Comentariile membrilor:

 =  "să căutăm în noi"
Doru Emanuel Iconar
[24.Jan.08 22:27]
Ai simplificat mult versurile tale. Zgârcit cum am devenit, gândesc că încă mai poți scăpa de unele versuri care nu mi se par absolut necesare, dar îmi face place ce ai reușit aici. Poate doar „strigă-mă / prin chemări nerostite” nu mi se pare potrivită. Părerea mea.
Aș fi lăsat următoarele versuri, care îmi plac foarte mult, ca final:

„mă așez lângă
liniștea bisericii
și tac”

Dar tu știi mai bine, eu sunt doar la început de drum.

Doruleț

 =  Teodor Dume
Laura Șoltuzu
[25.Jan.08 15:20]
am putea merge
umbră lângă umbră
fără să ne urmărim pașii

Ce frumos început de poem. Sună ca într-o fotografie alb negru, ce o lași multă vreme în ramă... și la un timp ți se pare că face parte din ansamblu nu doar din decor.

Frumoase versuri, frumoase nuanțe. Mi-a făcut placere

 =  părere
Ecaterina Bargan
[25.Jan.08 15:37]
aici o poezeie frumoasă. o anume siguranță că ești aproape de cel drag, cum că atunci nu mai contează unde te duci. ești văjit. combinație între credință și sentimente. tăcere la răscrucea pașilor, cînd sufletele se îmbrățișează. "dorinți" se scrie "dorințe", în rest, nu mă voi opri asupra abaterilor de la ritm care sunt acceptabile cred.
doar mă așez și eu lîngă liniștea bisericii și tac, răscolind în imaginile din albumul amintirilor frumoase. mi-a făcut plăcere să citesc aici. o fi efectul simfoniei pe care o ascult în paralel. note de tandrețe.

 =  răspunsuri:doruleț,,laura șoltuzu, ecaterina bargan
Teodor Dume
[25.Jan.08 17:43]
doruleț,

mă bucur că îți place poemul meu și îndeosebi când spui că sunt și eu zgârcit în cuvinte, lucru bun desigur...
te mai aștept
cu prietenie,
teo

Laura Șoltuzu,

sunt încântat și bucuros de oprirea d-voastră în pagina mea.commul atăt de pozitiv îmi dă speranța că totuși am reușit cât de cât să țin pasul cu generațiile tinere, în poezie desigur și nu este ușor ca trăirea, simțămintele care se ascund în lăuntrul meu să le exteriorizez pe înțelesul altora și să le transpun într-o construcție acceptată. Prezența d-voastră mă onorează. Vă invit cu drag și altădată
Cu sinceritate,
teodor dume,

Ecaterina Bargan,

vorbele tale de față îmi dă senzația că aș fi câștigat la loto, pentru că te știu un critic foarte obiectiv cu analiză atentă pe text și tocmai de aceea sunt bucuros de comentariu. Oricând voi recunoaște că meritul pentru reușita poeziei de față și a altora desigur, este al tău. Tu m-ai învățat ceea ce n-am învățat în 52 de ani, adică să am răbdare și să lucrez atent. Iată rezultatrul...Nu știu cum o să-ți pot fi de folos, dar încrederea mea în vorbele tale mă face mai încăpățânat în finalizarea oricărui text și văd că uneori reușesc să aduc texte care place.

mă așez lângă liniștea bisericii și tac...
mulțumesc din suflet,
același,
teo

 =  părere
Liviu Nanu
[25.Jan.08 21:11]
Am remarcat cîteva versuri din poem:
"umbră lângă umbră"
"mă așez lângă
liniștea bisericii
și tac
ochii îmbracă imagini

...murmurul buzelor
mușcă din mine"
Cred că poemul sugeră puțin prin arhitectură, prin forma aleasă de tine.

 =  domnului Liviu Nanu
Teodor Dume
[26.Jan.08 05:39]
trecerea d-voastră imi face deosebită plăcere și mă încântă.versurile alese , care vi-au plăcut îmi plac și mie pentru că îmbracă o formă individuală, simțită și ne explorată de alții, cred...cel puțin în felul meu de prezentare
că mai aștept cu drag
teo dume,
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !