Comentariile membrilor:

 =  Cafeaua calda si dulce a iubirii
razvan rachieriu
[07.Feb.08 13:28]
Sufletul tău – “călător între ieri și mâine” – este parfumat cu esențele poeziei, în timp ce trupul face trafic cu durerea, iar gura – peștera cuvintelor – bea cafeaua caldă și dulce a iubirii.


 =  Răzvan Rachiriu,
George Pașa
[07.Feb.08 18:53]
Răzvan, sunt aici, ai remarcat, patru minipoeme independente, dar cu o temă comună. Tu ai trecut prin toate, semnalând liantul-sinteză dintre ele. Mulțam pentru semnul de lectură!
Cu respect,
Pasa

 =  părere
Ecaterina Bargan
[08.Feb.08 17:52]
poate n-am priceput eu bine firul, dar este o ușoară contradicție în început. dacă anume "impulsurile" - "dorm", deși cicoarea aduce forma pufoasă, potrivită ramificare subînțeleasă a petalelor pentru a trece la gînduri. bună imaginea cu traficanții durerii.
credibilitatea firescului și frumosului în contrast cu vorbele forțate. capacitatea eului de a transforma în lumină/versuri/filigran suflete împietrite.
excepțională strofa 3. chiar am băut azi ciocolată caldă. mi se pare foarte ingenios a distinge laturile personalității prin acel specific "dulce/amărui".
dependență de oameni, aromă plăcută a versurilor.
jarul interior sugerează intensitatea trăirii liniile constante ale timpului. potrivit pentru final.
se simte totuși că-s lucrate versurile. meditative.

 =  Ecaterina,
George Pașa
[09.Feb.08 11:52]
În primul minipoem, e mult mai simplu: mă refer la culoarea albastră a florii de cicoare, la albastrul ochilor. Nici măcar nu sunt original acolo, deoarece sintagma "ochii de cicoare" a mai fost utilizată într-o traducere a unei poezii de Esenin de către George Lesnea.
În toater cele patru texte mă refer la câte o culoare. Ultima i-a plăcut, se pare, Ioanei Matei, aflate în off-topic. O salut și pe ea.
Mulțumiri pentru apropierea sensibilă de text!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !