Comentariile membrilor:

 =  .
nica mădălina
[09.Apr.08 16:41]
place mie când un text mă ia de cap, anume când un text dă drumul unui robinet cu cuvinte încăpătoare, le reliefează prin așezarea lor distinctă și clară (aproape carteziană așadar), le separă prin semne de punctuație și intercalează imagini cât să preîntâmpine sleirea lecturii.
adică un soi de vârtej la limita dicteului, dar de fapt pe granița ermeticului cu simbolizarea, susținut de un soi de lichid ironic.
și îmi zic la sfârșit că nici nu mai importă intenția textului, ci goblenul care îi reușește aici prin decupări și umplerea spațiilor astfel decupate, așa cum mai sus am încercat să zic.
frunze și polen, polen și frunze. animale ce mai sunt și oamenii, chiar și erbivorii dintre ei.

 =  Mădălina...
Adrian Firica
[09.Apr.08 17:42]
lasă că nici cu tine nu mi-e rușine.
faci "pauze de feminitate".
între altele, cartezianismul francez mă scoate din sărite. de câteva zile cotrobăi prin Mondrian, Pico dela Mirandola și Klee.
mi s-a ordonat: pe loc repaus!


 =  .
nica mădălina
[09.Apr.08 17:48]
păi da, cartezianismul și raționalismul în genere cam luară de cap o europă ntreagă, după ce eliberară, cică, omul și îl făcură stăpân.
acuși însă, da, o scotoceală în alte sertare e binevenită.
cum și prin plante, doar știa el goethe ceva pe acolo, nu?
și nu cred că era vreun retrograd sau ceva.

 =  un chien andalou
mihai stamati
[09.Apr.08 18:03]
ei in sfarsit un text cu cap si coada adica un text care spune ceva am asa impresia tonului lui bunuel cand ii scria lui dali sa vina la paris sa plece de la resedinta si sa vina la paris sa faca un film impreuna

 =  expediez o pianină mecanică pentru Mădălina și Stamati
Adrian Firica
[09.Apr.08 18:51]
Mi-au plăcut Humboldt, Martinez Estrada și Eduardo Galeano. Primul a mâncat curara, al doilea, poștaș fiind, a radiografiat pampa, ultimul spune că are memoria focului în sânge.

Canaima e în Venezuela lui Bolivar: ape, ape, ape, păduri, păduri, păduri.

Gonsalves nu mai trăgea la rame... din când în când spărgea fața lacului cu paharul. sălta în fața ochilor noștri o dare de seamă despre orbi.

 =  partituri pentru pianiști
Adrian Firica
[09.Apr.08 19:58]
că Sabato, Ernesto, va fi scris o dare de seamă într-un roman, rămâne o chestiune a istoriei literare.
interesant este că nu se ciondănea cu Cioran în 1989, ba chiar își beau cafeaua și vinul împreună.
... că Dali 'și plimba furnicarul prin Paris în costumul Academiei Franceze, că Camus decedase, că eu sunt selectiv când vine vorba de lecturi...

la o adică, în afara acestui proces verbal, numai o altă dare de seamă mai merită a fi reținută, aia a lui Hesse, din jocul lui cu mărgelele de sticlă.
cred că e primul capitol al cărții, intitulat, parcă: "epoca jurnalistică".
șaizeci de pagini.

și ăsta, Hesse... vai de capul lui.
l-au instituționalizat părinții. l-au băgat la corecție. depășea normele.
s-a făcut grădinar. în Elveția.

hremanos!
ce frumos sună!
nevastă-sa a fost româncă!



 =  magritte si melonul
mihai stamati
[09.Apr.08 20:14]
selectiv selectiv dar selectiv in genul lui ruy câmara si al lui roman despre viata lui lautreamont

 =  Stamati, Stamati...!
Adrian Firica
[09.Apr.08 20:32]
Stamati,
...
Beber uma boa substância etílica é um modo peculiar de comprazimento do espírito e ler bem é estar diante de um espelho que se estilhaça em milpartes para refletir a luz em todos os sentidos. Mas no ofício literário a ironia só deve ser utilizada por quem se vê numa situação temerária e não deseja dizer explicitamente o que pensa. Por essa razão, sempre que posso, evito os questionários de críticas e sugestões.

 =  20 de ani de patagonia
mihai stamati
[09.Apr.08 21:06]
sa moara gonsalves daca pricepui ceva din limba asta patagonica
vezi ce inseamna sa nu castigi premiul nobel ajungi ca gunter grass sau mai rau ca maestrul din petersburg dar el a nobelul asa ca de ce ma mir

si ce ziceai?

 =  .
nica mădălina
[09.Apr.08 22:21]
între timp mi-am mai frânt din degete, așa că o să încerc nu o partitură, ci o improvizație, deși nu jazzistă.
anume că dacă tot fu dusă planta în flora sud-americană, întreb și eu dacă este posibilă o repolenizare via inconștientul continentului mai adineaori precizat către mai europeana luciditate, care nu neagă orișicât valențele evadării din conștient prin diverse tipuri de trotilare.
în alți termeni, unde pot găsi și eu niște "material" mai mult sau mai puțin opiomizant despre vis și somn și adormire (căci paharele nu îmi plac, am prejudecăți), că tot bate acest text într-acolo când ironizează el clairvoyance-ul (că tot fu invocat și magritte) și trimite la rețele hamac cu polen narcisiac.
și nu vreau să fiu trimisă la suprarealiști, nici la freudieni, nici la sud-americani. undeva mai proaspăt aș prefera.

 =  Stamati, eu am trecut Siretul călare
Adrian Firica
[09.Apr.08 22:26]
Stamati,
nu e o pată. e gonstică și gata.
Brazilia e spre nord-vestul localității Focuri. și acolo cresc plante. la Focuri!
în Brazilia cresc mult mai multe plante decât la Focuri.
la Focuri, în Moldova, am călărit prima dată un cal adevărat. aveam cinci ani. acum am de unsprezece ori și ceva mai mulți ani, după ce am trecut Siretul călare.
îți dai seama ce am fost în stare să fac?

 =  hasta la victoria siempre
mihai stamati
[09.Apr.08 22:47]
madalina despre trotilare numai de bine cineva de exemplu ii spunea lui jodorowski ca poate atinge starea zen numai cu LSD si ca tare ar fi bine s-o faca daca vrea sa duca la bun sfarsit the holy mountain si se pare ca a facut-o ca filmul a iesit excelent asa cum iese proza sud americana asa cum ies poeziile sud americane asa cum sunt toate in america de sud numai la superlativ si aici intervine chestia aia noua pe care o cauti The People of Paper si anume noul curent care izvoraste din amazon via elfriede jelinek dar ai si tu proza in stilul asta da da ai

mai proaspat decat america de sud nu cred ca o sa gasesti

adriane eu stiu ca tu esti in stare sa faci stiu ca stiu ca stiu ca stii asa ca nu-mi ramane decat sa-mi aduc aminte de perioada cand calareai adica cand treceai tu siretul la londra conciliantul attlee lua locul unui inveterat adversar al comunismului pe numele lui churchill cel ce a dat tonul razboiului rece pe churchill in perioada aia totul il obosea si conferinta de la posdam il obosea si alegatorii britanici il oboseau mai ales ca ernesto guevarra de la serna isi incepea calatoria prin anzi cu motocicleta si ce sa mai spunem viva la revolucion viva fidel

 =  Stamati, ti-am aruncat mănușa . nu se mai poate, nu se mai poate!
Adrian Firica
[09.Apr.08 23:03]
Stamati,
ne vedem la Mizil.
să vedem ce scoatem din pahare.
cu martori.

eu aduc pianina, tu să te faci luntre și punte și să o aduci pe Mădălina.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !