Comentariile membrilor:

 =  ATENȚIE! ANUNȚ!
Paul Bogdan
[10.Dec.18 14:27]
S-ar putea să nu fie posibilă logarea pe site în următoarele minute. Vă rugăm să aveți răbdare.
Mulțumim pentru înțelegere!

 =  :(
silvia caloianu
[13.Jan.08 23:30]
nu-mi place defel ce vad :( pe langa faptul ca nu-mi pot concentra atentia asupra textului din cauza casutei din dreapta paginii.
si culoarea textelor... cred ca ar fi bine sa si-o schimbe fiecare in conformitate cu temperamentul sau etc., dar aici sa fie precum a fost, ca o pagina de carte, fara jucarii...

 =  ce se intampla
Alberto M. Popesco
[13.Jan.08 23:33]
cu maimutoiul din dreapta-centru?! e un fel de vot, sau ce?!

 =  părere
Liviu Nanu
[13.Jan.08 23:43]
Întotdeauna o versiune nouă e socotită mai slabă decît cea anterioară. De exemplu mulți spun că xp e mai bun decît vista. Mie îmi place că există opțiunea "print". Maimuțoiul nici eu nu știu ce face, dar sper să aflăm curînd. Cam lăbărțată pagina de text, dar e chestie de obișnuință. Dacă mi-aduc bine aminte mulți au avut nostalgia verdelui de altădată al site-ului (inclusiv Silvia). Pe mine m-ar interesa accesul la baza de date, la textele și comentariile proprii. În sensul că mi-ar fi plăcut să se poată salva dintr-un click toate comentariile făcute de un autor.

 =  tangent
florin caragiu
[13.Jan.08 23:53]
un inconvenient care sare in ochi si mi se pare intr-adevar ceva obositor este faptul ca textul e tangent la marginile paginii, poate se poate face cevaq in acest sens.

 =  de fapt
florin caragiu
[13.Jan.08 23:57]
ma uitasem la spatiul pt. comuri, in text exista un spatiu pana la margine intr-adevar. inca ceva, fontul negru sau ceva mai inchis la culoare poate ar fi mai usor de citit.

 =  radu
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
nu stiu ce sa zic. ma asteptam la alte culori, alte bannere ma rog cand zici versiune noua macar 40% tre sa fie schimbari. probabil inca nu am gasit tot ce este nou. versiunea asta are ceva din chestiile exprimate de membri in textul in care tu intrebi ce ar avea nevoie site-ul dupa parerea lumii ? sau de parerile de acolo te vei ocupa mai tarziu ? intreb doar pentru ca-s curios.

am vazut acolo niste idei super bune. bineinteles am facut si eu ceva sugestii pe formularul ala anonim. ar fi frumos sa se tina cont de ce-a spus lumea. te salut si spor la treaba

 =  chiar
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
mi-ar placea totusi sa existe diferente de culoare intre numele autorului si continutul textului. asa e doar un bold pe numele autorului, iar albastrul pt continut iti cam omoara ochii. asa mi se pare la prima vedere.

e misto cum ai pus vizionarile si cum ai mutat textele aceluiasi autor mi se pare o idee buna.

 =  raspunsuri
Radu Herinean
[14.Jan.08 00:09]
- logarea s-a rezolvat
- casuta din dreapta o sa ramana, o sa incercam sa o mai stilam, probabil arata mai ok pe firefox decat pe explorer
- maimutoiul a disparut deocamdata.
- optiunea print inca nu face nimic dar o sa faca
- textul acum e justified, nu mai aliniat la dreapta, in teorie cica e mai bine asa
- o sa apara si optiunea de afisare pe doua coloane pentru a putea citi mai usor textele de proza.
- spatiul de comentarii e inca in lucru, o sa fie mai lizibil.
- sunt multe schimbari in ceea ce e "sub capota", o sa ofer mai multe detalii ulterior.
- am integrat deja din propunerile pe care le-am primit pe textul anterior, dar era nevoie sa lansez "motorul" nou ca sa fac modificarile pe aceasta versiune.

inca nu m-am hotarat daca ramane pana maine asa sau revin la versiunea veche, oricum, atata timp cat e versiunea noua va rog sa continuati sa lasati comentarii legate de disfunctionalitati.

multumesc
radu

 =  dap, claudiu are dreptate
Alberto M. Popesco
[14.Jan.08 00:09]
albastrul acesta e obositor. destul de

 =  mie
Alberto M. Popesco
[14.Jan.08 00:12]
nu-mi place, ma enerveaza asezarea in pagina si cum apar comentariile, nu era mai bine ca numele autorului comentariului sa apara sub comentariul propriu-ziu?!

 =  ...
Ramona Ungureanu
[14.Jan.08 00:16]
Centrati pagina cum era inainte, ca nu toata lumea are monitor de 25".

 =  "Texte de acelasi autor"
maia cusco
[14.Jan.08 00:23]
stringul asta nastrusnic se insereaza aparent haotic in drop-down list... daca se urmarea logica delimitarii textelor vizualizate deja in sesiunea curenta as fi preferat oricum altceva, fie si doar "----------"

 =  "Texte create interactiv"
maia cusco
[14.Jan.08 00:36]
sectiunea aceasta apare in zona "atelier". e cam frustrant, avand in vedere ca o buna parte din cei ce acceseaza zona cu pricina nu au nivel pentru a participa

 =  tot din atelier,
maia cusco
[14.Jan.08 00:49]
as prefera ca link-urile spre texte sa castige niste spatiu in defavoarea celor spre comentarii; cred ca nu sunt singura... multumesc!

 =  si alte raspunsuri si corecturi
Radu Herinean
[14.Jan.08 01:19]
- am schimbat culoarea in negru, pe mine ma obosea negru, dar daca e dorit unanim de toata lumea, asa ramane.
- zona de comentarii o sa fie regandita, probabil fara scroll separat ci insirate dupa text, chiar daca astfel pagina va deveni foarte lunga.
- in drop-down listul cu "texte de acelasi autor", daca te uiti mai atenta o sa vezi ca denumirea casutei apare in lista dupa textele ulterioare si inainte de textele anterioare, astfel incat poti sa stii daca vei da click pe un text mai nou sau mai vechi. exista si niste semne > si < inainte de texte ca sa fie si mai clar. uita-te cu atentie.
- am permis accesul la "texte interactive" incepand cu nivel 0.
- am marit numarul de texte din atelier la 50

 =  tot nu e bine
Alberto M. Popesco
[14.Jan.08 01:49]
te rog, mareste size-ul la fontul comentariilor ca raman chior de-a binelea

 =  mda
Alina Manole
[14.Jan.08 02:04]
mda sa ma bag si eu, ca tot discut cu Silvia de ore intregi despre.
fontul la comms e prea mic,
spatiul din stanga e prea mare,
interesant de revenit la "verdele de site" dar cati l-ar recunoaste drept "acasa"? tocmai asta vad ca fiind problema, intelegi tu.
casuta din dreapta jeneaza ochiul concentrat pe text.
spatiul rezervat textelor din Atelier este prea mare, ocupa jumate de monitor, oare sunt asa de importante? :D le-as muta de tot de pe pagina de texte.

cam atat deocamdata.

 =  ...
silvia caloianu
[14.Jan.08 02:05]
In pagina de texte imi pare prea mult spatiu, in latime, destinat textelor de atelier, pe contul caruia se ciuntesc titlurile celorlalte texte. si... chiar era mai bine sa fie aici la subsol acele functii din dreapta.

 =  Dictionare de nume util
Dan Șerbănescu
[14.Jan.08 03:50]
O problema veche si nerezolvata: nu poti sa cauti nume autori dupa litere. Primesti o lista de mii de nume cu aceeasi prima litera dar a doua este aleatoare .... un dezavantaj major pentru un site ca acesta. Sper sa poti face ceva, sa apara ca un dictionar de nume adevarat. Multumesc.

 =  ...
livia beju
[14.Jan.08 07:15]
LA MULTI ANI, TUTUROR!!!
ma bucur sa gasesc situl schimbat, sau cel mai bine spus, "un pic aranjat". Mie imi place, mi se pare mult mai transparent si mai "aerisit" ca pana acum.
Asta nu inseamna ca n-ar avea nevoie de noi ajustari. Dar.. cum bine zicea cineva mai sus, totul tine de obisnuinta. Eu as adauga ca tine si de asteptari versus dezamagiri. Spor la treaba in continuare, Radu si echipa! Livia

 =  semn
Carmen-Manuela Macelaru
[14.Jan.08 08:33]
1.cred ca e mai bine ca lista de comentarii sa ramana cu scroll si sa fie separat de text, astfel se delimiteaza mai bine textul de comentarii si nici nu esti tentat sa citesti parerile altora fiind asa aproape de text, sa influenteze cumva.
deci, mai bine cum a fost pana acum.
2. nu mai vad lista de subiecte fierbinti, probabil va aparea pe undeva.
3.mai mult conservatorism.
mcm

 =  Propun:
Mihai Cucereavii
[14.Jan.08 09:15]
Iconița din dreapta cu „Texte de același autor” („Texte de același autor” se repeta de două ori – una trebuie scoasă), „Traduceri ale acestui text”, „Comentariile membrilor” și „Vizionări” se cere plasată sub fotografie și îngustată la 4 cm, sau plasată jos într-un rând sau în două, după text, deoarece îți sustrage atenția de la textul de bază.

 =  search + latime + altele.
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
search-ul de sus mi se pare o idee foarte buna.
in legatura cu latimea paginii, asa va ramane ?? e nepotrivit.
m-am uitat si la atelier si cred ca e ok cum apare acum.

ce-as mai propune eu este ca textele recomandate de pe coloana din stanga sa fie 1/2 ( adica jumatate ) din numarul recomandatelor care apar pe mijloc ( asta daca inca va mai exista sectiunea ). este cumva prea greu pentru cititori sa faca fata la 2 sectiuni de recomandate si tocmai pentru ca membri normali sunt mai multi decat editorii si in general pe activitatea lor se bazeaza site-ul eu as propune ca recomandatele de pe mijloc sa ramana la acelasi numar de texte cate erau, iar cele din stanga ( unde recomanda editorii ) la jumatea numarului celor de pe mijloc. totusi site-ul se bazeaza pe spiritul liber ( democratic ) de observatie al membrilor si mi-e greu sa cred ca recomandarile a 15 oameni ( editorii ) sunt egale cu recomandarile a cateva sute de membri.

in ceea ce priveste "autorii reprezentativi" mi-ar placea sa existe mai multe detalii despre. reprezentativi in ce sens ? pentru comunitatea poezie.ro ? si daca da pe ce criterii.

de exemplu eu cand ma gandeam la autori reprezentativi imi imaginam genul de rubrica bagata pe langa "despre noi" sau o chestie asemanatoare, unde apar autori listati ca Radu Tudor Ciornei, Cosmin Dodoc, Florian Silisteanu, etc. autori care merita cu adevarat cititi de cei care intra pe aici; pentru ca articole, recenzii si-asa mai departe oricum apar la recomandate si oricum fiind un site de poezie pentru vizitatori e mai degraba reprezentativa o rubrica de genul decat una in care apar articole, eseuri, texte publiciste. astea oricum se gasesc usurel pe site. zic si eu. plus ca agonia oricum are si sectiunea articole ( acelea mari cu poze, care apar mereu pe index deasupra la recomandatele de pe mijloc ), plus ca daca intri pe www.agonia.ro la fel apar intai articolele. deci e un spatiu irosit inutil cred eu.

 =  Opinie
razvan rachieriu
[14.Jan.08 10:19]
Noua formă a site-ului dezavantajează pe cei care scriu versuri lungi, fiindcă spațiul îngust nu permite versului să se încadreze pe un singur rând.


 =  consider important
silvia caloianu
[14.Jan.08 10:46]
"toate textele, odată introduse, sunt reținute PERMANENT și în prima variantă aprobată pe site" - sper ca aceasta nu presupune sa nu ne putem reface textele, sa nu putem sterge ceva, sa zicem, de care ni s-a facut greu pe suflet? ca asta atrage sa vena lumea: sa asculte pareri, sa refaca daca e cazul. e ok, daca e vorba ca originalul sa ramana undeva ascuns, cum e acum pagina offtopic, sa il poata vedea numai editorul si autorul si numai cand il intereseaza, iar in acest context propun-rog sa existe posibilitatea de a ne ascunde anumite texte la care vrem sa mai lucram etc. si poate ca ne simtim aiurea sa fie deocamdata vazute (dupa cum a mai fost, la inceput, pe poezie.ro si dupa cum e acum si pe club literar: e foarte comod, confortabil, pentru un autor.)

 =  Radule,
Dan Cârlea
[14.Jan.08 10:58]
mi se pare mult mai bine așa, cu o singură pagină pt comentarii și text. Se poate căuta în com. cu Ctrl+F.
Ar fi bine, cred eu, să se poată posta coduri pentru MP3-uri și video. Lucrurile au evoluat mult și site-ul nu ar avea decât de câștigat din asta, și la nivel de aspect și de conținut.
Nu știu dacă ar fi bine să poată userii să scrie cu orice culoare(ar fi prea bălțat site-ul), dar permisiunea de schimbare a fonturilor - stil și mărime, cred că ar fi benefică, mai ales în direcția poemelor vizuale. (Așa poate mai mulți vor evita să mai trântească un text pe o poză luată de pe net și să o considere Vizuală).
Cu reclamele google cred că e firavă treaba, din câte știu bloggeri foarte importanți cum ar fi Zoso nu mai au, câștigurile sunt mici, riscul de banare din partea google din pricina click-urilor "false" e prea mare (chiar dacă atragi atenția la asta riscul rămâne chiar și prin neștiința oamenilor sau prin dorința de a ajuta) și spațiul acela e prea important, poate fi folosit la reclamă directă prin banner. La culori mă abțin, fiecare are gusturile lui, eu aș merge pe culori mai sobre, aer clasic, poate un header negru, combinație de negru-roșu, dar în fine. Deci în general îmi plac modificările.

Însă ideea cu "autori reprezentativi", parte care sigur va dubla îndrăgitele Recomandate e singura care mă încântă de-a dreptul . Pe mine asta mă va ajuta enorm să găsesc autorii de referință: Ela, Dan Mihuț și mai ales Raul Huluban.

salut și baftă mai departe!

 =  oldies but goldies
Fanache Emil
[14.Jan.08 11:20]
Se poate ca la paginarea comentariilor sa se aplice un alt principiu ? Sunt persoane cu foarte multe pagini de comuri si paginile lor arata foarte ciudat.
Legat de site ...mi se parea mai ok versiunea veche.

Ialin

 =  corp de literă
Nicolae Popa
[14.Jan.08 12:30]
Textele apar acum cu un corp de literă sufocant de mic. Și în genere mi se par înghesuite, dacă nu cumva trecute pe planul doi față de commuri și celelalte rubrici din jur. În cealaltă varinată poemele aveau mai mult aer și erau mult mai plăcute la vedere. De fapt, nu prea înțeleg ce anume nu funcționa normal în prima variantă...

 =  panta rhei...
Constantin Enianu
[14.Jan.08 13:14]
Să mergem înaite cu schimbarea, căci a sta pe loc e cu neputință.Iar la o schimbare tehnică, specialistul are ultimul cuvânt. Restul, să fie creație... de substanță, cât se poate...
Succes în nobila activitate,

 =  totusi
silvia caloianu
[14.Jan.08 14:03]
casutei cu butoane ii sedea foarte-foarte bine sub text, iar in pagina principala a fiecarui autor sa se vada nu mai putin de 50 titluri, cum era, genial era.

 =  raspunsuri, part 3
Radu Herinean
[14.Jan.08 15:25]
Iata inca o serie de clarificari:
- tinta este ca textele odata introduse sa fie definitiv inregistrate, pastrate si vizibile in varianta initiala. Daca autorul editeaza ulterior textul, la accesarea textului va fi afisata intotdeauna varianta curenta si doar un link la varianta originala. Nu va mai exista posibilitatea de retragere a textului, insa un autor va putea marca un text "in lucru", in asa fel incat el sa fie afisat in lista principala de texte doar atunci cand decide autorul, insa prima varianta aprobata (recomandat, aprobat normal, atelier, pagina autor) va fi oricum retinuta permanent nealterata.
- in concluzie, textele publicate pe site vor avea acelasi regim cu texte publicate pe hartie, iar asta ar trebui sa responsabilizeze mai bine autorii fiindca ceea ce vor publica ii va reprezenta permanent.
- rubrica de autori reprezentativi este in teste, nu va legati inca de continut
- reclama prin clienti directi (sau agentie) e in discutii, deocamdata am pus google ads doar ca sa vedem cum merge.

 =  amanunt serios, cred eu:
silvia caloianu
[14.Jan.08 15:38]
textul "in lucru", precum variantele vechi ar trebui sa fie accesibile doar autorului si editorilor (sa intervina in caz de litigiu). e lucru de atelier, e intimitate.

 =  rugaminte
silvia caloianu
[14.Jan.08 15:46]
deoarece legea acestui site nu presupunea pana acum asa ceva, as vrea sa imi revad textele, sa stiu ce las vederii intregii lumi acum si dupa moartea mea. nu vreau sa ma simt dezavantajata in raport cu membrii noi ai siteului sau in raport cu acei care si-au sters/reparat la timp textele.

 =  Legea dreptului de autor
Dan Norea
[14.Jan.08 16:33]
Faptul că este reținută prima variantă a unui text, precum și data de postare, mi se pare cel mai important element din V2. Este esențial din punct de vedere a legii dreptului de autor să poți dovedi că la o anumită dată ai postat un anumit text și mai ales că ATUNCI textul avea un anumit conținut. Te poți feri de acuzații de plagiat sau poți acuza la rândul tău - cu probe.

A fost în felul acesta înlăturată o hibă majoră a site-ului literar. În varianta veche te puteai folosi de un text vechi, îl modificai în întregime și eludai legea dreptului de autor fără probleme. Sau puteai fi acuzat, nevinovat fiind, că ai făcut acest lucru. Era echivalentul tipăririi unui volum în 2008 pe care să figureze anul apariției 1998. Deci nu exista o protecție reală.

În ipoteza în care cineva se rușinează de acea primă variantă, e simplu - o șterge și o repostează într-o variantă convenabilă. Dar la data de azi. Nu poți avea în tribunal vechimea datei și noutatea conținutului.


Am și eu o întrebare. Colecțiile văd că nu au dispărut, dovadă că textele vechi le afișează. Dar la postare n-am reușit să introduc ultima epigramă în Colecția de texte umoristice. E adevărat că e mai slabă, dar cum v-ași dat seama de asta?
:)


 =  Putem spera?
Miu Jacqueline C
[14.Jan.08 16:40]
cind treci la agonia in limba italiana parca spatiul strimt te sufoca...putem spera in aceleasi schimbari?

 =  raspunsuri part 4
Radu Herinean
[14.Jan.08 17:18]
- inainte sa blocam textele existente toata lumea va avea optiunea sa aleaga (one by one) daca le tine sau le sterge. in plus, ne gandim sa facem disponibile si textele care au fost deja sterse pentru ca cei care doresc sa le poata recupera, mai ales ca textele care nu vor fi reactivate (si implicit blocate) vor fi sterse, de aceasta data definitiv (nu doar dezactivate si ascunse).
- colectiile functioneaza, probabil e o deficienta a formularului de introducere, exact despre acest gen de probleme vorbeam si multumesc pentru notificare, incerc sa repar diseara.
- da, si variantele internationale vor fi aduse la varianta noua insa azinoapte am intampinat foarte multe probleme si am decis sa amanam migrarea lor cu cateva zile.

astept in continuare pareri, impresii, sugestii, reclamatii despre ceea ce nu merge sau poate sa mearga mai bine.

 =  raspuns kaya si djamal
Radu Herinean
[14.Jan.08 17:20]
am pus comentariul acela la offtopic ca sa nu fie recoltat de vanatorii de adrese pentru spam.
daca inca nu poate accesa contul o solutie temporara poate fi sa foloseasca firefox in loc de internet explorer. o sa incerc sa depistez de unde e problema, ieri era generala, insa intre timp credeam ca e rezolvata.

 =  despre casuta galbena
Alina Manole
[14.Jan.08 17:48]
uite si tu ce nashpa arata pagina cu casuta asta din dreapta, iti dau un exemplu pe text:

http://www.poezie.ro/index.php/poetry/106509/Whiti%20maori

e inestetic sau gusturile mele s-au pervertit intre timp

 =  despre carti in limba straina....
Miu Jacqueline C
[14.Jan.08 18:06]
propun oricum incerecarea altor solutii cromatice daca este posibil, exemplu: albastru este o culoare rece si tipatoare oboseste privirea in schimb verdele este o culoare care ajuta organismul la relaxare ( unele echipamente sanitare sau chiar camerele spitalelor in strainatate sint verzi )...
mai aveam intrebarea despre cartile noastre in limbi straine unde le putem lansa, daca le putem lansa? Te-ai gindit si la un posibil raft?

 =  Linga scrie ei devin cititorii tai...o mica opera de arta
Miu Jacqueline C
[14.Jan.08 18:23]
editorul ar putea invita un pictor sa-si intituleze o creatie agonia ( o schita, un desen, o lucrare in ulei) care sa infrumuseteasca site-ul in luna specifica…..un mic obicei lunar ca un fel de calendar artistic.
Ar putea fi interesant…..linga A-ul un patratel cu o opera de arta si doar numele autorului care nu este necesar sa fie si poet, adica agonia nu trebbie sa devina o galerie de arta dar poate oferi autorilor mici “gustari artistice”...legate de literatura


Salutari

Miu jacqueline……

 =  o zi interantionala?
Miu Jacqueline C
[14.Jan.08 18:29]
Se poate crea o zi internationala "Agonia", unde si membrii straini impreuna cu cei romani se pot gasi in preajma teatrului National sa-si citeasca lucrarile si sa faca prietenie..oricum mai fizica avind in vedere ca noi nu cunostem pe nimeni si in acest fel si lucrarile noastre pot pierde energia lor..
N-ar fi rau ca ttoti editorii sa lucram la intimpinarea acestui event, daca este posibil, oricum autorri si-ar citi textele in limba originale si asta ar putea fi o zi interationala deosebita in viata tuturor scriitorilo "agonia"

 =  ganduri
Ionescu Alexandru
[14.Jan.08 18:37]
pentru jacqueline - nu pot sa fac eu chestia aia cu "opera de arta" ? ^_^ am ceva idei

doi - mie imi displace chestia cu roll bar-ul orizontal

a LEX.

 =  Logarea si...altele.
Adriana Camelia Silvia Popp
[14.Jan.08 23:16]
Radu, eu am in continuare probleme cu logarea...ba merge, ba nu merge...adica reusesc sa ma loghez dupa vreo 5-6 tentative...

@ Jacqueline: deja am discutat cu editura referitor la "raftul poezie.ro", care exista de ceva vreme...Ramane sa mai discutam alte detalii de natura "tehnica" referitor la asta, insa as prefera s-o facem pe mail, ca sa nu aglomeram spatiul aici... Ideea organizarii unor lansari in romania a cartilor autorilor internationali imi pare o idee buna...ramane s-o discutam intre noi mai detaliat,ca sa vedem ce si cum putem face...
Referitor la "o zi a autorilor internationali", cred ca asta s-ar putea organiza in cadrul uneia din reuniunile noastre regulate, atunci cand ele se vor relua. In acelasi timp, exista deja un fel de cutuma in comunitatea "agonia" ca autorii din diferite colturi ale lumii sa se intalneasca, daca ei simt nevoia asta(si nu exclusiv la Bucuresti). Totul depinde, pana la urma, de vointa si de posibilitatile (spatiu, timp) ale doritorilor...

 =  Radu,
Alberto M. Popesco
[14.Jan.08 23:41]
chestia cu imposibilitatea de a iti sterge textele mi se pare cam gandita din pripa. eu, daca vreau, imi pot da foc in piata publica. sau nu?!
uite, consulta articolele astea din constitutie si mai gandeste-te.
art 26, paragraful 2
art 44, paragrafele 1 si 4
art 53, paragraful 1

 =  uite cum vad eu rezolvarea prb dreputurilor de autor, desi asta o sa-ti dea bata
Alberto M. Popesco
[14.Jan.08 23:54]
ai putea pastra o copie a fiecarui text cu data exacta a publicarii si a numelui autorului, dar, totodata, autorul dispune de versiunea originala si publica a textul dupa bunul sau plac. evident, accesul la copia textului o vei avea doar tu, aceasta copie nu va fi vizibila pe pagina principala de texte. cu alte cuvinte, agonia se va transaforma intr-un imens seif plin de texte invizibile.
tehnic se poate realiza, nu?!

 =  o sa-ti produca dureri de cap
Alberto M. Popesco
[14.Jan.08 23:54]
propunearea mea

 =  pai si
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
indexul ramane asa ? chestia cu "articole recente" pe main page in stanga, subiecte fierbinti si gata asta-i marea schimbare ?

eu cred ca daca nu sunt nici texte nici comentarii pe index arata site-ul ca un afis. nu mai este deloc dinamic. ideea e ca omul care intra sa nu aiba nevoie sa dea clickuri pentru a vedea interactiune si comunicare, intrii direct pe index si vezi comentarii, texte, recomandate. asa-i pustiu ca naiba arata ca un site eseistic si fix. zici ca-i manastire de taici.

recomandatele cele din stanga sunt cele care raman pana la urma ?

indexul cum va arata de fapt, asta nu prea inteleg, cel putin in mom de fata mie nu-mi place de fel. iar 2, site-ul e foarte lat, explorer sau firefox mie asa mi se incarca.

 =  inca o problema...
Adriana Camelia Silvia Popp
[15.Jan.08 00:22]
in interfata italiana nu mai reusesc sa postez nimic...primesc mereu un mesaj de conexiune reinitializata...?!

 =  Alberto.
Radu Herinean
[15.Jan.08 00:44]
Alberto, sper ca n-ai pierdut prea mult timp cautand argumente in Constitutia Romaniei fiindca daca ai facut-o exact asta a fost: pierdere de timp. Nu fiindca nu e buna Constitutia, ci fiindca n-are nici o legatura cu ce discutam aici. De ce? Simplu: aici e un site cu niste reguli de publicare. Pe scurt: tu esti liber sa nu publici aici daca nu-ti convin conditiile de publicare. Daca totusi publici aici inseamna ca ai ales sa respecti conditiile de publicare.
Si am sa-ti dau in contextul evocat de tine exact exemplul de la care a plecat aceasta idee: trimiti o poezie la o revista si iti este publicata, dar a doua zi dupa ce e publicata te gandesti ca nu mai vrei sa fie in revista. Ce faci? Sau mai bine zis: ce ai dreptul sa impui revistei? Not much! Nu facem altceva decat sa responsabilizam autorii cu privire la ceea ce publica. E cel mai simplu, mai liber si mai convigator mod de a stimula o minima auto-cenzura, fiindca incercam sa evitam cenzura si sa construim un sistem care sa stimuleze un efort al celui care scrie pentru a evita subiectivismul celui care citeste. Iar pentru stimularea auto-cenzurii nu cred ca poate sa ne acuze nimeni de nimic. Sau asa sper!

In plus, chiar daca de partea asta nu sunt la fel de sigur ca de cealalta, cred ca NU ai dreptul sa iti dai foc intr-o piata publica. Au fost multe cazuri si de fiecare data cand cineva a recurs la acest drept s-a trezit refuzat de autoritati, de obicei prin intermediul unui banal extinctor.
Trebuie sa fii existat un motiv si o justificare in spatele interzicerii dreptului respectiv, nu crezi?

 =  asa, ca sa continuam polemica
Alberto M. Popesco
[15.Jan.08 00:51]
dar ai auzit de reviste care au fost obligate sa-si retraga de pe piata tirajul unui numar pentru ca se produsese o incalacare a drepturilor constitutionale in paginile numarului respectiv?!
ca fapt divers

 =  cainii latra
Mihai Tița
[15.Jan.08 01:11]
tosa dar la ce te asteptai? sa curga paraiele libertatii, lacul lui narcis sa dispara si tepes sa vorbeasca nestingherit la ipod? :)

cred ca mare branza nu s-a facut pana acum, e ok ca e mai vizibile subiecte fierbinti, ca doar acolo este babanu al mare de afisari. in rest, same old. cred sincer ca ar trebui ceva mai ingusta pagina textului si comentariilor, este deranjant de wide. in rest salutari

 =  părere
Liviu Nanu
[15.Jan.08 09:40]
de obicei cititorul vrea să vadă o pagină virtuală asemănătoare unei pagini de carte. Cel puțin proza se citește mai greu acum cu deschiderea asta a paginii virtuale. sînt niște cutume care n-ar trebui schimbate. Așa cum ne-am învățat să scriem de la stînga la dreapta și să citim la fel, așa ar trebui să avem în fața ochilor, o pagină mai puțin lăbărțată. Sau măcar încadrată altfel.

cu scuze pentru deranj,
anton

 =  raspunsuri, 5
Radu Herinean
[15.Jan.08 09:43]
- schimbarile de pana acum au fost mai degraba de infrastructura, ca sa ne permita inceperea modificarilor mai "vizibile", modificari in care se vor reflecta mai concret sugestiile primite si planurile anterioare de modificare.
- Alberto, nu am auzit despre asa ceva, dar chiar daca s-ar fi intamplat, motivele au fost probabil altele decat ca s-a razgandit cineva care a fost de acord cu publicarea unui text, te asigur.
- la subiecte fierbinti eu as renunta complet, si le-am mai desfiintat odata, dar a trebuit sa reapara "la cererea publicului".
- notat si restul de sugestii.

 =  aspect pagina cu texte.
Radu Herinean
[15.Jan.08 09:47]
- Liviu are argumente bune in problema aspectului paginilor cu text. O sa studiez posibilitatea de a afisa meniurile si celelalte facilitati doar deasupra si dedesubt, astfel incat zona de text sa fie curata de la stanga la dreapta, iar pentru proza/eseu/articole eventual sa fie afisat textul pe mai multe coloane.

 =  scurte observatii
Csiborg Mirco
[15.Jan.08 11:36]
Logarea nu merge in firefox. explorer - ul merge.

Algoritmul care clasifica autorii dupa nume nu tine cont ca uneori, de exemplu la maghiari, se pune intai numele de familie si apoi cel de botez. Astfel, de exemplu, Kocsis Camelia apare in lista de autori la litera "C", iar eu la "M".


 =  ...
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
merge si-n firefox logarea. problema e ca site-ul mi se pare f latit.
legat de faza cu numele, ideea e ca asa se face clasificarea, fiecare isi pune numele cum vrea, unii baga intai numele de botez si numele de familie, altii invers. cred ca e foarte putin important ce gagica sau gagiu apare inaintea ta. e irelevanta chestia asta aici scrii si vrei sa fii citit nu faci concurenta pe liste.

 =  completari
Csiborg Mirco
[15.Jan.08 12:06]
Claudiu, cred ca m-ai inteles gresit. Nu-i vorba de concurenta pe list, e vorba de faptul ca daca vreau sa caut un autor, o fac dupa numele de familie si uneori nu-l gasesc la litera corespunzatoare. O, Doamne, concurenta pe indexul alfabetic...
De exemplu la www.tabulaturi.ro Nicu Alifantis apare atat in lista pentru litera "A" cat si in cea pentru litera "N". E usor de gasit si fool proof. Despre asta e vorba.

La mine logarea din firefox tot nu merge. Am verificat acum.

 =  disfunctionalitate doar pe fila mea de autor? va rog verificati
Dana Stefan
[15.Jan.08 12:29]
in fila mea personala, 4 pagini de accesare texte. clic pe nr.1, se deschide pagina 2, clic pag.2 se deschide pagina 3 cu texte, iar pe 3 si 4 se deschide aceeasi fila 4. pot accesa pagina 1 doar daca dau clic pe proza, poezie, eseu. textele apar acolo selectate deci, in functie de specific. nu le vad pe pagna lor in ordinea postarii de aproximativ o saptamana.

poate se pot ajusta la timpul lor si relatiile cromatice intre culori, chiar daca se doreste pastrarea verdelui, poate incercati un acord in ceea ce priveste paleta coloristica. verde-albastru-rosu nu e cea mai potrivita relatie.

Linea

 =  ...
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
aa, am inteles mirco, sorry.


 =  vox
Alina Manole
[15.Jan.08 17:23]
in sfarsit o priceput Radu ce vroiam noi sa zicem, Silvia, Tamara si cu moi. poate asa scapam de casuta galbena sau orice alta culoare ar fi ea. iata cat de mult conteaza o voce masculina. merçi Liviu, bine zis.

 =  ...
laurentiu enache
[16.Jan.08 00:43]
ooo dar ce frumos
avem si reclame !

 =  BIBLIOTECA VIRTUALA?
serban georgescu?
[16.Jan.08 12:20]
Recunosc ca nu am avut rabdare sa caut in dialogul (sau multialogul sau polilogul - exista?) de mai sus subiectul "Biblioteca Virtuala", asa ca ma grabesc sa intreb:
Pe cand vom avea o Biblioteca Virtuala ca pe vremuri, ordonata, pusa la punct, cu biografie, bibliografie, cu afisarea in pagina fiecarui membru a textelor pe care le-a inscris (pentru ca poate acel membru vrea sa revina din cand in cand la textul acela), lala, lili, etc etc.
Cu multumiri

 =  Login problem
Csiborg Mirco
[16.Jan.08 17:51]
Logarea in firefox s-a rezolvat dupa ce am aruncat cookies si am luat-o de la capat. Acum nu merge in explorer. Probabil ca-i aceeasi problema.

 =  am probleme cu login-ul
Jacqueline Cristina MIù
[18.Jan.08 19:11]
Radu am probleme de zoua zile, cum ti-am mai scris, cu login-ul. A trebuit sa inregistrez alt profil. te intreb daca reusesti sa rezolvi problema sau trebuie sa trec cele 1000 de texte pe profilul nou? Nu stiu, am nevoie de parerea ta, natural ca nu mai pot intra ca editor.

Jacqueline

 =  opinie
Codrina Verdes
[19.Jan.08 14:03]
Sunt si plusuri si minusuri privind esteticul noii versuri ale agoniei. Am ramas totusi sub impresia primului verde de aici, fapt care m-a atras si m-am inscris. Superficialitati sau slabiciuni ale fiecarui indivind prinvind culoarea. Oricum, suntem adaptabili. Am insa de facut o remarca privind rubrica "Traduceri ale acestui text". Mi-ar placea sa cred ca nu se refera doar la textele care urmeaza a fi inscrise. Sunt multe texte, deja traduse, care se regasesc pe saiturile respective(fraceza, engleza, spaniola..etc). Ar exista o oportunitate de redirectionare spre acele link-uri?

 =  incerc
serban georgescu?
[15.Feb.08 14:56]
incerc de cateva zile sa introduc un text consacrat, al unui clasic care exista in baza de date, dar fara nici un efect. mai incerc. sper ca la sfarsit sa nu apara brusc de 100 de ori (nu ca as incerca eu de 100 de ori dar oricum)

 =  tot nu
serban georgescu?
[19.Feb.08 17:23]
Dragi colegi, va anunt ca in continuare nu reusesc sa introduc textul in biblioteca virtuala. Incerc de atunci in fiecare zi. Ba nu, gresesc, duminica nu am incercat. S-a introdus cumva o formula de verificare a textelor consacrate inainte de publicare?

 =  Serban, datele problemei pls.
Radu Herinean
[20.Feb.08 12:00]
am verificat sistmeul si functioneaza corect, nu doar pentru mine ci si pentru altii.
te rog trimite-mi pe email datele exacte pe care le introduci ca sa incerc sa reproduc problema.

radu

 =  trimis
serban georgescu?
[20.Feb.08 20:51]
Radu, ti-am trimis datele problemei la [email protected]
multumesc

 =  Radu
serban georgescu?
[24.Feb.08 20:37]
Imi pare rau ca trebuie sa insist, dar nici pana acum problema nu s-a rezolvat. Adineauri am incercat din nou si nimic. Ma gandesc ca poate o fi o problema in pagina lui Tolstoi? Poate ca la alti autori functioneaza. O sa incerc sa introduc ceva la alt autor. Deocamdata n-am nimic, dar gasesc...

 =  :)
elis ioan
[04.Apr.08 17:22]
ce mai faci tu, radule? :) ca tot te-am vazut azi activ pe aici prin mosia dumitale si ma intrebam daca nu cenaclu ceva nu mai faci?

mai vad si eu un om, mai ascult o poezie si in special fac ceva poze.

salutare!

 =  rog
serban georgescu?
[23.Apr.08 10:48]
Radu, revin cu rugamintea mea. Verifica te rog ce se intampla cu pagina lui Tolstoi. In mod clar e ceva in neregula acolo pentru ca chiar ieri am introdus fara probleme un text la Bacovia, iar astazi am incercat din nou fara suces sa introduc un text la Tolstoi. Efectul e acelasi: cand apas 'Trimite', ma intoarce automat la pagina de inceput, cea in care sunt invitat sa introduc textul iar cand verific in pagina lui sau la textele introduse de mine nu apare nimic.

multumesc

 =  idem
serban georgescu?
[16.May.08 18:07]
azi am incercat din nou

in zadar

(incepe sa semene a jurnal, vezi?)

 =  iar
serban georgescu?
[23.May.08 10:31]
aceeasi incercare fara suces si azi, 23 mai AD 2008

 =  tolstoi
serban georgescu?
[30.Jun.08 15:37]
aceeasi incercare fara sucCes si azi, 30 iunie AD 2008

 =  devine interesant
serban georgescu?
[11.Jul.08 11:11]
aceeasi incercare fara sucCes si azi, 11 iulie AD 2008

stii ce e amuzant?

ca as putea sa renunt in orice clipa

nu e haios?

 =  Pe unde umbli Radule???
serban georgescu?
[14.Jul.08 11:19]
si la urma urmei, mai Radule

tu pe unde umbli?

n-ai mai scris nimic pe site de mai bine de-o luna

sau iti iei si tu concediu d-ala de trei luni

ca parlamentarii nostri

(care este)

ce-ai de gand?

ne lasi asa in dorul lelii

fara pastor?

 =  propunere, important
Ecaterina Bargan
[23.Aug.08 15:50]
in spațiul în care se înscriu texte noi a se schimba anunțul în care se zice că e bine a păstra limita, înscriind maximum 4-5 texte pe zi, să se scrie 2 texte, așa cum e în regulament. cred că este ceva necesar, în special pentru membrii noi, printre care sunt unii care cu siguranță nici că citesc regulamentul la înscriere. e dezinformare acolo, și e de mult timp așa. doar o propunere importantă în umila mea opinie. că doar nu o fi greu de modificat anunțul. nu pricep doar de ce nu a făcut-o nimeni pînă acum. nici că s-ar fi ridicat problema, sau nu am văzut eu. în fine, vedeți cum faceți. ziua bună doresc tuturor.

 =  sal
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
hello. sectiunea "texte" ( asa cum apare acum, ora 1:05 9/1/2008 ) imi provoaca mari dureri de ochi, pur si simplu mi se pare foarte grea pentru orice fel de atentie, orice fel de fire vigilenta. prea sunt insirate 3 coloane de titluri si poze. aproape ca ametesc. e desigur parerea mea. te salut

 =  unbelivable
serban georgescu?
[04.Nov.08 14:17]
din nou am incercat astazi, 4 noiembrie 2008 sa introduc un text in pagina lui Tolstoi

e absolut imposibil

desi stiu eu ca nimic nu e imposibil!

 =  Serban
Radu Herinean
[04.Nov.08 14:21]
Salut Serban,

o sa incerc azi sau maine sa introduc un text la Tolstoi chiar de pe contul tau, ca sa vad exact care e problema. Te rog trimite-mi la [email protected] pasii pe care ii urmezi si datele textului pe care incerci sa le introduci, ca sa vad exact de unde provine eroarea.

Radu.

 =  don't forget to write, don't forget to write, do.....
serban georgescu?
[10.Nov.08 14:34]
Raduuu!

Nu ma uita!

 =  gata
serban georgescu?
[28.Apr.09 16:09]
Radu, gata, s-a rezolvat, solicitarea mea a devenit redundanta, am priceput, multumita niei, ce greseam, era vina mea


va sunt recunoscator si... contra-recunoscator

tutulor

Bucuresti
28 aprilie 2009

 =  bine că s-a
Eugenia Reiter
[29.Apr.09 08:02]
cu plăcere și oricând, șerban

nu știu când termin cu biblioteca
important este că am început, nu?


 =  imp
serban georgescu?
[29.Apr.09 10:56]
ortant e drumul nu destinatia

 =  cerere
Marius Surleac
[04.Jun.09 13:14]
Radu, am și eu o rugăminte ca autor al site-ului. Poate s-a mai zis deja, dar cred că ar fi bine ca textele recomandate să fie însoțite și de o notă (la subtitlu, sau la baza textului, sau în dreptul numărului de afișări) care să arate și editorul care a recomandat textul respectiv - pentru a ne face astfel o idee despre criteriile de recomandare.

De asemenea, ar fi foarte util pentru un site care se respectă, să apară în prima pagină (sau creat un buton separat care să conțină) echipa editorială. Nu văd de ce se păstrează secret acest lucru.

Mulțumesc!

 =  marius
Eugenia Reiter
[04.Jun.09 13:42]
textele recomandate sunt de fiecare data insotite de un comentariu din partea editorului care le recomanda, cel putin in ultima luna asa a fost mereu (exceptie face ultimul text unde autorul nu permite comentarii).

nu este nici cel mai mic secret componenta echipei editoriale.
daca tii neaparat iti spun eu componenta.
o sa apara si intr-o caseta separata cat de curand

raspuns pe fuga de la birou (lipsa diacritice)
eu

 =  Păi, Nia, nu e chiar așa...
Dan Norea
[04.Jun.09 14:00]
Uite, ieri tocmai mi-a fost recomandat un text și habar n-am de către cine. Am mai multe comentarii, dar nu știu dacă printre autori există vreun editor, tocmai pentru că nu știu cine sunt editorii.
Bun, dar și dacă îi știam, de unde știam care din cei doi-trei, prezenți în comm-uri, mi-a recomandat textul ?

În concluzie, susțin solicitarea lui Marius Surleac ca recomandarea să fie însoțită de un "semn" clar din partea editorului. Nu neapărat inventat unul, poate fi parte din comentariu.

 =  Eugenia
Marius Surleac
[04.Jun.09 14:03]
Eugenia, cam știu în cea mai mare parte componența echipei și caseta separată despre care spui ar fi utilă pentru toți autorii ca să nu mai apară discuții pe margine, cum că unii ar fi editori, alții nu, ș.a.m.d.

De asemenea, apariția unei note cu editorul care recomandă un text e benefică pentru toți, atât pentru editor cât și pentru autor că de multe ori se revine pe text pentru a mărturisi că x-ulescu a recomandat textul, asta pe lângă comentariul despre care vorbești. De altfel, comentariile care survin în ultima vreme din partea editorilor e ca o reacție la aceste cerințe de a ști cine a recomandat, că apoi apare o polemică care face ca textul autorului să nu mai fie pe primul plan ci editorul. Astfel s-ar rezolva ambele părți.


Singura problemă la primul tău punct e următoarea: dacă pe un text scriu la rând doi-trei editori, iar primul care lasă comentariu nu este neapărat cel care l-a recomandat, cititorul de unde poate ști cine a recomandat?

Ar mai fi unele chestii de discutat, dar prefer însă să le mai las la păstrare.

 =  ca si rezolvat
Radu Herinean
[04.Jun.09 14:16]
Guys, sugestia voastra a fost deja discutata si agreata, si este practic "aprobata" pentru implementare, si depinde doar de mine sa rezolv aspectul tehnic. Am avut o tentativa ieri, dar nu e inca finalizat.
Din pacate zilele astea am fost ocupat cu probleme ale bazei de date, asa cum probabil ati observat, asa ca "new stuff" au trecut pe planul doi.
Oricum, cele 2 sugestii vor fi probabil primele 2 new features pe care le implementez.

 =  ok
Marius Surleac
[04.Jun.09 14:24]
Great. Am observat că aseară au fost probleme serioase cu baza de date pe toate variantele.

Cheers!

 =  sugestie
Mihai Constantin
[05.Jun.09 13:48]
ar fi atât de greu de introdus o nouă categorie "epigramă"? sunt toate încadrate la "poezie", ceea ce creează confuzii la accesare.

și mai cred că pentru toți - cititoari / autori / iubitori sau nu de epigramă - ar fi un beneficiu această nouă categorie.

 =  poezia
GHERMAN ADRIAN
[05.Jun.09 15:35]
"moderna" si clasica sa fie despartita. In special cele cu virgula continut vulgar. Nu poti pune B.U.G Mafia langa Dan Spataru. E de prost gust... chiar daca pledam pentru armonie universala.(sunt constient ca cerem prea multe)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !