Comentariile membrilor:

 =  .
Vasile Munteanu
[31.Aug.08 09:36]
celor care vor să-mi sugereze că forma corectă este "sângerezi": mulțumesc.

 =  invizibil!?
Marius Surleac
[31.Aug.08 10:00]
Văd acest poem ca pe o revoltă interioară într-o repetare limitată de 365 de seringi până la moarte. Foarte adevărată a treia strofă. Non-detașarea definitivă de viață este scoasă în evidență de penultima strofă.

La ulima strofă, o mențiune: Vasile Voiculescu - cel mai mare prost? William Blake - la fel? și mulți alții. Sau aici tendința ultimului vers nu e asta ci apare doar ca o remușcare, ca o dezamăgire?

cu prietenie,
Marius

 =  .
Vasile Munteanu
[31.Aug.08 10:25]
nu știu în ce măsură poezia (în general) este o formă de justiție, dar (în particular) ea nu funcționează conform "precedentului"; să spunem, Marius, că mă plasez dincoace de acest tip de cunoaștere, iar nu dincolo de el.

mulțumesc pentru semn.

 =  esentialul este invizibil
dorin cozan
[31.Aug.08 10:59]
iar starea de neascundere se face prin intruparea unei idei. si acesta, ca un maestru oriental, trece dintr o camera in alta pe unde are chef. numai prostii aleg calea cea mai usoara

 =  Vasile M.
Liviu-Ioan Muresan
[31.Aug.08 13:35]
Adevăruri de necontestat.
"omul perfect – nenăscut
poezia perfectă – nescrisă
simfonia perfectă – necompusă".
Poemul încîntă prin rimă și ritm. Și sună atît de natural.

 =  scarba
Alberto M. Popesco
[31.Aug.08 13:07]
un poem al deziluziei. oarecum brutal. sau altfel spus, doar lasii se lamenteaza, ceilalti scriu despre o lume perfecta.
amical ca-ntotdeauna

 =  .
Vasile Munteanu
[31.Aug.08 18:06]
Dorin: mulțumesc pentru prezența ta "esențializantă"; de acord cu tine; sau, după cum spunea Valery, "îmi cunosc creierul numai din auzite"; cuvinte, cuvinte, cuvinte...

Liviu Ioan: "adevărul" (oricare ar fi terminologia logicii în cadrul căreia m-aș raporta la el: teologic, epistemologic etc) îmi este străin; cel mult adeziunea mea la imperfecțiune și la consecințele acestui mod de a fi; mulțumesc pentru semn.

Alberto: să fie reversul perfecțiunii cele enumerate de către tine: scârbă, deziluzie, brutalitate, lașitate, patetism? cum spuneam și mai sus, nu aș fi în măsură a te contrazice; mulțumesc pentru prezență.

 =  pagina 45, Omul care trece prin zid, Marcel Ayme -ELU, 1963
Adrian Firica
[03.Sep.08 00:54]
15 iunie. - Maleffroi a urcat aseara până la mine să mă vadă. Era foarte bine dispus.

 =  .
Vasile Munteanu
[03.Sep.08 00:59]
și eu la fel de bine dispus; după cum singur făceam trimitere într-una dintre poeziile de săptămâna trecută, doar Leonid Dimov; căutați dv care dintre ele - se pare că erudiția la asta folosește.

nici nu puteam să dorm, vă așteptam; acum, mă întorc la film: Le boulet.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !