Comentariile membrilor:

 =  Dincolo de digitizarea lui Dumnezeu
Radu Cernatescu
[28.Aug.08 18:36]
E drept ca nimeni nu isi mai pune acum ca epitaf titlul de filosof sau vreun adanc panseu filosofic. E la fel de adevart faptul ca filosofia poststructuralista e in criza si are nevoie de perfuzii, maladia ei contaminand cu sindromul ateismului o intreaga epoca, fiind principalul vinovat ca dezorientatul om postmodern e acum intr-o fundatura ontica insurmontaila. Cu toate acestea, filosofia ca lupta de rezistenta in fata colonialismului societatii de autoconsum exista si se manifesta dincolo de puzderia de discipoli ai lui Lyotard si Wittgenstein, cei care reduc cunoasterea speculativa la semiotica si criticism. Dincolo de aceasta lume buna, in costume Armani si pantofi Nike, mimand opulenta globalizarii, raman misticii si folosofia lor tot mai ocultata. Cautatii nu prin turnuri de fildes, ci prin chilii si garsoniere de prefabricate. Nu pe prima pagina a blogurilor, acolo unde este digitizat si vandut Dumnezeu, ci pe paginile marginale.

 =  pentru Radu
simon silvia
[02.Sep.08 16:07]
Multumesc, cred ca e o sugestie buna. Totusi, raman la convingerea ca adevaratii eruditi, tocmai pentru ca nu-si pot construi la propriu un turn de fildes il construiesc pe cel cultural.Astfel cred ca se apara de invazia cotidianului in spatiul ,,din spatele zidului de prefabricate". Numai ca datoria lor ar fi aceea de a darama barierele culturale in comunicarea dintre oameni.

 =  as spune
Dolcu Emilia
[08.Oct.08 04:02]
Ce m-a dus spre textul tau a fost titlul care nu numai ca suna bine prin el insusi, dar si convoaca amintirea unui mare titlu.

Intr-adevar, doar un « ganditor altruist » se poate deda efortului de a fi simplu. Ceea ce nu inseamna ca gandirea sa devine automat accesibila. Codul simplitatii nu e simplu.
Ce vreau sa spun cu asta ? Ca e bine sa mentinem distinctia dintre stiinta si vulgarizarea ei. Ca nu te poti apropia de-o stiinta fara o initiere prealabila, fara a trudi in a-i insusi codul.
In aceeasi nota cu tine as spune insa ca “aroganta erudita” e semn se sterilitate intelectuala combinata cu o dorinta de afirmare necumpatata.
Silvia, n-as fi atat de sceptica in privinta filozofiei. La urma urmei, apele ei curg in toate scrierile. As spune chiar ca eseul, ca specie literara, a aparut din nevoia noatra de-a experimenta gandirea speculativa fara a pierde contactul cu realitatea.

In textul tau se regaseste placerea scrierii.

Succes!





Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !