Comentariile membrilor:

 =  .
Alberto M. Popesco
[12.Dec.07 22:45]
aceeasi

 =  alberto m. popesco
dan herciu
[12.Dec.07 22:55]
multumesc de corectura..(m-am grabit)

 =  Dane,
George Daryoung
[18.Dec.07 13:28]
vine "intotdeana la aceeasi data", dar e important sa ramana emotia si iubirea ca la-nceput...daca a fost vreodata emotie si iubire si-apoi multe alte sentimente daca se poate fara "tacere".
cu prietenie
George

 =  Dan Herciu
Teodor Dume
[13.Dec.07 09:19]
Singurătatea doare și mai ales pe 25,"crăciunul vine/ întodeauna/ la aceeași dată", dar "dacă ai ceva de spus,/ spune,scrie, strigă, plăngi,/minte, șoptește, zâmbește/ orice tăcere se poate folosi,/ împotriva ta"
Îmi place modul de îmbrăcare a singurătății și izbucnirea de nepăsare...
Un poem frumos.
Cu sinceritate,
Teodor Dume

 =  :)
Carmen-Manuela Macelaru
[13.Dec.07 09:22]
mi-a placut ca singuratate este un ecou al propriei umbre,e chiar de retinut.strofa 2 face apel la o schimbare a irisului, sa nu vedem oamenii asa cum sunt ci asa cum vrea fiecare, e nevoie ca orice individ sa isi construiasa o lume paralela sau eventual daca nu poate si nu are timp sa ia doar ce e mai bun de la mediul inconjurator.am sa imi cumpar ceva de sarbatori, dar sincer, nici nu m-am gandit ce pt ca oricum nu am nevoie de nimic, poate o dimineata linistita langa pisoi. mi-a placut poemul, dulce si amar.
mcm

 =  dan
cezara răducu
[13.Dec.07 09:57]
deși psihologii spun că singurătatea nu e benefică, uneori este cea mai bună soluție pentru a auzi ,,ecoul propriei umbre,,. poemul tău e ca o metodă terapeutică pe care am s-o încerc. nu de alta, dar ,,orice tăcere se poate folosi
împotriva ta, oricând..
cu sinceritate,

 =  părere
Ecaterina Bargan
[13.Dec.07 15:48]
în primul rînd plasează virgula corect după "strigă" și "ceilalți", în poezie este obligatoriu. despre singurătate numai de bine. eu adesea o iau drept o necesitate. mai apare și ideeea de a fi tu însuți și a lua singur deciziile și toate se rezolvă de la sine. adevăr, nimic mai mult. îndemn la libertate, firesc. la tema tăcerii este discutabil, uneori rezolvă mai multe decît orice altă acțiune dar e faină raportarea la drepturi. n-am nimic împotriva crăciunului, ba din contra, îmi placemult însă dacă ai început ideea "singur e bine", chiar nu văd punctele comule, poate mă edifici tu. așteptam ceva mai mult dacă e să fiu sinceră. inspirație!

 =  erată
Ecaterina Bargan
[13.Dec.07 15:51]
"punctele comune", ca să se înțeleagă corect și desigur "îmi place mult". mii de scuze.

 =  D-le Teodor Dume
dan herciu
[13.Dec.07 16:38]
aveti dreptate.este chiar o izbucnire de nepăsare împotriva singurătății…
mulțumesc de vizită și mai aștept comentarii pe viitor.
cu prietenie
dan

 =  Carmen Manuela Macelaru
dan herciu
[13.Dec.07 16:40]
o dimineața lângă pisoi poate fi o dimineața superbă
mă bucură faptul că ai “descoperit” toate mesajele pe care am vrut să le transmit și le-ai interpretat exact! multumesc de citirea atentă!
te mai astept
cu prietenie
dan

 =  Cezara Raducu
dan herciu
[13.Dec.07 16:42]
da, întradevăr singurătatea sau izolarea sunt câteodată soluții bune…Crăciunul cât și Anul Nou sunt, de obicei perioade de “tras linie și adunat”..e bine ca rezultatul să fie 2 :).. mulțumesc mult de citirea constantă a poeziilor mele și te aștept cu un alt comentariu interesant pe viitor.
cu prietenie
dan

 =  Ecaterina Bargan
dan herciu
[13.Dec.07 16:43]
am făcut corecturile de rigoare la virgule și mulțumesc de atenționare!
mi-a plăcut comentariul și interpretarea textului.Întradevăr tăcerea rezolvă câteodată mai mult decât o mie de cuvinte dar am optat pentru varianta de protest împotriva singurătății sau, dacă vrei, de indiferență raportată la aceasta.(un fel de sunt singur dar nu-mi pasă care trebuie zis sau transmis..în nici un caz ascuns).Punctele comune cu finalul „le-am văzut” în felul următor: Crăciunul vine/întodeauna/la aceeași dată” chiar și pentru cei singuri...adică dezvoltând ideea „îmi e indiferent faptul că sunt singur”..pot să mă bucur cumpărându-mi mie însumi cadouri...cred că se putea mai bine dar mie îmi place cum a ieșit
mulțumesc mult de comentariu și te mai aștept oricând cu analiza pe text
cu prietenie
dan

 =  revin
Ecaterina Bargan
[13.Dec.07 17:07]
ziceam de incompatibilitate/ diferență pentru că nu-mi imaginez cum ar fi crăciunul de unul singur. acum am înțeles sugestia care raprtată la titlu și un pic întregită ar fi "la crăciun pot să mă simt bine, chiar și de unul singur", am înțeles acum.
văd mai mult un îndemn de refugiu în singurătate decît protest împotriva singurătății, mai ales la început, indolența fiind suprapusă obiectelor, ignoranța sinklino spre oameni, nu singurătate și acest lucru se bazează prim astrofă ori e numai o presupunere, o încercare de a-ți închipui cum te-ai simți în ziua cea specială înconjurat numai de ecourile propriei umbre, ipostaza acelui "pre" necesar uneori. aceeași prietenie, mai trec, da.

 =  George Daryoung
dan herciu
[18.Dec.07 17:38]
e importantă emoția, e importantă si iubirea... Crăciunul vine / întodeauna / la aceeași dată „ este o confirmare că lucrurile frumoase sunt sigure sau dacă vrei, intangibile...
multumesc de comentariu și te mai aștept in vizita
cu prietenie
dan
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !