Comentariile membrilor:

 =  Felicitări
Mihai Cucereavii
[12.Apr.06 12:25]
Sînt al 13-lea cititor, nu sînt superstițios, cred că-i un număr cu noroc.
Îl citesc pe Ionuț cu deosebit interes, are și poezii scrise pe nota zece, care au rămas în memoria cititorului.
La mai mult și la mai mare autorului, cât și prezentatoarei.

 =  părere
Liviu Nanu
[12.Apr.06 12:43]
Foarte bine Maria! Ionuț este unul dintre cei mai prolifici, talentați și serioși scriitori de pe agonia. Nu de alta, dar de ce ar face el excepție? :) Lăsînd gluma la o parte, eu apreciez lirica lui, chiar dacă uneori mai dă rateuri (ca noi toți de altfel). Are maturitatea să-și selecționeze cele mai bune texte pentru publicații paper, și are și de unde.

 =  nașol.
Dan Dediu
[12.Apr.06 14:00]
Dar interpretarea e lamentabilă, îmi pare rău s-o spun. Parcă sunt decupate frânturi din cărticele și aruncate așa aiurea. Didactică, rigidă, dezinteresată. Ca la școală. Până și un școlărel de gimnaziu avea o interpretare mai matură și mai “sinceră”.

 =  salvați sufletele noastre/mute
Alina Livia Lazăr
[12.Apr.06 13:54]
Maria,

Mă bucur că ai ales să te oprești asupra versurilor lui Ionuț și să ne îndemni și pe noi la asta. Vreau doar să spun că, din câte îl intuiesc eu pe Ionuț, acel subtitlu pe care l-ai ales, i se potrivește de minune. Adică, sunt sigură de asta! :)

Poate revin.

li

 =  încă un pic
Alina Livia Lazăr
[12.Apr.06 14:05]

Am uitat să spun (că tot invita Maria criticii avizați, adică numai așa ceva nu sunt eu, dar iată că zic), am uitat, așadar, să zic că scriitura lui Ionuț este una pătimașă. Cred că i se potrivește de minune cuvântul ăsta. În orice registru ar fi ea. Ce m-a uimit în patima asta este însăși constanța ei, faptul că deși poate schimba radical tematica, atitudinea, starea, Ionuț păstrează aceeași patimă ca și cum ar fi fidel cuvântului. :)

Cred că și atunci când este contemplativ, Ionuț este pătimaș.

Aștept să apară pe aici, să mă contrazică în stilul lui caracteristic (și ... pătimaș, desigur!).

li

 =  Ionuț, printre coordonatele poeziei
Ela Victoria Luca
[12.Apr.06 14:42]
Cred că nașterea pe google ca și poet nu e ușoară. Autozămislirea prin vers și scriere, repetată prin creație de fiecare dată, cu un search spre alt mesaj, altă idee, alte imagini, face cumva imposibilă stagnarea. Ceea ce se întâmplă și cu Ionuț. E viu. Deosebit de viu sub "cerul de nisip" și deosebit de cald când scrie despre rugă și mamă. Desigur că știe cât mai are de parcurs, simte travaliul și creator și dătător de viață în poezie, știe cum să taie atunci când este de tăiat, încă iubește rimele, încă le lsă printre versurile albe. Și a crescut aici, nu doar aici, a crescut cumva de când îl citesc eu, în liriscă.

Să îți fie viața reală prilej de înălțare, întru poezie și dincolo de ea. :)

Ela

 =  Maria
Ela Victoria Luca
[12.Apr.06 14:46]
(Mai sus a se citi: în lirică.)

Maria, tu cum reușești să găsești dincolo de naștere, chipul celui printre versuri ascuns? Mă bucură că există timpuri pentru toate chipurile.

Ela


+ Poetul care s-a născut pe google
Adrian Erbiceanu
[12.Apr.06 16:16]
Ionuț Caragea s-a născut pe google. A spus-o el, o spune Maria și o spun și eu.
Dar, de la un site la altul, de la o poezie la alta, mesajul transmis de el devine tot mai clar, tot mai adânc, tot mai puternic, făcut anume, parcă, să ni se întipărească în minte. Poeziile lui se distanțează de tot ce este simplă maculatură, de acea "făcătură zilnică", trasă ca la șapilograf, care inundă astăzi literatura. El nu are profesori, el nu imită pe nimeni, el nu se incadrează in nici un curent literar. Versurile lui sunt puternice pentru că vin din viață. Viața lui, viața noastră.
Cu rimă sau fără, contestate sau nu, ele sunt făcute să rămână. Și, cine știe?, poate că un nou curent literar este pe cale să se întrevadă la orizont.
Ionuț Caragea s-a născut pe google, dar nu îi este sortit să moară pe el. Ferestrele pe care le-a "deschis pur și simplu din greșeală" au să-l poarte, fără nici o tăgadă, spre tipografii. Și lui, și Marie (pentru efortul făcut), un semn al aprecierii mele.


 =  opinie
Ovidiu Ivancu
[12.Apr.06 20:36]
Un text plin de cacofonii si scris de o maniera neglijenta. Textele lui Ionut sunt, insa, interesante

 =  Raspuns
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
Dragii mei,
este o surpriza extraordinara, nu-mi trecea nici prin ruptul capului ca ma detestati asa de mult incat sa va mai ganditi si la mine. Ii multumesc in mod deosebit Mariei care a urzit din firele mele literare o plasa pescareasca in care sa se adune baboii grasi pe care o sa-i frig eu pe gratar, o sa-i bag la ceaun si o sa-i fac saramura. Adevarul este ca imi plac rafuielile si imi place mereu sa castig, asa m-a facut mama cu berbecul de taicamiu.
Cand mi-am retras textele de pe site, nu am spus ADIO, ele trec printr-un proces de recorectare, anul acesta va aparea mai mult ca sigur primul volum personal, poate chiar primele doua, am foarte mult de munca, lucrez si la siteul personal, m-am implicat si in lumea literara(interlopa..hehe) din Montreal, alaturi de autori celebrii ai literaturii contemporane, precum maestrul Adrian Erbiceanu, Traian Gărduș și în primul rând cel mai mare poet liric român la ora actuala, genialul George Filip. Bineinteles, eu fiind atat de tanar si calcat asa de tare pe cap de la jocul de rugby, precum au zis unii, am inca destule de invatat de la oameni care se pricep cu adevarat la literatura, precum cei mentionati mai sus, plus mentionand autori preferati pe site, gen Liviu Nanu, Ioan Peia, Adrian Munteanu, care au o vasta experienta si un talent deosebit. Iubesc deopotriva poezia cu rima si versul alb, la fel precum fictionalul, domeniu in care pregatesc un roman SF, este vorba de Uezen si deasemenea aparitia povestirilor mele intr-o revista de specialitate la nivel national. Nu functionez decat dupa sablonul inspiratiei din vid, nu sunt un pampers al literaturii, chiar am pastrat foarte multi ani distanta pentru a nu cadea in sfera constienta sau inconstienta a epigonului. A scrie poezie este un DAR de la Dumnezeu, il primesti si il dai mai departe sub forma buchiilor pe care le stapanesti mai mult sau mai putin bine. Intr-adevar, poezia se scrie in primul rand cu sufletul si se adreseaza sufletului, iar cei care citesc, voi trebui mai intai sa invete sa citeasca si dupa aceea sa scrie. Este mult mai greu sa citesti decat sa scrii....iar cine intelege semnificatia...foarte bine pentru el. Poti sa citesti ce scrie in aer, in apa, pe fusta iubitei, in bratele mamei, in bratele mortii, in carca tatalui, in orele, zilele maladiilor sufletesti sau corporale, la fel in irumperea de dragoste ce salasluieste in noi. Cand vom invata sa citim aceste mininui ce se afla in jurul nostru, cand vom lasa pretentiile literare, logicul, comentariul, pretextul, ura, dusmania, la o parte, atunci vom fi capabili a scrie. Eu nu va urasc pe nici unul, insa sunt foarte corect cu voi, foarte sincer, imi spun parerea indiferent daca azi va iubesc si maine va spintec, nu favorizez si nu functionez decat ca o meduza literara. Este adevarat, am autori preferati, dar si pe acestia cand ii prind la interval, ii disec pana la maruntaiele celulelor.
Si poate sa fie si dintre frumoasele literaturii noastre, indiferent de varsta, tot patimas le voi iubi prin versuri si nu numai, tot patimas le voi si frige pe plita, in sange, asa cum ii place Alinei Lazar.
Este adevarat ca am plecat de pe Agonia, nu o sa uit niciodata asta, nu o sa uit ajutorul dat de Paul Bogdan(chiar daca a zis la un moment dat a zis ca nu voi ajunge poet niciodata) sau Ioana Barac(un autor care, dupa parerea mea este foarte potrivit ca ghid si critic), in momente in care aveam nevoie de o incurajare. Nu o sa-l uit nici pe Radu Herinean, care se chinuie cu acest site, dar care m-a enervat ca s-a cacait cu amaratul ala de acces de 120 si nu m-a lasat sa-mi aduc contributia la dezvoltarea acestui site, nu o sa-i uit nici pe cei care-mi baga textele prin atelier sau pagina de autor din motive nestiute de nimeni, imi cer scuze ca i-am facut pe toti dobitoci, este poate doar cineva care are ceva cu mine personal, o fi tot asa patimas. Voi mai posta pe Agonia, nu cu aceeasi frecventa insa, cred ca avem cu totii o misiune pana la urma inspre trecerea catre un nivel superior al poeziei, poate chiar catre un nou curent literar(asa cum a si intuit domnul Erbiceanu), asa cum l-am si simtit la un moment dat, neorenascentismul. Nu trebuie sa ne fie frica, sa ne intimideze cuvintele mari, totul sta in iniminile noastre, sufletele, mintile, puterea noastra creatoare.
Cu speranta ca nu am facut cacofonii, care in fond a gresi este omeneste, va multumesc voua: Mihai Cucearavii, Liviu Nanu, Dan Dediu, Alina Lazar, Ela Victoria Luca, Adrian Erbiceanu, Ovidiu Ivancu si toti vizitatorilor care ma apreciati sau nu, daca voi nu ma vreti eu oricum va vreu.
Va urez succes deasemenea, inspiratie, putere creatoare si limpezime in lacrimile de fericire sau tristete.
Cu stima si apreciere,
Omul care s-a nascut pe Google

 =  despre Ionut.
Enache Ionut Laurentiu
[12.Apr.06 22:16]
pe Ionut nu l-am cunoscut niciodata, mi-ar fi placut, poate candva ne vom cunoaste, dar, ori de cate ori ne-am regasit in subsolul unui text, al meu sau al lui, l-am recunoscut pe Ionut "patimasul", cum bine spune Li. l-am gasit in poezia "Statuie cu fata la est" (sper sa nu gresesc numele), si de atunci am revenit pe pagina lui de fiecare data. uneori mi-au placut poeziile lui, uneori am avut retineri, dar intotdeauna l-am privit cu respect. chiar si atunci cand ne-am "contrazis" in subsolul unui text, l-am cunoscut pe ionut cel respectuos. stiu ca uneori temperamentul i-a creat probleme (cum ar fi exilarea in pagina de autor pe care oricat m-as chinui nu pot sa o inteleg), dar de fiecare data el a fost cel care a stins "disputa".. sper ca il vom revedea pe ionut pe prima pagina poezie.ro, acolo unde merita sa fie.

salut omul nascut pe google :) si sper sa ne regasim in continuare in subsolurile textelor, bineinteles pe prima pagina.

si mult succes in continuare

cu drag.

 =  Search, Refresh, Spam:)
carmen mihaela visalon
[12.Apr.06 22:50]
Maria,
M-a bucurat foarte tare alegerea ta de a ne supune atentiei primul poet nascut pe Google. Adevarul este ca selectia facuta confirma ce era de demonstrat. Un spirit nascut on line este eclectic si surprinzator.

 =  jam
dorin cozan
[12.Apr.06 22:53]
ionut, daca e ziua ta astazi iti urez la multi ani!

ps: ai o datorie la mine
:)

 =  parere
Andu Moldovean
[13.Apr.06 00:40]
Eu nu cred ca Ionut Caragea s-a nascut pe google, nici macar metaforic. Adevarat, el isi cauta identitatea, ca noi toti de altfel, dar pentru asta nu foloseste nici un motor de cautare altul decat cel aflat intre coastele sale.
Nu cred ca aceasta "caracterizare" il avantajeaza pe acest cautator care este, intr-adevar, Ionut Caragea. Pe google aflam orice, mai putin raspunsuri. Eu, daca as fi in locul lui, m-as simti usor jignit de aceasta caracterizare, dar mi-ar trece repede pentru ca nu sunt suparacios.
Bobadil.

 =  raspuns 2
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
Domnule Enache Laurentiu, cred ca ne vom cunoaste, nu este chestiune decat de timp. Iti multumesc pentru urari si iti doresc succese literare.
Ma bucura deasemenea si prezenta doamnei Mihaelei Visalon, multumiri deasemenea.
Domnule Dorin Cozan, nu te-am uitat, o sa facem acel jam, pregateste-te ca vom darama muntii...
In final ajung la domnul Andu Moldovean, si ii voi spune ca nu ma simt absolut deloc jignit de aceasta comparatie, din contra, ma regasesc in ea intru totul, am debutat in 2002 pe internet pe Agonia, am promovat fictionalul impreuna cu reputatul Ovidiu Bufnila pe acest site, am evoluat aici pe internet, in discutiile, certurile si toata agonia asta poetica, cu mentiunea ca DA, ai dreptate, trairea pleaca din suflet, dintre coaste, numai ca la un moment dat ai nevoie de o revelatie si pentru a avea o revelatie ai nevoie de un cadru propice. Si revelatia am avut-o cand mi-am cautat numele pe Google si am aflat noi lucruri despre mine, care nu le stiam.....si pe care le voi tine secret...
Va multumesc inca o data tuturora, in mod egal, indiferent de parerile exprimate, astazi sunteti cu totii prietenii mei, la mine este inca 12.04, ora 22.10, de maine incepem sa ne aruncam din nou cu pietre in cap ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic...sau poate nu...depinde de intentia fiecaruia. Va salut pe toti si va transmit aprecierile mele.

 =  12.04.2006
Dana Stefan
[13.Apr.06 06:19]
a admite si a consemna o prezenta ca o privire cu toate mecanismele sale de focalizare la diferite distante, pentru admiterea diferitelor cantitati de lumina, pentru corectia aberatiilor sferice, pentru corelatia aberatiilor cromatice in favoarea perceperii a mii de nuante si luminozitati cu scopul aprecierii dimensiunilor si distantelor dintre oameni, in nevoia de deslusire a formelor, a admite deci ca privirea, cu toate aceste minunate proprietati, are simplul rol de a desface tot ceea ce nu stim in spatele timpului, nu e deloc un act de condamnat si nici de judecat si nici de despicat.
maria asta face. ne atrage atentia asupra lucrurilor. ionut este privirea.
tot ce poate fi mai bun pentru tine ionut caragea, toata admiratia mea, maria.

Linea

 =  clap-clap-clap
serban georgescu
[13.Apr.06 11:19]
am retinut

"recitind din râturi,
reformând refrene
rafinând rebuturi
reproduc rutina"

admirabil

gasim aici poate esenta mesajului poetic al acestui poet poezist avid de poezie despre care se vorbeste in termeni ultrapoetici, pentru a-i dezvalui sufletul de poet cititorului de poezie, cu gandul la ideea poetica de poezie in care, nu-i asa, ne inecam cu totii, noi, poetii, gandurile poetice

felicitari poetice, atat autorului acestei cronici poetice cat si maestrului

poet

traiasca poezia!

 =  in asteptare
DoDu
[13.Apr.06 13:56]
Atatea carti se publica in lume, Ionut, ca nu-ti ajung 10 vieti sa le citesti pe toate, cine sa le mai citeasca si pe ale tale?
Bun, n-am citit ce a scris maria, ca ea deobicei scrie plictisitor rau de tot, dar am citit comentariile si mi-am facut o idee. Ideea e ca, mai cativa ani si se vor publica toate combinatiile de cuvinte si gata, n-o sa se mai poata scrie poezii. Abia astept.

 =  parere
Enache Ionut Laurentiu
[13.Apr.06 19:04]
Dodu, exact viziunea lui Kant (parca) despre evolutia societatii.. numai ca el considera ca atunci cand societatea va deveni perfecta, istoria o va lua de la zero.
sau ma rog, undeva in jurul acestei idei.

 =  priveam
Nicollé Pierre
[13.Apr.06 19:25]
Priveam
poezie [ ]
rev 2


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de caragea ionuț [Snowdon King]

2006-03-27 | |


"Priveam infinitul de la umbra sânului tău,
pescărușii zburau prin mănunchi de fuior,
pe umărul stâng îți plana un cocor,
pe dreptul soarele își trăgea răsuflarea.

Priveam liniștea serii în zâmbetul tău,
copilul de aur năștea sub muma de blană,
pierzându-se-n zare, scufundând un vapor
în marea de-aramă.

Priveam cum levitezi în universul senzual,
zeița cuvântului banal ce devenise epopee,
mă desprindeam de trup în spațiul temporar,
în picătura de magie.

Priveam luna scursă din lacrima ta,
de-un fir de păr atârnand o petală de nor,
cădeam cu brațe deschise în cerul tablou
contemplându-mi himera.

Priveam răsăritul mângîindu-ți urmele pașilor goi,
vântul șoptea nisipului uitarea,
un val rătăcit mă săgeta cu săruturi de dor
scrijelindu-mi durerea.

Priveam și am rămas un veșnic privitor,
am fost actor și am rămas un simplu autor,
am fost al tau și am rămas al tuturora, un solist,
poetul autist."

Ionuț Caragea este un poet preferat de aici de pe site, știu mă repet, sper să nu se supere că am postat aici și una dintre poeziile sale, mă bucur că nu pleacă, și așteptăm alte poezii...

atât




 =  raspuns 3
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
vad ca la colectia mea de timbre nestampilate, au mai aparut niste piese rare, doamna Dana Stefan, pe care o voi hipnotiva cu privirea mea de la distanta printre randuri, domnul Serban Georgescu, care pentru mine este o adevarata surpiza prezenta dansului aici, domnul Costel Babos, un scriitor care-mi place atat ca stil cat si in ceea ce priveste blandetea cu care incearca de fiecare data sa filozofeze prin comentarii si care din pacate tot in spatele clonei sale traieste si pe care il asigur ca-i voi trimite pe gratis o carte, ca vorba aceea, suntem la o aruncatura de bat, din nou Domnul Enache Laurentiu care face o reistorisire a poemei mele ...la inceput a fost punctul...probabil ca asta vroia sa ofere ca explicatie si domnul Costel Babos...si pe final doamna Nicolle Pierre, careia ii multumesc pentru postarea poeziei si pentru remarcile facute. In concluzie dragii mei, sunt flatat de prezenta dumneavostra aici, am descoperit inimi mari in spatele numelor dumneavoastra, va multumesc pentru criticile de orice fel si va invit sa scriem in continuare o pagina in istoria literaturii romane....aici fiecare cu norocul si talentul sau. Important este sa ne bucuram de acest dar minunat de la marele Dumnezeu.

 =  nu am nimic cu nimeni si daca vrei ma puteti trece frumusel la offtopic
Ioana Petcu
[13.Apr.06 21:33]
si poate ma rad si de la stelute, dar, dincolo de discursul pupincurist al domnului Caragea formulat in stil comunist, ma adresez Mariei - daca tot ai o rubrica asa frumoasa, scrie mai ingrijit (spun ca la scoala). remarc printre alte carente de stil critic recurenta (prea) obositoare a substantivului "cuvint": "Puterile Cuvântului sunt reflectate în modul de exprimare a fiecărui autor, unii prin poezie, alții prin proză sau prin alte forme de exprimare. În poezia de mai sus cuvântul are o mare forță asupra cititorului,"; "să culeagă fructele cuvântului în sens figurativ" si putin mai jos "Desigur că pentru fiecare cititor cuvântul poate semnifica cu totul altceva în accepțiunea sa. Dacă analizăm un poem nu numai cu inima ci și cu raționalul, putem distinge mai multe sensuri, este interesant să poți savura un poem, atunci cuvântul așezat acolo are puterea de rezonanță", "Poezia este ochiul care privește în interiorul cuvântului și îi dă noi valențe, iar mâna conturează forma cuvântului impregnându-i taina de a-l face curios pe cititor"; si ca sa nu ne plictisim o fuziune repetitiva poet-poezie-poem si cuvint (evident!):"Poezia este ochiul care privește în interiorul cuvântului și îi dă noi valențe, iar mâna conturează forma cuvântului impregnându-i taina de a-l face curios pe cititor".
mea culpa, sunt prea obosita, nu contabilizez mai departe, e vizibil si previzibil oricum
ioana

 =  raspuns 4
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
Nu este nevoie de offtopic, se respecta si opinia doamnei Ioana Petcu, cu toate ca mai mult face referire la comentariile doamnei Maria, ii adresez si ei multumiri, care de altfel nu au nici un fel de iluzie catre ispita pupincurista, scuzati expresia preluata, a majoritatii superbelor doamne de pe Agonia printre care figurati si dumneavoastra. Va urez succese literare si o dragoste comunista ca si a mea, ca tocmai de aceea iubesc frunza de artar...
Cu stima si apreciere

 =  Te joci bine cu rimele... :D
Preda Razvan-Daniel
[15.Apr.06 11:35]
Sunt nou pe acest site... am ramas impresionat de textul "Ionuț Caragea omul născut pe google"... si am citit cateva poezii... omule esti tare... toata stima si respectu'... Rar mie dat sa intalnesc oameni cu o asa complexitate, cand vine vorba de o exprimare a gandului in rime. Am citit, poezia "Alfabetism literar"... misto ideea, misto textul... da am observat ca o strofa cu "y" nu este... probabil ai omiso. Nu vreau sa ma intelegi gresit sau sa crezi ca-s mare critic... dar am o sugestie:

"Yala spre americanism:
Yankeu sa fi visezi o viata
Yes, ai spune daca-i reusi
Yenul si yoga, n-ar avea importanta"

Ma repet, nu vreau sa te critic, sau sa intelegi ca vreau sa fac ce tu nu ai reusit... e pur si simplu un "gand de completare"... Pace... Cu stima si respect enorm, VersOn

 =  raspuns 5 cu apreciere
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
Stimabile domn Preda Razvan Daniel, multumesc pentru obsevatie, am apelat la spiritul poetic pentru a desavarsi si strofa cu Y. Apreciez atentia deosebita si multumesc de aprecieri. Ar mai fi si ă dar nu este uzitat si nu ajuta in context.

yala yes la yoga
yard yuppie yankeul
yeti si yemenul
yoyo si ye-ye-ul

 =  raspuns 6 w
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
Wagner în Walhalla
Walkietalkie-n Week-End
Wisky Walkman la Walkirii
Western in World-Wide-Web

si cu asta am incheiat, numai bine




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !