Comentariile membrilor:

 =  Ecaterina
Ela Victoria Luca
[26.Feb.08 22:01]
e mai bine îngrămădești, iar în versurile de mai jos, lasă doar:
"să modelezi pîntecul femeii din care curge
lumina se prinde universul"
(ai grijă că mai jos ai "desprinde")
e cumva disonant "pulsul calului"
apoi, ai mai sus "din depărtare" și revii cu "departe de sine"
și se repetă "doar".
revezi un pic, fiindcă merită textul revăzut

 =  Katy
Luminita Suse
[27.Feb.08 02:59]
Ce s-a întâmplat cu poeziile scurte, esențiale? Ai aici mai multe poezii într-una și e remarcabil efortul de a ține atenția captivă. Finalul e o revenire pe pământ numai că ultimul vers mai trebuie cizelat, oare nu se găsește o formulă elegantă pentru a spune: "himera a ceea ce"?

 =  mulțumesc
Ecaterina Bargan
[27.Feb.08 20:43]
Ela, acest text l-am scris pur și simplu, cu gîndul la o poezie de-a ta (nu țin minte titlul, dar știu că ziceai acolo despre cum scriiai în fiecare seară și aruncai toate poeziile, despre oamenii care te-au încurajat într-un fel sau altul) - adică nu m-am gîndit nici o clipă că îl voi posta. Este forma primă aici, forma cea mai brută (dacă mi-e permis superlativul). "Îngrămădit" m-am gîndit și eu inițial, nu știu de ce am ezitat. Dicționarul de simboluri (M. Chevalier, A. Gheerbrand) spune că un cal "este purtătorul deopotrivă al vieții și al morții", adică are un rol în contex și nu-l voi elimina. O să mă rezum în a reformula doar sintagma, pentru că simt și eu disonanța. Da, o să revăd textul (cu toate momentele menționate). Mulțumesc.

Luminița, următoarea va fi mai comprimată, promit. Mă bucur să aflu că un text scris pe unde spontan, pe unde în grabă, pe unde prea personal, are capacitatea de a capta, și mai ales de a ține atenția. Ultimul vers îmi va fi greu să-l schimb fiindcă aceasta mi-a fost, probabil, cea mai la îndemînă variantă, în ciuda "ce_ce"-urilor, dar sper să găsesc o variantă mai elegantă. Mulțumesc.

astăzi a fost pentru mine o zi plină de evenimente impevizibile și nu am putere/timp să modific ceva. mîine însă voi aplica toate schimbările necesare. mă bucur să vă regăsesc și mulțumesc mult pentru sfaturi, sunt întotdeauna binevenite.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !