Comentariile membrilor:

 =  părere
Ecaterina Bargan
[22.Jan.08 19:24]
nu sunt deloc expert în normele pe care le cuprinde haiku-lu dar mi se pare unul reușit. inițial nu eram sigură dacă e plasat corect în context acel "singur". dacă ai vrut să poarte sens de accentuare sau chiar singurătatea vîntului. ai fi putut scrie "numai vîntul..." însă e bine și așa. în ansamblu, senzație de pustietate. sugestiv.

 =  Mai ai loc pentru diplome ?
Dan Norea
[22.Jan.08 19:57]
Florinel, felicitări năprasnice pentru locul I ! Când credeam și eu că ai intrat în rândul clasicilor ca să lași locul tinerelor speranțe, revii puternic și ne spulberi șansele de afirmare :)

Replica:

Fustă-n ruină -
Singur vântul năprasnic
O mai ridică


P.S. Pentru necunoscători, ideea e luată dintr-o epigramă de 4 stele a Andei Andrieș. O rog să mă ierte pentru împrumut, n-am rezistat, prea se potrivește bine.


 =  Caty, Norică
Ecaterina, mă bucură impresia pe care ți-a lăsat-o lectura poemului meu. Cât despre numai, singur sau doar, crede-mă că am scris haiku-ul folosind toate aceste variante. Cel mai sugestiv mi s-a părut acel singur, desigur cu sensul sesizat și de tine - ”numai”. Cunoscătorii spun că în scrierea unui haiku, orice cuvânt contează și poate schimba sensul sau doar nuanța. Eu mă aflu de puțină vreme pe acest drum al nuanțelor și mă străduiesc... Uneori îmi reușește, alteori nu. Mulțumesc de vizită și comentariu.

Norică, am un raft întreg acasă, care așteaptă să fie umplut cu diplome:) Ca să tă înspăimânt, vreau să-ți spun că ăsta-i doar începutul.
Mulțumesc pentru felicitări...cât despre clasici, morții cu morții, vii cu vii :))
Ca de obicei, mortale replicile tale cu iz de senryu. Mulțumiri și Andei pentru (mai vechea) contribuție, mai mult fără voie decât cu.

 =  erată
ca să TE înspăimânt

 =  Vânt năprasnic din spre Soare Răsare !!!
Doina Wurm
[23.Jan.08 00:29]


Minuscul poem-
SI(n)GUR vântul năpasnic
La dus spre stele.

Florina,o să faci dependență de podium,faptă care,in această ipostază,e binefăcătoare,dorindu-i perenitate !
Să fie la Slobozia "epicentru "Haiku-ului???
Mă bucur de.. și pentru ..tine

 =  epicentru
Dragă Doina, m-aș bucura să fac dependență de scris. Podiumul e mai puțin important. Dar desigur, mă bucur atunci când câștig.

Tu s-ar putea să ai dreptate cu epicentrul ăla... vezi că se ia:)
Mulțumesc.

+ haiku năprasniku
Daniel Bratu
[24.Jan.08 08:37]
în câteva cuvinte, un poem - sumă de imagini, de sensuri - deșertul de zăpadă îngropând deschiderile, întinderea blocând orizontul,
paradoxul vântului, singuratic la rându-i - ca soluție/zâmbet amar

tot ca soluție acest gen de haiku - altfel pliat, asimilat, cu naturalețe

felicitări, Loredana!


 =  semn...
Petruț Pârvescu
[24.Jan.08 14:27]
Loredana,
felicitari! si... sanatate tie si la tot neamul cel de prin slobozii. se pare ca, in lumina baraganului si la umbra verde a unor maestrii de talia lui Serban Codrin, ucenicii culeg, in poarta deschisa, iluminarea meditatiei...

cu prietenie,

 =  frumoase vizite, Daniel Bratu, Petruț Pârvescu
Daniel, mulțumesc; numai la steluță la haiku nu mă așteptam. Recunosc însă că acest poem mi-a plăcut și mie încă de când l-am scris. Totuși, n-ai fost prea indulgent?

Domnule Petruț, lumina Bărăganului o fi de vină. Eu am obiceiul să spun despre noi, ăștia de la câmpie, că suntem cam bătuți în cap (de soare, evident). Cred că de-acolo ni se trage.
Cât despre maestrul Codrin, recunosc că l-am citit cu mare plăcere, încercând să învăț. Dar anumite lucruri nu se pot învăța, nici de la cei mai buni maeștrii. Mă gândesc la faptul că nu voi ajunge niciodată să scriu ceva de genul:
”Deja viscol, vai!
prin porțile vraiște
năvălind nimeni”
sau
”Deseori nimeni
ori ceața împing poarta -
drum spre nicăieri”
(Șerban Codrin - Marea Tăcere)

Vă mulțumesc amândurora pentru cuvintele calde și apreciative. Îmi dau curaj să nădăjduiesc că într-o zi voi scrie măcar un haiku adevărat.

 =  Extrema...explicatie
Pandele Maricica
[20.Feb.08 20:31]
Ma gandeam cum reusiti asa de bine sa va plasati intre doua extreme: proza - adica multe cuvinte, personaje, intriga etc. - si haiku-ul acesta atat de scurt. Pe ambele le scrieti teribil de bine! Poate pentru ca extremele sunt asemanatoare,tocmai pentru ca sunt extreme si pentru ca suneti o scriitoare extrem de buna.

 =  precum corbul
Mari, aprecierile tale mă fac sa ma simt precum corbul, cu bucata de cașcaval în cioc. Deși tu nu ești vulpea:)
Mulțumesc. Explicația...nu știu care să fie (adică de ce mă simt atrasă de aceste extreme), îmi amintesc totuși că am început să scriu proză încercând să scriu kaiku:). Vreau să spun, într-o vreme în care citeam niște poeme haiku și tanka, acestea m-au inspirat, dar aveam nevoie de mult mai multe cuvinte. Asfel am scris primele mele încercări, pe care le-am încadrat la personale, pentru că nu erau nici una nici alta. Haiku scriu foarte puțin și doar impulsionată de concursul Romanian kukai. Din păcate, în ultima vreme, proză scriu și mai puțin.

 =  :))
Dan Norea
[21.Feb.08 19:09]
Haiku scriu foarte puțin și doar impulsionată de concursul Romanian kukai. Din păcate, în ultima vreme, proză scriu și mai puțin.
(Florinel)

C-un umor așa de fin
Faci o glumă tare bună:
- Scriu doar un haiku pe lună.
... Iară proză, mai puțin !

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !