Comentariile membrilor:

 =  andrei, mă gândeam
alina livia lazăr
[24.Jun.08 12:40]
că tăietura versului e mult prea previzibilă
ceea ce creează un soi de monotonie
și îndrăznesc să îți sugerez o trunchiere mai nervoasă
pentru un neașteptat pe care cel puțin eu ca cititor
îl aștept :)

de exemplu:



Pot alerga sau te pot
iubi pur și simplu, doar atingându-ți cu dorul
fiecare umbră a inocenței, vântul
mă face mai firav și mai însângerat între
frunzele neatinse.
Cu aceleași buze ating zăpada, la fel
îmi lipesc, starea de carnea ta
argintie, noi existăm doar împreună
vorbind și așteptând ca toamna
să se facă bulgări, în fața castanilor înfrunziți,
nu plîngeam, doar mă gândeam la tine,
întinzându-mă în poziția de somn, aș putea
să te ating,să îți vorbesc despre mersul
desculț prin zăpadă,prin care doar eu respir.
Starea fantomelor doare pe fiecare gând, îmi echilibrez
zborul cu vise, pot alerga sau te pot
iubi pur și simplu.


vezi și tu, poate e o idee bună.
altfel, coerența și curgea lui îmi plac.
sunt liniștite, molcome și nedemonstrative.

cuminți.


 =  "starea" de previzibil
andrei dragomir
[25.Jun.08 07:20]
De cate ori intalnesc intr-un text poetic cuvantul "stare(a)", imi amintesc de o profa din liceu care facea abuz de acest cuvant, ajungand chiar la formulari de genul: "la teatru se merge in ceea ce se cheama starea de jacheta sau starea de sacou".De cate ori intalnesc intr-un text (pretins) poetic cuvantul "stare(a)" aruncat aiurea doar pentru ca n-a fost gasit alt cuvant care sa umple golul poetic, am o strangere de inima foarte asemanatoare cu cea pe care o aveam la fiecare ora a acelei profe care fusese poreclita "starea". imi cer scuze, s-ar putea sa fie un comentariu subiectiv, dar parerea mea e ca ar trebui sa ne largim vocabularul poetic dincolo de cuvintele atat de uzate si abuzate si, prin urmare, obosite, pe care unii dintre noi, poate si cel de fata, le preluam de-a gata din prefabricate nichitastanesciene. prefabricate la care se adauga, intr-o combinatie nefericita, elemente liricoide si sentimentaloide ce compun universul atator poetese ce bat la poarta consacrarii.

 =  stare
Andrei Novac
[25.Jun.08 10:25]
Alina, iți mulțumesc pentru trecere. Domnule, Andrei Dragomir, nu înțeleg ce ai cu acest cuvânt, explicația pe care o aduci este penibilă, pentru că nu are legătură cu literatura la fel legătura pe care încerci să o faci cu Nichita Stănescu, în plus vorbești de un vocabular poetic, te invit la o lectură amănunțită pentru a putea da verdicte în cazul unui vocabular poetic, cu bine.

 =  Starea fantomelor
andrei dragomir
[25.Jun.08 17:40]
La o lectura amanuntita remarc cuvintele "zborul", "dorul", "vise", "inocenta", atat de comune, mai ales in vocabularul liricii feminine. Ceea ce nu inseamna ca ar trebui interzise in vocabularul unui poet, dar sunt atat de uzate incat, daca nu le poti folosi intr-un context nou, in care sa le dai o incarcatura pregnanta, mai bine renunti la ele, altfel nu faci decat sa reincalzesti la nesfarsit aceeasi supa. Cat despre "Starea fantomelor doare pe fiecare gând", ce poate fi aceasta? Dovada de agramatism sau o nereusita incercare de a forta limbajul, in stilul poemelor mai slabe ale lui Nichita Stanescu?

 =  doar penibil
Andrei Novac
[27.Jun.08 12:21]
Domnule, Dragomir, vad ca nu ai capacitatea de a înțelege anumite lucruri, deasemenea dai dovadă de o lipsă totală de cunoștințe elementare, astfel chiar dacă ai încerca să faci eforturi foarte mari nu ai avea cum să ai un rezultat.
Te rog insistent să studiezi ce înseamnă un agramatism și să nu cataloghezi unele poezii ale lui Nichita Stănescu slabe neavând o minimă lectură a operei sale.
Analizeazăți vocabularul pe care îl folosești în comentariul tău, te asigur este extrem de sărac și conține cuvinte care nu își au locul în acel context. Încearcă să te faci remarcat prin altceva decât prin comentarii penibile, pentru a putea să îți completezi golurile uriașe din biografie.

cu bine

 =  Domnule Novac,
andrei dragomir
[28.Jun.08 20:13]
nu cred ca ma cunoasteti personal, asadar nu aveti de unde sa stiti ce goluri exista in biografia mea, daca nu cumva faceti o penibila confuzie de termeni intre biografie si bibliografie. Va recomand sa consultati o carte elementara care n-ar trebui sa lipseasca din bi(bli)ografia unui poet: DEX. Cel penibil nu sunt eu. Constat ca faceti parte dintre cei care posteaza pe acest site plecand de la ideea ca sunt geniali si ca toti comentatorii sai nu pot avea alta reactie decat laudativa. Cat despre Nicita Stanescu, am comis un sacrilegiu afirmand ca are poeme slabe, nu-i asa? Nichita e un mare poet, dar chiar si marii poeti mai scriu si cate-un text slab, vi se poate intampla si dumneavoastra.

 =  Erata
andrei dragomir
[28.Jun.08 20:15]
In loc de "comentatorii sai" am vrut sa scriu :"comentatorii lor".

 =  Erata 2
andrei dragomir
[29.Jun.08 03:03]
Nichita




Autorul acestui text nu mai acceptă comentarii la acest text
(sau şirul de comentarii a fost oprit de un editor)