Comentariile membrilor:

 =  Camelia - o bioglifă singulară
Luminita Suse
[09.Jan.08 00:40]
Ce surpriză frumoasă și neașteptată, Camelia! Mulțumesc.

+ felicitări!
Liviu Nanu
[09.Jan.08 01:51]
Am primit și eu cartea. Este bine realizată, se vede seriozitatea editurii. Despre conținut cred că mi-am spus părerea, în sensul că poeziile Luminiței ar trebui citite de orice iubitor al cuvîntului bine scris.
Felicitări pentru semnal și pentru carte! Poate mergem și la o lansare, cine știe?

+ *recenzie
Adina Ungur
[09.Jan.08 02:34]
Camelia, am citit cu bucurie recenzia ta și m-am bucurat că ai avut plăcerea și interesul de a te opri la poezia Luminiței Suse! E o bună lucrare de referință la un volum la fel de bun din punct de vedere ideatic, respectiv stilistic. De aceea, mă bucur pentru amândouă - și pentru apariția volumului, dar și petnru lucrarea cu referințe obiective și precise întocmită de Camelia! Bine scris! Felicitări!

 =  Dragii mei,
heghedus camelia
[09.Jan.08 08:54]
vă mulțumesc tare mult! Este un răspuns nerăbdător omului Luminița. Un semn de recunoștință pentru cărțile ce au străbătut atâta drum ca să se strecoare în cele din urmă în cutia-mi poștală. N-o să uit curând emoția de acum câteva zile. Așa este, Liviu. Reverență și mulțumiri vouă.

 =  părere
Ecaterina Bargan
[09.Jan.08 12:36]
Luminița Suse în volumul „bioglife” înclină spre esențializare, contrast, nuanțare a sensului și fluidul lirismului. mizează pe mișcările interne ale eului prin toate anotimpurile trăirilor fără a face abstracție însă de ambient, de urma umanității imprimate adînc în substanța vieții, substraturile imaginarului. demnitatea de a învăța din toate o viață întreagă, dilemele ce frămîntă omul, dependențele, opoziția, relativitatea în definitiv. prea devreme/prea tîrziu. ideea că pînă și un copil poate descifra cele mai adînci filosofii existente / strînsa legătură dintre toate elementele / comuniunea / anume paradoxul și incompatibilitatea reciprocă / perfecțiunea montării spectacolului vieții/timpului în raport cu zbuciumul afectului astfel încît să simțim permanent lipsa unui element or senzația arhiplinului gol: ( „inima a crescut mai repede/ decât au îmbătrânit/ întrebările// acum bate ritm de iarnă/ și o strâng răspunsurile/ încă tinere” – “Relativitate”).
nu lipsește nici încărcătura personală din trăirea celui rănit prin zicere, amărăciunea elegiatică a scriiturii: (“caietul lui de poezii/ a rămas deschis într-o rană mult mai veche/ decît aspirația hemoragică din vene” – ”Întoarcerea poetului”).
sau aerul axiomatic / indubitabilul / verticalitatea și austeritatea gîndului săgetător definit prin el însuși ca trăire geometrică și implicită a cunoașterii certitudinilor. definirile ce plasează rombul eventualităților posibile, în plasa nemărginită a absolutului, la o anume limită: (“transmutarea va fi bine orientată/ semantic/ dar incompletă și inconsistentă/ exhaustiv este adjectiv intangibil/ prin definiție, în preajma lui se acumulează/ infinitate de tentative/ la limită” – “Translație”)
uneori distanțat, alteori înfășurat/combinat într-o singură substanță, gîndul proiectat pe suflet, ca revelație și complexitate, se apleacă spre arhitectura austeră a poeziei evidențiind reaitățile chinesențiale prin contrast și precizie. versurile respiră lejer pledînd pentru expresia întregului. Luminița Suse nu risipește două cuvinte acolo unde este suficient unul singur.

Camelia, tu ai făcut o analiză completă atingînd toate punctele/aspectele esențiale regăsite în volumul “bioglife”. geneza întregului ca logos al omului, suprapus unui etos. am citit cu plăcere.

 =  o poezie spre mai mult decat atat
cornel marginean
[09.Jan.08 22:15]
ceva scris frumos
despre ceva scris frumos

Poeziile Luminitei sunt inainte de toate legate frumos cu fundite de idei si de filozofie ,

Felicitari pentru recenzie dar mai ales pentru aparitie, o carte cred ca aduce o anume fericire

cu stima

 =  dragi
heghedus camelia
[10.Jan.08 09:19]
Ecaterina,
o idee dezvoltat comentariul tău și s-ar fi transformat în articol. Nu pot decât să te admir pentru atenția cu care ai citit nu atât articolașul meu, cât mai ales poeziile Luminiței. Îți mulțumesc pentru adăugirile făcute și timpul acordat
Cornel,
mulțumesc pentru cuvântul de suflet. Da, mai ales felicitări pentru apariție și multă lumină, în continuare, în ale scrierii!

 =  semn
Vasile Mihalache
[11.Jan.08 19:05]
Am găsit evidențiate niște versuri adevărate care mi-au atras atenția asupra numelui unei poetese. Felicitări amândurora!

 =  Vasile,
heghedus camelia
[12.Jan.08 07:21]
ma bucur ca ai citit si apreciat. multumiri!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !