Comentariile membrilor:

+ am fost
Cosmin Dragomir
[18.Apr.06 14:20]
ferictul cîștigător al unei lecturi înainte de vreme. cel mai mult îmi place faptul că maneiștii s-au lustat între ei, ca adrian păunescu, dacă ar rămîne singur într-o arcă a lui noe, vorba lui Pleșu. Su început să-și bage nasul în societatea civilă că și așa, vrînd să fie transparentă au arătat că, în ultimii ani nu au făcut mai nimic.
Succes lui Guță!, muzica maestre

 =  bolile speciei
dumitru cioaca-genuneanu
[18.Apr.06 18:08]
"... spun ca daca luam la bani marunti cultura dam peste cateva maladiiascunse-n ea: mancatorie, orgolii, provincialism de enclava, lamentare, bovarism, mimetism, imaturitate"
(Adrian Firica in eseul "De la un san la altul"

far-aceste maladii
n-am crapa de buna seama
insa mie mi-este teama
ca tare ne-am plictisi

p.s.
astea cred ca-s maladii,
imi sopteste-o muza vana,
ce ne-ajut-a defini
corect specia umana

 =  lustratia interrupta
felix nicolau
[18.Apr.06 19:55]
imi aduc aminte ce ritos spunea Dan C. Mihailescu, pe 2 noiembrie la pro.tv ,ca e vai de capul nostru de popor caci nu avem tradusa Die Welt als Wille und Verstellung a lui Schopenhauer. Or, traducerea zacea de mult pe tarabe. Deci apreciez acel "ba chiar si"

 =  Genuneanu, Felix, Cosmin
Adrian Firica
[19.Apr.06 10:01]
Genunene cu catrenu’,
omori omu’ cam ca trenu’.
N-ai semnalul de alarmă,
om de litere să-l tragă.

Sesizași tu bine, Cioacă
unde e a lumii cloacă.
Nu-i în corpul ce-i cultură,
ci-i la noi în bătătură.

Refren:
hop ș-așa
și iar așa!

Da Felix, e și Dan C. Mihăilescu om. Are și el lipsuri, chiar dacă-i „un animal metafizic”, cum spune Schopenhauer, pe care el nu l-a citit.
cândva, va afla că: „Orice zi este o mică viață - orice deșteptare și sculare o mică naștere, orice dimineață o mică tinerețe, orice culcare și adormire o mică moarte.”

Cosmine, tu, ca un privilegiat ce ești, să știi că te înzestrez cu două CD-uri Guță. Să nu te pună dracu’ să mă eviți ... că-ți trimit creațiile lui pe mobil.

 =  Die Welt als Wille und Verstellung
Silvia Van
[19.Apr.06 12:02]
Am si eu o gramada de pareri in legatura cu subiectele mai sus amintite, dar le las pe alta data; acum imi exprim mai ales o nedumerire: la care taraba si cand a vazut domnul Felix Nicolau traducerea aceea din Schopenhauer, nu de alta, dar ca sa-i spun prietenului meu, Radu Gabriel Parvu, traducator de aproape 30 de ani din marea filozofie germana si care in momentul acesta se ocupa exact de traducerea mai sus amintita - trebuie sa fi ajuns pe la cartea a 10-a - sa nu mai continue, ca face munca in zadar...

 =  schopenhauer
felix nicolau
[19.Apr.06 22:58]
Domnule Firica, imi pare rau ca va folosesc pagina pt a-i semnala doamnei Van ca Schopenhauer e tradus la Editura Moldova din 1995 si ca acum ma mut pe pagina dumisale pt detalii suplimentare.Asta ca sa dezamorsez tonul ironic care ne viza pe amandoi

 =  ?
Jigaranu Adrian
[19.Apr.06 23:26]
Cine-i Andrei Cioroianu? Persona lui Adrian Cioroianu?

 =  da, Adrian Cioroianu!
Adrian Firica
[20.Apr.06 08:45]
mulțumesc Adrian. am îndreptat. o să-i dau mielul cumpărat ieri lui Cioroianu. ouă să-și cumpere singur!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !