Comentariile membrilor:

 =  părere
florin caragiu
[11.Feb.08 13:12]
typo: viespi
foarte frumos curge pana la "sa miste unghiile", ai putea termina aici, gerunziul acela si adjectivul "criogenice" strica un pic, dupa parerea mea, sau eventual ca o sugestie de simpklificare "sa miste unghiile prin canevasuri", nu stiu ce sa zic, nu te lua dupa mine... oricum am lecturat cu placere textul tau. =  frumos
George Mira
[11.Feb.08 13:12]
Citind titlul, subtitlul și primul vers am avut senzația faci abuz de referințe la Dostoievski. Dar poemul „curge” frumos mai departe, referința livrescă rămânând doar pretext / pre-text. Imaginile se succed cu o forță reînviată de fiecare dată: „ninsoarea aceasta complice timpului”; „câte detalii dispar / între două căderi inconștiente de pleoape”; „gerul aceasta / ce bate în cuie filmul cu ninsori de odinioară / derulat pe crucea amintirilor”; „doar inima se mai încrâncenează / să miște unghiile”.

 =  părere
Ecaterina Bargan
[11.Feb.08 16:49]
nu-i "gerul acesta/ ce bate..."?
la o primă lectură am remarcat complexitatea scrisului, grija pentru expresie, păstrarea firului ideatic întreg.
întîi căderea omătului cu o viteză supercosmică raportat la mărunțișurile pe care le șterge, generalizează. schimbarea ștafetei din zbor în sens contrar atît ca culoare, cît și consistență. la mijolc viscolește simbolul dintre conceptul practic și teoretic. întru a face realitatea convingere. în ultima strofă cred că ai străbătut toate planurile posibile. și foc și ger și mugur încremenit. bine lucrat textul.

 =  Florin, George, Katy
Luminita Suse
[11.Feb.08 17:31]
Va multumesc pentru comentarii. Florin, articulasem substantivul viespi, am avut impresia ca e bine. De final nici eu nu eram prea multumita. Am schimbat. Katy, ai dreptate, nu am remarcat litera in plus, de fiecare data cand am recitit mi-am rostit in gand forma corecta.

 =  ?
mihail policarp
[11.Feb.08 19:35]
lumea se reduce la un zumzet de viespi albinoase viscolind ecranul dintre perceptie si realitate?ma simt lobotomizat;ma duc sa fumez si sa ma holbez la bec;acum pe bune:un text prea incarcat,diversitatea aceasta in exprimare ingreuneaza,deturneaza;dupa ce am citit textul m-am gandit la cenaclul flacara

 =  Mihail Policarp
Luminita Suse
[11.Feb.08 20:36]
E bine că simți, înseamnă că ești viu. Mulțumesc de comentariu.

 =  luminita
Cristina Sirion
[11.Feb.08 22:21]
Curios cum ceea ce unora li se pare nepotrivit, altora li se pare absolut inspirat. Mi-au placut viespile dintre perceptie si realitate, cred ca doar trebuie sa te opresti un pic asupra versului, mi se pare o metafora perfect valabila si cu ilustrare clara.
Frumoasa poezia, genul bine aerisit fara a-si pierde focalizarea.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !