Comentariile membrilor:

 =  Vă rog frumos să mă lămuriți!
Rodean Stefan-Cornel
[04.Oct.08 21:07]
Rog politicos pe cineva care știe, are timp și dorește, să mă ajute să înțeleg ceva. Nelămurirea este privind funcționarea site-ului. De exemplu, eu am postat textul de mai sus astăzi de dimineață. Având un nivel mic de acces, textul meu trebuia verificat de un editor. Până aici am înțeles și nu am nimic de obiectat sau de contestat. După amiază, când am intrat din nou pe site, textul încă nu era verificat. Și asta am înțeles, este sâmbăta, postează mulți, editorii sunt puțini, fac muncă voluntară, nu am de obiectat nimic, totul este normal și până aici. Acum, când am intrat din nou, am văzut că textul este aprobat, dar el deja nu se mai găsește pe pagina principală ca făcând parte din cele mai recente texte, el este pus într-o asemenea ordine, ca și când ar fi fost afișat de dimineață. Nu se putea afișa ca fiind "proaspăt"? Practic, textul acesta deja este "vechi" de la prima accesare. Este o problemă tehnică, sau care este logica?
Cu respect,
Cornel Rodean

 =  Cornel,
Dan Norea
[04.Oct.08 23:51]
ai dreptate, ordinea de afisare a textelor tine cont de ora postarii, nu de cea a aprobarii. Si la comentarii se face la fel, acolo e si mai neplacut, dupa ce raspunzi la doua comentarii constati ca undeva, mai sus, a mai aparut unul. Pe care ai mari sanse sa il ignori, stiind ca ai raspuns la toate.

Despre text, cârcotesc puțin. La prezentarea celor trei rime cunoscute, nu există omogenitate. Ori sunt aabb, abab, abba, ori sunt ab cd, ac bd, ad bc. Personal, prima variantă mi se pare mai clară.
Tot aici, cred că merită prezentată rima încrucișată incompletă (nu știu dacă tehnic vorbind, asta e denumirea), destul de întâlnită - abcb .

Dar trebuie să apreciez și de data asta nivelul înalt și riguros al prezentării. Aștept să termini ciclul și voi salva toate episoadele pe un fișier, ca să îl pot consulta oricând am nevoie în viitor.


 =  Un cititor foarte atent
Rodean Stefan-Cornel
[05.Oct.08 00:21]
Dane,
Mulțumesc de promptitudinea răspunsului; deci să înțeleg că "prin program" se ajunge la o asemenea situație cu afișarea textelor? Nu se poate remedia cumva?
În legătură cu sistemul de scriere a schemei rimelor, problema mi se pare atât de simplă, încât nici nu m-am gândit prea bine la ea, am copiat-o exact așa cum era într-un manual. Da, am copiat-o, și am copiat-o bine, am verificat chiar acum. Mă mai gândesc, de ce au pus-o așa în carte, dar nu are prea mare importanță. Oricum, ai dovedit că citești atent și asta mă bucură, felicitări!
Rima aceea "încrucișată incompletă", cum i-ai spus tu, cred că este inclusă în textul meu în categoria "variată, sau amestecată" (al patrulea tip).
Mulțumesc de atenție,
Cornel
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !