Comentariile membrilor:

 =  De ce nu?
Popescu Emilia-Cristina
[31.Mar.08 22:53]
Frumoasa poezie intr-adevar.Te felicit.Imi plac tare mult metaforele tale...imi place mai ales "nu m-am gândit decât o singură dată/la moarte \dar nu ca la un sfârșit.. m-am gândit ca la o ieșire /în caz de incendiu. în caz că tu nu ai fi."

 =  așa e ioana
George Asztalos
[31.Mar.08 22:31]
cele mai frumoase poezii se trăiesc și se tac nu se spun...:)
finalul poemului de față o dovedește.
vorba ta: e poemul meu pe ziua (importantă) de azi...
amical, de cursă lungă,
george de asztalos

 =  ioana
Carmen-Manuela Macelaru
[01.Apr.08 08:37]
titlul e relevant,mi-a placut cel mai mult:azi e o zi importantă. nu m-am gândit decât o singură dată/la moarte/dar nu ca la un sfârșit. m-am gândit ca la o ieșire
în caz de incendiu.
mcm

 =  fetish
dan mihuț
[01.Apr.08 10:51]
ioana, tonul adolescentin e încântătoriu, dar până când? cred că ar fi o treabă cu motoarele fiarelor și, reiterat, câinele galben-albastru. în rest aceleași clișee despre moartea ca ieșire, prezențe, absențe, poezii frumoase și zile importante. dar, pentru un anumit registru, lucruile merg, funcționează, standardele sunt ridicate. păcat de monotonia în care intră vocea, după un timp, când se cramponează pe anumite lucruri și le transformă în fetish-uri poetice. ceea ce e dezolant

 =  ...
laurentiu enache
[01.Apr.08 12:48]
eu nu mai pot sa te citesc ! mi se pare obositor cum ii spuneam si lui emilian sa citesti zeci chiar sute de poeme in aceeasi reteta ! ajung la saturatie !

 =  fără prea multe păcăleli
ioana negoescu
[01.Apr.08 21:54]
Emilia, mă bucur că ți-a plăcut ceva din text. scriu rar poeme de dragoste. acesta e scris cu bucurie. mulțumesc.

George, ziua chiar a fost o zi importantă. a fost ziua poeziei într-un anumit fel, în altul a fost ziua dragostei. a fost o zi specială și nu voi spune de ce pentru că erodez numele și clipa. mulțumesc.

Carmen, mă bucur că ești aici. mulțumesc.

Dan, m-ai întrebat până când, dar nu știu, așa că nu pot să-ți dau un răspuns exact. dar mi-e bine așa. îmi pare rău că ești dezolat. n-am vrut...:)

Laurențiu, eu nu am habar cine și prin ce metodă te obligă să mă citești. viața e scurtă! încearcă să faci ceea ce-ți place. sau măcar să citești ceea ce-ți place. viața e scurtă și e o mare păcăleală, să știi. n-o irosi cu poezioare :)


 =  revin
George Asztalos
[02.Apr.08 17:19]
ioana cu precizarea că e rarissim pe aceste plaiuri pixelice să-i spunem fericirii pe nume. se preferă un singurism cu bubă duioasă care vine la mama răniților sau alte finețuri diversionist deviate spre orice altceva. da ferească sfîntu' să fim fericiți! că e un fetish obositor...:)
cîrcotașii cei viteji de mai sus sunt contraziși deocamdată de 1062 de afișări ale unui poem excelent. care, spre deosebire de alte plictiseli pretențioase, pune ceva pe masă...să avem grijă să fim iubiți ioana...în rest, să aiurim de bine...:)
george cel asztalos

 =  luna aprilie are 1 155 de zile de păcăleli? lămuriți-mă!
Adrian Firica
[02.Apr.08 20:38]
tu ești!?

neah, uită-te la mine când "și fiarele dorm cu motoarele stinse.".

EU sunt "cea mai frumoasă poezie", numai că mi-a fost suspendat terenul.
nu mai joc "acasă", asta numai din pricină că indisciplinații mei suporteri, cei ai "poeziei momentului", continuă să mă considere leader, până la a mă aduce în halul de a fi convinsă și eu de asta.

de când nu mai joc pe terenul meu, m-am îmbătat de 1 155 de ori. când mă gândesc ce mă așteaptă... mă gânesc să mă retrag din ligă!


 =  cam aproximativ :)
ioana negoescu
[02.Apr.08 21:26]
George, cârcotașilor le stă bine cu_cârcoteala :) în rest hai să aiurim în voia noastră că ne e bine așa :)

Adrian, nu pot lămuri confuzia. cred că am bătut recordu la poezia momentului. deși... nu m-am crezut chiar așa frumoasă cum se spune în titlu. eram un pic amețită de niște nostalgii. pot să dau vina și pe soare, primăvară, ciripituri și atela cuiva care și-a rupt picioru exact la fix. cam 1190 de păcăleli :)

 =  e Mare, astenia!
Adrian Firica
[02.Apr.08 22:11]
acușica, dacă vrei să bați recordul la capitolul "confuzii", eu mă retrag, numai că mă retrag pe deplin lămurit: ai "Vizionări: 1245", nu pentru că așa cred, ci pentru că așa "spune" tabela.

Bagă mare!

P.S.
confuzia, confuziile nu se lămuresc. lămureala e dintr-o lume, confuzia din altă lume. nu se "pupă" lumile astea. soluții sunt, însă nu vreau să-ți mănânc din timpul dedicat de tine, din credință, celor mai frumoase poezii ale momentului.


 =  abia
ioana negoescu
[02.Apr.08 22:12]
acum e clară confuzia!...:)

 =  o poezie frumoasa
Scutariu Adrian-Ionut
[03.Apr.08 07:46]
e f frumos sfarsitul. ca pentru fiecare din noi. se potriveste cu ziua cea mai frumoasa a fiecaruia. cand realizam ca exista greseli si defecte dar ca nu e chiar sfarsitul

 =  .
laurentiu enache
[03.Apr.08 09:15]
desigur, numarul de vizionari atesta calitatea unui text ! cat de reactii ce pot sa zic, reactii tipice !

 =  ...
ciustea andreea
[03.Apr.08 23:57]
e interesanta aceasta mini ars poetica din incipit:"cea mai frumoasa poezie e asta in care eu nu spun mare lucru";pare a fi ceea ce as numi in mod ironic o asertiune apodictica;eul liric e un imparat ce revolutioneaza povestea declarand ca cele mai frumoase haine sunt cele care de fapt pe manechine, nici nu exista; totusi in final , ars poetica din incipit vine tradata prin ironie("cum sa nu,cum sa nu") si aceasta e fosa care deschide calea spre reinterpretarea textului:cel mai frumos poem e cel in care nu se spune nimic,cea mai importanta zi cea in care nimanui nu-i pasa..poemul degaja o simplitate debordanta avand tesut cu abilitate printre panza textului un fir de finissima ironie la adresa falselor veleitati artistice intr-o lume aflata in carjele insensibilitatii;iubirea nu mai invarte sorii si stelele umanitatii(lumea saluta din mersul ei putin obosit);eu vad acest eu liric tocmai ca o perena constiina a renasterii principiului activ al iubirii(si a tot ceea ce este venusian,printre care si rinovarea artei,e mesajului ei):asta este o zi importanta,pentru ca obiectul iubirii exista("tu esti"-implinire afectiva),la fel cum exista posibilitatea implinirii intelectuale( crearea celei mai frumoase poezii,ca probabilitate cazuala);prin urmare,in realitate,adevarata ars poetica enunta: acesta e un poem frumos pentru ca de dragoste.

 =  Andreea,
ioana negoescu
[07.Apr.08 20:54]
comentariul tău e frumos și atinge ideile textului, ceea ce mă bucură. sunt încântată că ai tras un fel de concluzie. cea mai frumoasă poezie este aceasta pentru că este de dragoste :) mulțumesc.

 =  Doar jocuri de cuvinte
Popescu Loredana
[10.Apr.08 15:50]
Parerea mea? Mh...! Trasmite fericire, dar nu cred ca poate fi considerata poezie... Jocuri de cuvinte, metafore infantile... Ce este poezia pentru tine?...
Lore

 =  poezie fără jucărie:)
ioana negoescu
[11.Apr.08 08:19]
Loredana, s-ar putea ca ție să-ți pară un joc de cuvinte, dar te asigur că nu este un joc. viața poate să fie un joc uneori. poezia e libertate. e felul în care mă pot bucura mă pot uimi de tot și de toate. viața, da, poate fi un joc. poți să pierzi. în poezie nu.

 =  Raspuns
Popescu Loredana
[11.Apr.08 21:53]
Draga Ioana,
iti multumesc de raspuns. Sunt de acord ca poezia este un amalgam de libertate, unde fiecare parere este opinabila; sunt de acord cu faptul ca "unele zile sunt mai importante ca altele"; sunt de acord cu faptul ca fiecare poate sa-si astearna pe hartie magiile de cuvinte care, mai mult ca sigur, nu vor avea sfarsit niciodata...; sunt de acord de la macro al micro, in convingerea mea, ca exista mii de moduri diverse de a scrie poezie; pentru mine poezia adevarata ramane cea clasica - Eminescu,de exemplu - fara a ofensa pe nimeni!!!P.S. poesia ta m-a inpirat. Am scris "Pe coperte de poeme" care ti-o dedic tie si editorilor acestui sit.
Lore

 =  fiare
felix nicolau
[18.Apr.08 17:21]
și fiarele dorm cu motoarele stinse.---mi-a placut mult
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !