Comentariile membrilor:

 =  bizar
Diana Todea
[05.Feb.08 21:45]
sună ca un verset din Biblie. în afară de asta, sunt de acord cu mesajul, însă e bizar, pentru că titlul poeziei se poate aplica la orice secol, sec. 19, 18, unde moravurile erau la fel de "mizerabile" cum sunt în sec. 21. recunosc că iubirea trebuie să fie peste tot și în orice context, dar nu prea are sens amalgamul de cuvinte în care rezidă acest mesaj. ce vreau să spun, concret, este că lipsește claritatea în această poezie.

 =  părere
Ecaterina Bargan
[05.Feb.08 19:51]
în globul sidefiu, cu ochii spre univers, trăim în celule condamnați (fără excepții) la moarte. un nonsens ce nu se mai vrea descoperit. este doar acceptat. încercări de a da viață lucrurilor, de a născoci neliniști, de a ghici, la infinit, cîți îngeri se pot îngrămădi la un vîrf de ac. finalul e unul singur pt toți.

 =  Ecaterina, de ce ești așa fatalistă?
marius nițov
[05.Feb.08 20:03]
Ecaterina, de ce ești așa fatalistă? Eu cred că ne salvăm prin cuvânt, cât timp iubesc și scriu, am o senzație că voi iubi și în afara globului albastru sidefiu, versurile mele vor mărturisi în continuare!

 =  revin
Ecaterina Bargan
[05.Feb.08 20:15]
și cam ce ar însemna: "noi o celulă izolată trimisă spre moarte/ un semnal apus de viață", "neputincioși ne privim scurgerea de viață/ descompunerea verde galbenă arămie/ împământenirea în straturi", "vom cădea în prăpastie la prima scrâșnire din dinți"? e vorba doar de ce transmite poezia, nu cum aș fi eu.
aștept cu nerăbdare versuri optimiste despre care zici. multă inspirație îți doresc.

 =  Ecaterina, la sfârșit am lăsat salvarea prin cuvânt
marius nițov
[05.Feb.08 20:40]
Ecaterina, la sfârșit am lăsat salvarea prin cuvânt... spune tu ce ar fi lumea fără frumusețea versului?! Eu cred că în lumina din care plecăm spre pământ cel ce ne-a făcut e un artist! Ne-a dat cuvântul să dialogăm cu el, asta cred!

 =  Diana, în secolul XXI am ajuns
marius nițov
[06.Feb.08 16:09]
Diana, în secolul XXI am ajuns și lumea nu a înțeles un lucru simplu: cuvântul este informația care ne eliberează din închisoarea pământului. Suntem o componentă rațională a unui univers creat de o rațiune, din moment ce-i descoperim legile care-l guvernează. În univers totul se transmite, ființează pe baza informației cuvântului! Nu am scris nimic bizar aici!

 =  .
Paul Ionescu
[07.Feb.08 06:38]
ba e bizar
diana are dreptate
textul n-are nimic special este cum a spus diana un amalgam de cuvinte

ție marius cred că îți place să te auzi vorbind: “calea eliberării”, “neputincioși ne privim scurgerea de viață”, “ glob de sticlă albastru sidefiu” (asta e cea mai tare cu globul de sticlă albastru sidefiu – puteai sa zici glob de sticlă prelucrat manual în atelierele “timpuri noi” din siliciu galben în condiții de presiune și volum constante cu o culoare albastră sidefie – poezia nu explică marius / poezia lasă cititorul să vadă singur componența și culoarea globului de sticlă albastru sidefiu), “prelungirea agoniei”, “să topim cuvinte”, “orașe zburătoare”, “să le topim în iubire”, șamd

marius tu așa vorbești în viața de zi cu zi?
sunt și eu curios
poezia trebuie să își găsească echivalentul în viața de zi cu zi a anului 2008
atunci ea devine o poezie citită de contemporani
vocabularul tău nu are nicio legătură cu anul 2008
petrarca scria sonete acum 500 de ani si erau citite deoarece așa se vorbea acum 500 de ani
acum este destul de greu să mai citești petrarca
aproape imposibil numai o mână de oameni împătimiți și evident erudiți reușesc acest lucru – restul populației lasă sonetele lui petrarca din mână după 2 pagini (petrarca este luat de mine ca exemplu – să nu crezi cumva că te consider un urmaș; doamne ferește!)
nu ai jaloane nu ești de acolo nu faci parte din “mentalitatea” timpului său

fiecare perioadă a avut un limbaj specific propriu marius

dacă vrei să te citească lumea și evident nu mereu aceeași oameni deci dacă vrei un public mai divers mai mare decât cel format prin lăsarea repetată de comentarii pe pagina lor eu zic că trebuie să încerci o schimbare

și e ușor
după ce compui un text îl citești și ce ți se pare exagerat umflat ne-real artificial tai ștergi schimbi
încearcă să vezi prezentul prin cuvinte normale

 =  Paul Ionescu, mulțumesc pentru comentariu!
marius nițov
[07.Feb.08 07:32]
Paul Ionescu, mulțumesc pentru comentariu! Încerc să-mi schimb stilul, dar faptul că am o cultură religioasă mai pronunțată și credință pe mine nu mă deranjează,e ceva în adâncul meu, încerc să fiu mai actual!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !