Comentariile membrilor:

 =  semn
maia cusco
[28.Dec.07 07:05]
asteptam a doua bacoviana, sper sa-i urmeze si altele. ma supara putin "gimnastica de dimineata"... altfel, aproape osmoza..

 =  vanghele ion
Teodor Dume
[28.Dec.07 11:21]
Da, Bacovia în cuvinte, frumos. O pozie cursivă, cu ritm și rimă,cu tonalitate de sărbători și o muzicalitate aparte.
"încearcă iar ploaia să plângă discret,/ se-năbușe cerul de brumă,/ și zile și nopți, să colinde încet/ s-au pornit în timp, împreună" și finalul foarte frumos și sugestiv;
"pe bolta bolnavă, a visului gol,/ trec corbii în zbor, ca o turmă"
Ultimul vers din prima strofă,"la gimnastica de dimineață", musai, trebuie schimbat.E ca un costum de mire pătat la mânecă. Acel vers pătează POEZIA...
Cu scuzele de rigoare,
Sărbători fericite!
și un alt poem, la fel de bun.
Cu sinceritate,
Teodor Dume

 =  ...
Ecaterina Bargan
[28.Dec.07 11:34]
într-atît m-am obișnuit cu poezia liberă încît într-un mod straniu mi-e greu să mă concentrez asupra paletelor de sens din versurile rimate. o să încerc totuși.
contrast aparent între ceață care diluează imaginea, ca o liniște pastelată și zgomotele bruște născute în buciumul toamnei. iarăși raportul dintre achilozarea dinamicității și gimnastica răsăritului (prima strofă, ultimul vers ar fi fost mai bine fără "la", pentru ritm, nu că m-aș pricepe eu tare bine la poezia cu rimă, dar este evidentă stridența). la mijloc apreciez originalitatea colindelor din ploi și cu toate că viziunea generală spune că ploaia ar fi o descărcare/dezgolire, tu admiți reversul, într-o altă direcție a sensului desigur. o întunecare în final, favorizată de ceata corbilor care-mi imaginez eu cum ar putea acoperi cerul creînd atmosfera bacoviană. tristețea deprimantă deci.

 =  parere
Mahmoud Djamal
[28.Dec.07 13:04]
bruma si impreuna nu prea rimeaza, sunt destule versuri cu silabe in plus sau in minus, deci exista ruperi de ritm,
mai trebuie slefuit textul.
la multi ani
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !