Comentariile membrilor:

 =  din banca mea
Ion Diviza
[09.Sep.08 21:02]
Un lucru util, bine conceput și bine realizat. Mulțumiri și din partea mea, Costele. Repetitio est mater studiorum, parcă așa se zice în latină. Dar eu nu pot spune cu mâna pe inimă că am știut chiar tot ce ai sintetizat în aceste trei fascicole. De fapt, pe timpul studenției mele, în Moldova noastră de dincoace terminologia și chiar tratarea unor noțiuni era un pic alta. Sincer, lectura rezumativă pe care ne-o oferi cu generozitate îmi este plăcută și utilă. Vezi bine, departe de mine gândul de a mă converti completamente la fracturism. :)

 =  în loc de erată
Ion Diviza
[09.Sep.08 21:05]
Lui Costel i-am zis Cornel; mă temeam că acum voi scrie invers.
De ce te temi, de aceea nu scapi. :)
Rog să pardonezi, Cornele.

 =  Emoții
Rodean Stefan-Cornel
[10.Sep.08 14:12]
Maestre Diviza,
Eu speram ca aceste texte să fie citite și comentate în primul rând de începători, ca mine, că de aceea le-am intitulat "Învățăm împreună", dar, acum, văzând că ele sunt parcurse și de profesioniști ai scrisului, "cu studii de specialitate" și cu "diplome la mână", ca domnia ta, chiar că am emoții mari. Mulțumesc pentru bunăvoință și sper că episoadele următoare, pe teme de prozodie, vor avea mai mare căutare.
Cu aceeași simpatie,
Cornel Rodean

 =  Felicitări
Dan Norea
[11.Sep.08 14:44]
Cornele, când ai anunțat ciclul, eram sigur că voi adăuga ceva la bagajul meu de cunoștințe. Dar nu speram să fie atât de multe. :)
Singurele informații din domeniu le am din școala generala, cu peste 40 ani în urmă. Dar lacunele mele nu constituie o problemă de memorie, sunt sigur că o parte din elementele stilistice de mai sus nu le-am studiat niciodată. Bănuiesc că în aceeși situație sunt mulți colegi mai tineri de pe site, care nu au la bază studii umaniste.
Așa că, în numele meu și al acestor colegi, îți mulțumesc pentru sinteza ta detaliata și riguroasă.


 =  cât de științifică este literatura dacă o eviscerezi :)
Alex Șulai
[18.Sep.08 16:39]
Subscriu și eu la ce scrie domnul Dan Norea.
Aproape că am uitat cât de științifică este literatura dacă o eviscerezi :)
Acest material trebuie păstrat mai ales ca un material de referință.

Cu simpatie,
Alex

 =  noțiuni elementare
Dinulescu Carmen-Alina
[21.May.09 21:27]
Felicitări pentru aceste lecții foarte bine structurate.Eu sunt începătoare și mă ajută foarte mult.O să le savurez,o să iau notițe și o să învăț ca pentru nota zece.

 =  Încă nu m-a tras nimeni de urechi...
Rodean Stefan-Cornel
[22.May.09 05:50]
Carmen,
Mă bucur că îți sunt de folos și că strădania mea de a face ca aceste note de studiu să fie și bogate în conținut, și la obiect, și bine sistematizate și pe înțelesul tuturor a dat ceva rezultate; sincer să fiu, aveam mari emoții, îmi era teamă că intervine vreun specialist, vreun literat adevărat (filolog, profesor, critic etc.) și "mă trage de urechi", cum de îmi permit să intru pe un asemenea "teren" (de aceea am fost foarte precaut și am gândit mult asupra titlului serialului și asupra explicațiilor introductive, postate la fiecare episod)...
Succes la studiu și în activitatea de creație!
Cornel Rodean

 =  mulțumiri pentru îndrumări
Rodica Plamada
[06.Jul.09 17:03]
Vă mulțumesc pt tot ce am găsit în aceste lecții, interesante și cât se poate de
bine sistematizate, dar mai ales, de folos celor ce își doresc să scrie, au ce să transmită prin text, dar nu știu cum.
Învățăm împreună.... este metoda cea mai eficientă pentru elev, motivantă, antrenantă și plăcută.

Cu respect,
Rodica

 =  Rodica Plămadă,
Rodean Stefan-Cornel
[06.Jul.09 18:14]
Părerea mea este că sunt mulți autori care folosesc în mod curent unele din figurile de stil de mai sus, fără să le cunoască denumirea (ceea ce nu este neapărat ceva rău), în schimb, în același timp sunt alții care au impresia că scriu poezie, dar de fapt versificațiile lor nu cuprind nicio figură de stil folosită în poetică. Bineînțeles, cel mai important este să ai inspirație, dar eu zic că nu strică și câteva asemenea cunoștințe, ca cele de mai sus.
Mulțumesc de trecere și pentru aprecieri,
Cornel Rodean
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !