Comentariile membrilor:

 =  Acesta poezie religioasa postmodernista merita recomandata
carmen mihaela visalon
[05.Apr.08 18:38]
Nu stiu de ce cele mai reusite dintre poeziile tale fac legatura intre Cuvant
si Sefiroturi, dar daca va trebui sa descopar ce si cum acest lucru se va intampla.

Pana atunci, iti multumesc ca mi-ai amintit ca, prin textul acesta, pe care l-as califica ca o poezie religioasa postmodernista mi-ai amintit ca frica, cel mai recursiv sentiment, este o consecinta fireasca a unei judecati gresite, de care ne-am putea vindeca daca ne-am aminti ca omul este mai valoros decat o vrabie sau decat crini care nu tes si nu torc. Renuntand la grijile lumesti am putea sa ne succedem mai sporiti spre noua treapta a spiralei, pana cand
am reusi sa ne desprindem din inchisorea furnicilor, despre care cred ca ti-am pomenit ceva si in penultimul meu comm.

Si tot legat de ultima strofa as vrea sa mai fac o adnotare care pare dar nu este off topic: revazand sirul cu pricina m-am intrebat: ce legatura are faptul ca daca adunam ultimile 2 numere din multimea primelor 12 inscrise in sirul lui picolo filius Bonacii, obtinem 144, un numar prezent in Apocalipsa:

Mielul și cei răscumpărați sălășluiesc în Sion. Trei îngeri vestesc judecățile lui Dumnezeu. Secerișul și culesul viei.

1. Și m-am uitat și iată Mielul stătea pe muntele Sion și cu El o sută patruzeci și patru de mii, care aveau numele Lui și numele Tatălui Lui, scris pe frunțile lor.
2. Atunci am auzit un glas din cer, ca un vuiet de ape multe și ca bubuitul unui tunet puternic, iar glasul pe care l-am auzit ca glasul celor ce cântă cu alăutele lor.
3. Și cântau o cântare nouă, înaintea tronului și înaintea celor patru ființe și înaintea bătrânilor; și nimeni nu putea să învețe cântarea decât numai cei o sută patruzeci și patru de mii, care fuseseră răscumpărați de pe pământ.
4. Aceștia sunt care nu s-au întinat cu femei, căci sunt feciorelnici. Aceștia sunt care merg după Miel ori unde se va duce. Aceștia au fost răscumpărați dintre oameni, pârgă lui Dumnezeu și Mielului.

 =  Burlacu Ioan, s-au întâmplat din cauza lăptucii...
Teodor Dume
[05.Apr.08 19:20]
un poem reușit și bine conturat prin stări. exprimarea deasemenea îi aduce un plus

"ca o entitate ce crește la fiecare atingere
către o nouă spirală
a frunzelor ce desenează cu propria sevă
locul în care se vor naște"

felicitări!
stimă și considerație,
teodor dume,

 =  salut prieteni!
Burlacu Ioan
[10.Dec.18 14:27]
_Teodor, imi place pandantul dinspre oglindă spre lăptucă! Cu bine de trrecere!
-Carmen,mulțumesc pt cel mai lung comentariu facut mie și pentru sugestia de recomandare care face chiar mai multdecât aceasta! Nu stiu cuvantul SEFiRAT să-ți pot răspunde!Ai un blog fain și complex!(dar nu mă simt încă grozav prin ele)M.ai pus la treabă,am umblat și prin CARTEA PROPORȚIILOR.Am reținut și comul tău anterior.Nu-mi displace declicul făcut de poem în răspunsul tău.Chiar mă inspiră! Ca să demitizez nițel, matematicianul Fibonacci a descoperit în elementele de creștere a lăptucii ce o dădea la iepurași legea creșterii naturale, de fapt dumnezeirea ce nu lăsa întâmplarea să-i umble prin fapte.(Un nr. este egal cu suma nr. recurente)Și frunzele pe ram cresc după acest șir pentru a fi toate expuse soarelui și fl-soarelui își așterne semințele pe două șiruri de arcuri ce se întretaie după același șir, și ghiocul își desenează spirala, etc.(până și buricul este așezat în secțiunea de aur!)144 a venit la rand cand am terminat randul, dar mai știi ce urmează!!!!Fără să vreau am spus ce ai văzut tu cu sensibilitatea ta! Sărutmâna de survol!

 =  ...
laurentiu enache
[06.Apr.08 16:46]
zic doar ca lumea e plina de poeti "a-ti" si comentatori wiki-misa ! nimic mai mult !

 =  daca
Mihai Robea
[06.Apr.08 16:59]
mai e loc as zice si eu ca poezia nu-mi pare credibila pentru ca iepurasii nu mananca laptuci, am avut trei si n-a servit nici unul. Chiar toti trei sa fie alergici...n-as crede.

 =  lala!
Burlacu Ioan
[06.Apr.08 17:01]
-non (mai) coment & raspund lalaurentiu!(și eu sufeream de ulcer in facultate ,dar ma tratam!)

 =  probabil !
Burlacu Ioan
[06.Apr.08 17:13]
-Mihai, nici eu nu mai sunt sigur că era lăptucă(așa ne spunea la facultate)dar nici nu e important.(CARTEA PROPORTIILOR H.C.RADIAN).Nici Filius Bonacii nu stiu daca era cel mic , dar totuși...onorat de lecturare!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0