Comentariile membrilor:

 =  semn
Vali Slavu
[06.Aug.09 23:13]
Am "răsfoit" "Cercurile Sarmizegetusei" așa cum fac atuncă când cumpăr o carte: citesc începutul și sfârșitul, ca să îmi fac o părere. Când timpul îmi va permite, voi reveni și voi citi cu atenție cele patru părți. Pare interesant iar istoria m-a atras întotdeauna.

O curiozitate: Ai fost vreodată în Munții Orăștiei, la ruinele Sarmizegetusei Regia? Dar la Ulpia Traiana Sarmizegetusa? (Sunt mândră că ambele se află în județul meu, o zonă care mustește de istorie.)

 =  cercuri atemporale
ioan ravel
[07.Aug.09 00:07]
foarte interesant ce spui tu în aceste cercuri!

dacă poți fi contactat, lasă un semn!

numai bine!


 =  .
Mihai Robea
[07.Aug.09 22:43]
Să rămână versurile celui care scrie versuri, iar poveștile celor care cred în ele.


poate în loc de rămas-bun

 =  Mihai,
Aurel Sibiceanu
[18.Feb.10 11:34]
Mai întâi multe mulțumiri pentru semnul
lăsat la recenzia despre cartea, făcută
de dl. Caragiu.

Am citit aproape tot ce ai scris aici.
Textele sunt excepționale,
trebuie să le cuprinzi într-o carte
care, mai devreme sau mai târziu,
își va găsi locul în inimile
câtor mai mulți români.

Iartă-mă, ce înseamnă:
"poate în loc de rămas-bun",
pe care l-ai pus la un com?
Sper din tot sufletul să continui.

Cu prietenie, Sibi

P.s. Am un text nou, care te poate interesa.

 =  În căutarea însetată a cercurilor
Dragoș Vișan
[05.Jul.11 14:24]
Cercurile Sarmizegetusei au ceva spectrar, spectacular, SF în ele. Am citit cele patru părți. Ele sunt trei. Se deschid, se închid. Seamănă și cu teza-antiteza și sinteza lui Hegel. Dar nu înțeleg de ce să existe loji pe vremea dacilor, de ce atâta creștinătate pe vremea lui Decebal (semne ale Sfântului Andrei), de ce atâta anticipare a Marii Uniri din 1918 și a momentului 21-22 decembrie 1989. Poate îmi traduceți și mie. Dacă este proză, naratorul poate să se coboare la nivelul mai lipsit de înțelegere al cititorului obișnuit. În schimb, dacă e simplu eseu, atunci nu mai am ce pretinde, cercurile s-au închis de aproape 22 de ani!

 =  domnului
Dolcu Emilia
[06.Jul.11 19:19]
Domnului Dragoș Vișan

Sunteți un căutător de proză, observ eu. Un căutător de aur, pe vremea lui, mai și găsea aur, dumneavoastră , cu proza, nu păreți să aveți vreo șansă. Sigur, sensul inflaționist, și deci larg, al conceptului de proză, cel pe care-l subînțelege și oferta sit-ului, v-ar fi putut ajuta. Dar nu, dumneavoastră căutați altceva. În cazul acesta, poate ar fi onest față de autorii pe care-i comentați, să precizați sensul pe care-l dați acestui concept. Să știe și ei în numele a ce luați cuvântul.

Și de ce aduceți în discuție eseul? Doar ca să spuneți că acest text nu e un eseu. Nici autorul nu a pretins asta.

Domnului Mihai Robea

Textul pare obținut în alambicul unui alchimist. Cu el parcă accesezi la o altă înțelegere. E un text de atmosferă deosebit de reușit. E artă.

Asta nu mă împiedică să spun că rezonez mai puțin la corpul de idei explicite, al căror apărător vă faceți, cu diverse ocazii. Dar nici nu e obligatoriu, cred.

 =  d-nei Dolcu Emilia
Dragoș Vișan
[06.Jul.11 20:44]
Eu n-am afirmat ceea ce spuneți dumneavoastră. N-am zis că-i proză. N-am zis că-i eseu. Se vede că n-ați fost atentă la ceea ce am precizat în comentariu. Au fost impresii de lectură. Și nu repet ceea ce am afirmat.
Vă faceți griji inutile în privința mea.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !