Comentariile membrilor:

 =  se scutură cireșii-n dans de iele.
ștefan ciobanu
[24.May.08 16:09]
va sta bine in poezia asta. nu observ poticnire in ritm, si versurile sunt chiar reusite. bine, pot fi acuzat de subiectivism, ielele fiind preferatele mele fiind nascut in ziua lor, dar poezia e chiar reusita. nu am eu cum sa zic mai multe ca este un gen pe care nu il practic, dar il citesc de placere la cei care stiu sa il foloseasca, cum este cazul de aici. poate cei care sunt mai in tema ar putea sa zica mai multe.
ziua buna

 =  Felicitări și întrebări
Rodean Stefan-Cornel
[24.May.08 16:58]
Nici eu nu practic acest gen de poezie dar îl citesc cu mare plăcere, mai ales când:
1. Are un mesaj foarte clar (ca acest rondel).
2. Primul vers, cu care începe și se termină poezia nu este de umplutură ci este o concluzie, o sentință (ca la poezia de mai sus).
3. Pe lângă forma fixă are și figuri de stil, specifice cu deosebire poemelor în vers alb (dar foarte bine cuprinse și în această poezie cu formă fixă și versificație).
4. Muzicalitatea (tonalitatea) în care "cântă" versurile este adaptată mesajului de transmis (ca în poezia postată mai sus).
5. Limbajul folosit, deși poetic, este clar, direct, fără echivoc (ca la acest poem).
6. Ritmul și măsura versurilor sunt impecabile și cele specifice acestui gen (ca în creația despre care vorbim).
7. Cele două rime......... Sanda dragă (vă rog să-mi scuzați formula de adresare) chiar nu ți-ai dat seama că "pasagere" nu rimează cu "iele"? Păi, condiția minimă ca două cuvinte să rimeze, este ca terminațiile lor să fie identice începând cu ultima vocală accentuată ("ere" nu este identic cu "ele").
În partea a doua îmi permit să vă întreb câte ceva (puteți să considerați aceste întrebări și ca pe niște reproșuri de la un admirator al stilului în care scrieți):
1. De ce nu sunteți mai activă pe site?
2. De ce nu faceți comentarii la textele altora?
3. De ce nu v-ați angajat într-o dezbatere, apropo de "În pana mea..."? Cel puțin, de ce nu ați dat nici măcar un simplu răspuns?
Bineînțele că, nici acum nu sunteți obligată să răspundeți...
Am făcut acest comentariu pe loc, la prima accesare, ca nu cumva, analizând prea atent să-i mai găsesc alte hibe, că tare mi-a plăcut!
În concluzie, mie mi-a plăcut, felicitări sincere!

 =  o zi buna
sanda nicucie
[24.May.08 19:45]
Stefan Ciobanu,
Iti multumesc!
O zi buna si tie. =  multumiri si raspunsuri
sanda nicucie
[24.May.08 20:21]
Stefan Rodean,
sigur ca mi-am dat seama din momentul in care am scris acest rondel ca "pasagere" nu rimeaza cu "iele", dar oricat m-am straduit n-am putut gasi un cuvant care sa exprime mai bine ceea ce am vrut sa spun.
Poezia a fost publicata pe mai multe site-uri, a fost apreciata, dar nimeni nu a sesizat sau cel putin nu mi-a reprosat aceast lucru. Multumesc si felicitari! promit ca in timp am sa revin asupra ei.
si acum sa incerc sa-ti raspund la intrebari.
nu sunt activa din doua motive:
1.lipsa de timp
2. pentru mine, a scrie poezie e o pasiune si uneori, de ce sa nu o recunosc, scriu cu o usurinta care ma uimeste, dar in acelasi timp ma descurajez foarte repede si cum majoritatea textelor mele sunt trecute la atelier, poti intelege ce simt...
De ce nu comentez alte texte? pentru ca nu am nici calitatea si nici pregatirea necesara sa fac acest lucru, plus inca vreo 2 motive pe care nu le pot scrie aici.
La "În pana mea...", am incercat de vreo 10 ori sa-ti raspund si de fiecare data nemultumita de raspuns, renuntam - imi cer scuze, nu mi-a trecut prin cap ca acest lucru poate supara.

cu multumiri pentru tot,
sanda

 =  Calitatea de comentator
Rodean Stefan-Cornel
[24.May.08 21:00]
Sanda, mulțumesc pentru răspunsul atât de prompt; astăzi stau bine cu timpul, așa că îmi permit să-mi spun părerea despre unele probleme abordate de tine:
1. În opinia mea, pe pagina unui autor de pe acest site, numărul comentariilor trebuie să fie mult mai mare decât al textelor postate.
2. Eu înțeleg că suntem la un fel de cenaclu, în care toți avem dreptul să ne spunem părerea, bineînțeles, cu argumente și în cunoștință de cauză. Cum adică, nu ai "calitatea" să faci comentarii? Ai primit această calitate de când te-ai înscris!
3. Că scrii cu mare ușurință, mi-am dat seama și citind o replică pe care ai construit-o pentru Laurențiu Orășanu, "fix la temă", în timp foarte scurt, cu un umor foarte fin și cu o prozodie perfectă, aceea cu "experta" de la schi...
4. Că nu ai răspuns comentariilor mele la "În pana mea" nu m-am supărat.
Cu respect,
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !