Comentariile membrilor:

 =  O capacitate remarcabilă...
Emil Iliescu
[18.Nov.08 13:35]
O capacitate remarcabilă de a vedea oameni și locuri și a le da viață, oferindu-le trăsături de personaje dramatice. Descrieri de peisaje, inoculate de culorile lirismului pur ("Când primăvara dădu semne de oboseală și vara începu să bată cu pumni încinși la poarta pământului" sau "Soarele stătea proptit deasupra lumii, sus, pe cerul alb ca o gheață: o oglindă ștearsă pe care îi fugeau ochii, alunecând spre pământ, obosiți de atâta lumină.Căldura frigea praful de pe drum, răsucea firele de iarbă din curți pârjolindu-le și apăsa cu o toropeală somnoroasă parfumul amețitor al crinilor din vaza de pe masă").
O percepție fină a psihologiei umane tipic rurală, cu nevoințele și puținele ei împliniri.
Și o parabolă plină de învățăminte ce se desprinde la finele acestei proze deosebite: "Așa se întâmplă de obicei cu cei care n-au izbutit să-și atârne sufletul de al lumii; sunt uitați cu ușurință".
Cu prietenie, Emil Iliescu

 =  trebuie
Anni- Lorei Mainka
[18.Nov.08 14:05]
sa-ti las un semn cit de mic
ca sa stii ca imi ei respiratia cind citesc ....oricum proza ta e demna de un cer inecat in stele
voi reveni in citeva sapt

 =  prima mea încercare
Bogdan Butariu
[22.Nov.08 01:28]
Emil,
Mulțumesc mult pentru răbdare și pentru observații. "Prețul singurătății" a fost prima mea încercare de roman (mai bine zis de nuvelă)serioasă. Asta după aproximativ 10 ani de scris proză scurtă. Tipologiile întâlnite aici sunt realizate după 2 modele reale din viața mea.Cred că acest fapt m-a ajutat foarte mult în conturarea lui Mitruț Daminescu și a Cosminei.De asemenea, locurile descrise le cunosc "ca-n palmă", cum se zice.Am trăit în județul Arad aproape 15 ani; timp puțin dar destul pentu a observa tarele oamenilor de acolo.Cert e că m-au atras(d.p.d.v.literar)! Și, tocmai pentru că am impresia că textul suferă pe alocuri unele inadvertențe sau mai bine zis l-am privat de anumite descrieri mai amănunțite, am intenția de a relua povestea. Poate sub altă formă, dar cu tipologiile mult mai bine studiate.Până atunci, voi continua să postez mai mult proză scurtă.
Felicitări pentru "Păliman, starostele lotrilor "!. Mi-a plăcut enorm acest text, cu tot ce ai inserat în el.Păliman cred că va fi obiect de studiu tipoligic pt. un viitor personaj. Un caracter atât de puternic, este greu de ignorat.
Acum citesc "Prins între două lumi", care de asemenea mi-a incitat interesul.
Cu prietenie,
B.B.

 =  invitație
Bogdan Butariu
[22.Nov.08 01:28]
Anni,
Departe de mine gândul de a te lăsa (fizic)fără respirație! Îmi doresc ca acest lucru să se întâmple doar spiritual și într-o oarecare măsură, literar!
Chiar dacă nu ne cunoaștem, am să-ți mărturisesc faptul că respirația ta este foarte importantă pentru mine! Așa că te rog mult să te gândești la această dilemă! Dacă așa se petrec lucrurile, sunt în stare să mă las de scris, doar că să respiri normal!...
În altă ordine de idei, am să-ți mai spun că mă bucur enorm că ți-a plăcut încercarea mea de roman (scurt). și dacă vrei să mai citești alte texte, te invit pe blogul meu. http://bogdybutariu.blogspot.com/ este adresa prin care vei intra în "Lumea mea".
Cu prietenie,
B.B.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !