Comentariile membrilor:

 =  Looseri în peisaj
Eugen Galateanu
[26.Apr.06 22:06]
Pentru cititorii care nu știu ar trebui precizat că principala realizare a dlui. Șora- a constituit-o punerea pe butuci a învățământului românesc. În rest- tăcere. O adunătură de platitudini stupide care ar putea aparține dlui. Gigi Becali- dacă făcea liceul- și în rest iarăși tăcere. Deci, cine (nu folosesc sintagma americană who the f..ck is...) este dl.Șora și cu ce spanac a binemeritat domnia sa de la patrie ?

 =  dacă nu ați citit interviul meu înseamnă că nu îl meritați, așa că după ce mă as
daniel d marin
[26.Apr.06 19:34]
dacă nu ați citit interviul meu înseamnă că nu îl meritați, așa că după ce mă asigur că citiți acest mesaj îl șterg.

cu bine (nu vă mai postez (nici) interviuri)

daniel

 =  milă,
Dan Dediu
[26.Apr.06 20:12]
Ce mofturos ești tu, Daniel. Lasă-l, să-l citesc și eu.

 =  time for reading
daniel d marin
[26.Apr.06 21:48]
Dan Dediu,

mila a fost acordată :) (anunță-mă când termini de citit)
sigur că sunt mofturos... iată cine vorbește, tu nu (mai) ai nici un text, ia să mi le șterg și eu, e un început bun.

ddm

 =  domnule Eugen Galateanu
daniel d marin
[26.Apr.06 22:29]
v-a intrat comentariul abia acum. păcat că o să șterg acest interviu inainte să-mi puteți răspunde. de fapt, nici nu o să vă întreb ceva.

 =  Absurdistan
Eugen Galateanu
[26.Apr.06 23:30]
De ce să vă ștergeți interviul, domnule Marin ? E interviul dvs.- așa cum părerile mele sunt părerile mele. Chiar că este stupid- pentru că ați depus o muncă- și ar părea că îmi dați mie dreptate. Ori eu am ce am cu dl.Nobody Șora- nu cu dumneavoastră. Părerea dumneavoastră despre dl.Șora e ceva strict personal al dvs. pe care nu pot să-l judec. Poate că dl.Șora a fost un ...(înlocuiți dvs. ...) bun. N-am de unde să știu. Însă ca ministru a fost un execrabil- pe lângă care alde. Aneta Spornic era un geniu- și nu o spun eu ci cei de la Institutul de Științe ale Educației. Iar ca om- ar avea tone de cenușă să și le toarne în cap- imaginea aceea- de "filozof solar" fiind un fel de glumă sinistră.

 =  Fâsuri cu pretenții
Eugen Galateanu
[10.Dec.18 14:27]
Ca să nu fiu acuzat că îl judec pe dl.Șora după oarece câhuri personale citez "MS: Trebuie să urmărim să ne angajăm în marile probleme contemporane, dar pentru asta e nevoie de energie, de continuitate și trebuie un capital de dezinteres foarte mare. Aș spune că e vorba de un dezinteres doar momentan; de fapt, de o foarte bună vedere a unui interes de lungă durată. Nu le poți cere oamenilor să fie dezinteresați, dar le poți cere să gândească bine interesul și, dacă-l gândesc bine, îl văd la termen lung și, în măsura în care-l văd la termen lung, el trebuie să-și găsească un modus-vivendi cu toate celelalte interese care, dacă sunt judecate pe termen lung, se pot, într-un fel oarecare, armoniza unele cu altele. Trebuie investită energie, muncă și, în ultimă instanță, trebuie investită o cinste profesională, care e singura compatibilă cu un interes pe termen lung văzut în realitatea lui. ". Platitudini la purtător-și chiar platitudini urâcioase. Ți-l poți închipui pe dl.Nothing Șora filozofînd despre nimic- dar despre realizări- o, Dumnezeule, care realizări ? Sau ce îi dă dreptul domniei sale să vorbească despre realizări ? Continuăm cu un fragment al celei mai mizerabile josnicii posibile
"MS: Majoritatea oamenilor nu sunt conștienți.". E suficient să-l decadă pe dl.Șora la nivelul dlui. Gigi. Adică, ce deosebire este între "...nu sunt conștienți"- adică vezi Doamne, noi, elita (who the fuck is dl.Șora ?) e mai cu moț- și acel "Da'știi tu cine sunt eu, bă?" al lui Gigi ?

 =  Luptăm contra ștergerii...
Eugen Galateanu
[27.Apr.06 08:21]
Domnule Marin, nu ștergeți interviul dvs. Sincer, eu reprezint vocea mea personală- nu cred că ați scris interviul pentru mine- așa că nu văd de ce mă amenințați că îl ștergeți. Poate că sunt oameni care-l iubesc pe dl.Șora- și atunci le va face plăcere.

 =  Absurdistan???
daniel d marin
[27.Apr.06 00:31]
De ce să fie stupid?! Șterg interviul din cauza lipsei de "audiență". Ați fost amabil și l-ați citit, dar nu pornind de la el faceți comentariile pe care le faceți. Poate găsiți interviul neinteresant, ceea ce nu consider că ar fi o ofensă.
Deci nu îl șterg nici ca să vă dau dreptate, nici ca să nu vă dau, îl șterg doar pentru că nu e citit.

Legat de părerea mea despre domnul Șora: nu o să mă pronunț aici (se pronunță în schimb domnul V.T., dacă vă interesează vedeți și penultimul interviu pe care l-am postat). Legat de faptul că nu aveți nimic cu mine: nici nu m-aș fi gândit că ați avea ceva.

Toate cele bune,
daniel

 =  persoana, dialog, si nasterea valorilor
florin caragiu
[27.Apr.06 09:52]
Dupa parerea mea, este un interviu interesant. Chiar daca se pastreaza oarecum intr-un cadru de generalitate, de intelegere schematica, si nu risca o coborare in concretul dramatic al situatiei actuale, arata spre o anume iesire din criza si faramitarea actuala, printr-o coordonare intre
activ si contemplativ, intre perspectiva imediata si orizontul de asimilare a valorilor. Ce gasesc eu o lipsa in acest articol este o anumita intelegere non-dialogica a iesirii din criza, o sprijinire pe un efort individual de ajungere la o asa zisa sfera a valorilor. Or valoarea suprema in creatie e omul, si asimilarea valorii numite om se face prin dialog si participare la drama si suferinta lui, si in acest sens maturizarea nu se reduce numai la
munca onesta si contemplare individuala, la regasirea unor valori abstracte, ci la confruntarea si dialogul intre valorile-om. Tocmai de aceea, ce face Daniel cu interviurile sale ca act autentic de acces la valori prin dialog mi se pare extrem de important. Cultura adevarata se naste in dialog, fie el direct fie implicat in esenta dialogala a cuvantului (in orice cuvant traiesc mai mult sau mai putin explicit o adresare si un raspuns)
pentru ca valorile culturale nu sunt suspendate undeva in abstract ci se nasc din confruntarea valorilor-persoane.
Mi se pare important astfel sa recunoastem inainte de orice valoare, valoarea persoana, creata dupa chipul lui Dumnezeu in intelegerea crestina. De aici plecand, cultura se formeaza in creuzetul dialogului.
Mi se pare regretabil si simptomatic atacul direct la persoana, distrugerea valorilor, in loc de un dialog cu persoana prin intermediul textului, in loc de un comentariu pe text. Dupa parerea mea, aici nu intereseaza in primul rand rafuielile personale sau "ce a facut D-l Sora in ultimii cinci ani", ci relevanta a ceea ce ni se transmite. Esecul personal intr-o intreprindere sociala sau politica este o alta problema, care ar putea fi discutata separat, cu parerile subiective sau obiective aferente. Oricum, e bine sa ne spunem fiecare sincer parerea,
asa ca aceasta e parerea mea, bineinteles, personala.
Florin

 =  Interesant demersul dumneavoastră de a-l desființa fără argumente pe domnul Șora
daniel d marin
[10.Dec.18 14:27]
Si aș putea cita din textul pe care tocmai l-ați postat ("O explicație agățată domnului Șora") & adăugirile aferente, care, din câte îmi pot da seama, sunt un fel de replică la... la ce?
Dar dacă ABIA DUPÃ ce afirmați: ""Dl.Șora- personalitate prespălată a societății civile românești (cine e dl.Șora ?) nu avea nimic în general cu cultura- dar dl.Șora a avut un prieten puternic în dl.Roman-care a apreciat toți ciudații (cine e dl.Șora ????) și l-a făcut ministru"", ""Este exemplul perfect de om promovat doar pentru că a fost dizident"", ""Ce e mai grav este că dl.Șora este un fascist de cea mai joasă speță"", etc AVEȚI CURIOZITATEA să căutați pe google (""Am fost curios- și am dat și eu o căutare pe Google după dl.Șora. Dl.Șora e filozof- și când grăiește, o rupe frate (...)"")... asta spune mult, și NU ÎN FAVOAREA DUMNEAVOASTRÃ... probabil că ați avut un (alt) motiv să scrieți în grabă acea "explicație agățată"...

Prin urmare apreciez doar în parte intervențiile dumneavoastă. În schimb, foarte frumos vorbește domnul Florin Caragiu despre intenția mea în ceea ce privește acest(e) interviu(ri). Îi mulțumesc frumos.

 =  Vorbe aiurea
Ioan Albu
[27.Apr.06 13:26]
Dl. Nobody Șora? Învățământ pus pe chituci? Oameni buni, iar vorbește gura fără voi? De ce vă exhibați ignoranța fără nici o jenă? Ce sunt tâmpeniile astea? Câte dintre cărțile lui Șora ați citit? Știți măcar cum se cheamă? Iar despre învățământul românesc vă invit să nu vă mai dați aiurea cu părerea, din Manchester sau din alte părți de lume, și dacă chiar vă doare de el puneți mâna și faceți ceva. Sunt curios câte știți despre ministeriatul de câteva luni al lui Șora și despre schimbările pe care efectiv le-a făcut dumnealui. Pentru toți ignarii care zic că Șora e un nimeni, iată principalele titluri ale operi lui:
-Du dialogue interieur (Paris, Galimard,1948)(ediție românească Despre dialogul interior, București, Humanitas, 1995, trad. Mona și Sorin Antohi)
-Sarea pământului (București, Cartea românească, 1978)
-A fi, a face, a avea (București, Cartea românească, 1985)
-Eu & tu & el & ea... sau dialogul generalizat (București, Cartea românească, 1990)
-Clipa și timpul (București, Paralela 45, 2005)
Și mai sunt și altele (Firul ierbii, Filosoficale)
Cărți de interviuri cu Mihai Șora:
- „Mai avem un viitor? Romania la inceput de mileniu” (Mihai Sora in dialog cu Sorin Antohi), Polirom, 2001
- Despre toate și ceva în plus (în dialog cu Leonid Dragomir), București, Paralela 45, 2005
Volum omagial:
-Dialog și libertate. Eseuri în onoarea lui Mihai Șora, București, Nemira, 1997
Acestea fiind spuse, vă provoc la lectură. Nu mă îngrijorez că veți accepta provocarea. Sunteți dintre aceia care vorbesc ca să se afle în treabă, urechiști și lăutari.
Și încă ceva: Mihai Șora este, ca filosof, unul despre care alți doi "nimeni" - Jacques Maritain, Etienne Gilson (vă sună cunoscut? ați auzit? nu joacă la nici o echipă de fotbal, au jucat în schimb în liga superioară a filosofiei europene) au avut cuvinte de laudă și recenzii elogioase prin Revue de metaphysique et de morale.

+ Daniel D. Marin
Florin Hălălău
[10.Dec.18 14:27]
Ca mai vechi pe aici și cu pielea tăbăcită de polemicile avute cu Eugen Gălățeanu, te asigur, dragă Daniel, că nu trebuie să-ți faci sînge rău. Domnul Gălățeanu are obiceiul să maculeze toate personalitățile adevărate ale culturii române și să nege pe oricine care are păreri diferite de ale domniei sale (identice cu cele ale părinților comunismului).
Ți-am citit și interviul cu Vladimir Tismăneanu și am apreciat inteligența cu care provoci interlocutorul, cum deschizi puțin ușa destăinuirilor și obții apoi o avalanșă de informații. Știi să te apropii de cel intervievat, să îi devii prieten și confesor.
Este o plăcere să te citesc.

+ O stea pentru un ziarist
Adrian Munteanu
[27.Apr.06 16:06]
Mă asociez și eu părerilor lui Florin. Afirm, în calitatea mea de ziarist, că, indiferent care este părea cuiva despre interlocutor, autorul interviului - căci despre el vorbim, din moment ce el a propus materialul - are calități, elaborează și structurează în laborator setul de întrebări, fără a se cantona într-o succesiune care scapă accidentalul, imnprovizația binevenită și fructuoasă în descifrarea unor linii de forță. E un interviu de ziarist adevărat, motiv pentru care adaug și eu o steluță.
Cât despre audiență : fii fericit. Sonetele mele nu depășesc 20 de accesări. Îți vine să te lași de toate.

 =  Despre cauză și efect
Eugen Galateanu
[10.Dec.18 14:27]
Dl.Daniel D.Marin este un ziarist adevărat. Nimeni nu contestă acest lucru. Singurul lucru contestabil este subiectul domniei sale. Care este contestabil. Pentru că- să fim serioși. Și Alexandru Mitru (și-l mai amintește cineva ?), si N.Țic și foarte multă lume a avut n cărți. Ei și ? Numai din lectura titlurilor (a se vedea comm-ul de mai sus al dlui.Albu) ne dăm seama de personalitatea multivalentă a dlui.Șora. Lipsește din păcate o carte de bucate a la Sanda Marin și un ghid practic de tricotat chiloți viteză. Dar cine e dl.Șora ????

 =  da,
Dan Dediu
[27.Apr.06 20:02]
Daniel, m-am răzgândit, poți să-l ștergi-l-am citit și aseară și azi. E un interviu plictisitor cap coadă, pe alocuri chiar caraghios și ilizibil.

 =  .
corina dragomir
[27.Apr.06 20:30]
Daniel, l-am citit. intrebari naive (lesios filosofarde),generatoare de raspunsuri plate. optiunea de stergere a interviului iti apartine. stop making such a fuss.:)

 =  l-as pupa in continuu
Livia Rosca
[27.Apr.06 22:18]
Eu l-am cunoscut pe dl Sora recent, adica in primavara asta. Tocmai venise de la tragul de carte de la Paris. E genul ala de batran care pare morocanos si fiind micut ( poate ca sunt eu inalta) e teribil de haios.Eu l-as pupa in continuu, ca pe un copil bosumflat.

 =  Să ne pupăm încontinuu...
Eugen Galateanu
[27.Apr.06 23:31]
Așa cum zicea și dna.Roșca. Să ne dăm mâinile, picioarele, elitrele, antenele- și să ne pupăm. "Micuț și drăguț" parcă era una din expresiile favorite ale canibalei Ellocika.N-am vrut să fiu rău cu autorul- dar e amuzant să vezi că sunt alții care au vrut așa ceva- și, pe undeva au dreptate. Unor întrebări concrete dl.Marin le-a preferat niște mingi la fileu pe linie de filozofie- ceea ce face ca interviul să fie destul de plicticos. Dar acuma, cu două steluțe date-sincer să fiu nu pentru- ci contra- ce să mai spunem.Să ne pupăm încontinuu...




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0