred ca aici vorbim de subculturi si nu de curente artistice de sine statatoare, vorbim de afluenti nu de fluvii. emotia punk vine tocmai din acest aspect neingrijit din laissez faire din lucrurile pe care le iei asa cum sunt fara a produce modificari, ori aici vad ca e vorba de un intreg proces industrial. e drept ambele produse au acelasi aspect brut, dar asa cum am precizat diferenta e la esenta.

 =  o scurta replica
ioana baciu
[29.Jan.10 13:22]
ce vroiam sa spun in textul asta e ca trairea in desenele steampunk, ca de altfel in tot acest curent, e una sincera. nu se face arta de dragul artei.. poate ca punkistii par un fel de gunoaie, dar cel putin nu sunt ipocriti..cum spunea si Sean Orlando, astia vor sa FIE, Nu sa PARA!!

+ justa observatie
Leonard Ancuta
[29.Jan.10 14:10]
revin fiindca vad ca ai imbunatatit tecstul si ca acum este un material as putea spune didactic, nu ma refer aici la scriere, ci mai ales la functia lui de promovare. e bine ca se trateaza si astfel de teme, chiar daca imprumuturile nu mai sunt doar adaptari sau variante moderne ci doar replici de marketing ca adaptare la piata. nu contest ca desenele animate sunt trairi autentice, insa in ce priveste arta in sine, ea se neaga pe sine imediat ce se invoca nevoia de piata, imediat ce aspectul comercial intra in discutie. arta pentru arta este asa cum se citeste. arta pentru bani este doar comert. nu cred in artistii care nu mor de foame.

si fiindca acest subiect poate deveni o polemica buna si pentru ca tecstul in sine este imbogatit, las un semn atat de apreciere cat si de invitatie la discutii.

 =  Elephants Dream,
Iakab Cornelia Claudia
[29.Jan.10 15:00]
Proog reprezintă partea logică a creierului, pe când Emo este celaltă jumătate creativă, producatoare de energii, emotii, sentimente, de aceea e manipulata. i-se interzice un anumit spectru deoarece ar fi obligat partea cealalta sa se adapteze si sa recunoasca anumite adevaruri.
mi-a placut enorm, asa cum am inteles eu. am vazut interdictia si crima.
emo invata ca este ceea ce face masina sa functioneze, in scopul unui plan.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !