Comentariile membrilor:

 =  leo, nicolae tomescu
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
l-am repostat ca eseu, ca articol intra direct vad neclasificat si se duce-n atelier. poate un editor va vedea si-l va reincadra si va muta si comentariile aici, sper.

leo, George merita citit e un autor foarte bun.
nicolae, chiar asta imi si doresc, multa lume ar trebui sa-l citeasca.

 =  parere
sorin ene
[13.Nov.07 21:02]
cum nu prea agreez constructiile academice,
rasfoind acest autor nu m-am simtit deloc pe un teritoriu minat,
dimpotriva.
un articol bine proiectat, un inventar fara amprenta slabiciunii, motivant.
coordonatele adecvate determinand lecturarea fara suplicii

+ *
Dana Banu
[13.Nov.07 21:13]
un articol ce nu plictisește prin formulări crâncene și întortocheli nefirești,

George Geacăr chiar merită să fie citit iar tu știi să spui aici chestia asta cu o naturalețe debordantă și cuceritoare, poate și pentru că te dovedești un cititor atent al lui care a reușit să-i surprindă foarte bine subtilitățile stilului

PS: vezi că ai o mică problemă cu titlul:)

salut

 =  claudiu
Carmen-Manuela Macelaru
[13.Nov.07 21:27]
prietenete spun:
1. ai probleme majore la amplasarea virgulei, uite doar 2 exemple:
...lume in formare, si intr-o continua...
intertextul, sau descriptiv...
etc
2. "momentul ala", "asta e princpiul", sunt expresii pe care le poti folosi in poezie dar nu intr-un articol/eseu, sunt nelivresti.
3.sugerez prima propozitie de debut ca fiind corecta in felul urmator:GG este autorul a doua carti de poezie tiparite la editura X.
4.nu este indicat sa comentezi doua carti deodata,aici ai expus extrem de putin.
5. mai trebuie niste diacritice
6. cat despre cometariul tau lasa de dorit, nu trebuie sa fii critic sa spui ce ai spus tu.
7. tot respectul pentru autorul ales.
8. steaua cred ca e pentru incurajare.
mcm

 =  completare
Dana Banu
[13.Nov.07 21:31]
scribăluiește la cele virgule și diacritice ca să fie ok pentru toți
:)

 =  carmen
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
ai dreptate la 1,4,5.
la diacritice si virgule insa m-am grabit foarte mult din motive personale. my bad. mersi mult pentru astea 3.

6. cred insa ca-mi pot permite sa spun ce gandesc intr-o discutie cu 2 comentatori.
2. a) "asta e principiul" e o caracterizare plana a lumii cotidiene scoasa frumusel din context.
adica una este sa zici "principiul pe care se bazeaza textul cutare e..." si alta e sa zici ca textul cutare e sustinut de cotidian, si undeva mai incolo sa zici ca acel cotidian face parte dintr-o realitate a carei principiu e viteza, succesiunea intamplarilor, intr-un anumite fel, fluenta etc. deci no.

2 b) "in momentul ala" face parte dintr-o relatare pur personala imbinata cu caracterul obiectiv al articolului deci isi are locul mailav.

4 ai pe jumatate dreptate. timpul imi lipseste. si am tinut foarte mult sa vorbesc despre ambele ca cititorii, cei care sau daca vor fi interesati, sa stie exact ce-a scos autorul. dupa cum ai vazut am enumerat si "intamplari cu creierul meu", am vrut sa cuprind tot. nu am pretentia ca articolul asta e de revista, pur si simplu am vrut demult sa-l scriu si nu am timp foarte mult.
de altfel si textele introduse sunt din ambele volume si ceea ce ma mira e ca tocmai tu nu vezi ca articolul doreste mai mult sa starneasca cititorului curiozitatea mai mult prin textele enumerate si linkurile din subsol, pe asta am mizat pentru ca asta am vrut. nu-s critic literar, am lasat totul mai mult in baza lecturii asumandu-mi cateva lucruri de zis, in masura timpului de care am dispus.

oricum iti multumesc ca te dai la mine si multumesc mult pentru virgule si diacritice. o sa incerc sa completez tot.

 =  re
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
sorin multumesc, dana multumesc corectez

 =  expresia
Carmen-Manuela Macelaru
[13.Nov.07 21:57]
Expresia "te dai la mine" etot o moda poetica? Moda poetică este un fenomen parazitar de mimetism artistic, cantonat în stricta actualitate și, deci, trecător, care – refuzând modelele înaintașilor și vânând cu ostentație noul – propune mereu alte fetișuri, urmărește succesul în locul valorii, confundă originalitatea cu noutateta, cultivă maniera și clișeul în dauna conținutului de esență, constituind astfel o școală a facilității și imposturii. Chiar nu am chef de glume cu tine, deocamdata, te anunt eu, nu te impacienta.
mcm

 =  carmen2
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
dar eu am si fiind sub textul meu ori dai cu praf de mers ori te abtii.

+ Claudiu,
Ioana Geacăr
[13.Nov.07 21:59]

E foarte tensionat eseul tău, pentru că este subiectiv, în ritm alert, dar l-ai "catalogat" bine pe George. Și ai ales citate ok(atenție, corect: "despre un fel de singurătate"). Scrii în stilul noii tendințe în critica literară, cea academică fiind cam depășită...
Ps. A citit și George eseul tău și s-a recunoscut în el.


 =  ha ha.
sebastian brei
[13.Nov.07 22:14]
eseul e ok. adicami-a facut placere sa il citesc si m-ar fi convins sa citesc cartile. nu am citit foarte mult george geacar. doar ce am mai gasit pe niste siteuri + volumul de la vinea. scrie bine si cred ca sunt multe lucruri de furat de la dansul.
dar sa vad aici steluta data de catre ioana geacar e haios cel putin. daca ioana si george au legaturi de rudenie, insa, e ceva mai aproape de penibil decat de haios.

 =  plăcut surprins
Tudor Negoescu
[13.Nov.07 23:55]
claule, m-ai surprins în mod plăcut cu semnalarea celor două volume ale lui george geacăr! e un text vioi și sincer, fără pretenții ``academice``. și-a atins scopul.
i-am citit volumul ``eu.zise el`` și am reținut cîteva texte de-acolo. sînt texte care denotă inteligența autorului, simțul (auto)ironiei.
dar asta nu înseamnă că poate fi catalogat drept optzecist. poate doar ca vîrstă biologică.
ca viziune asupra poeziei, e peste optzeciști... e mai spre zilele noastre. oricum, știe să-și mascheze bine angoasele, eșecurile...

 =  Claudiu
Jipa Lavinia
[14.Nov.07 00:00]
un eseu bun, bine structurat. era si timpul sa-l scrii.
e destul de scurt avand in vedere ca vorbesti de doua volume intregi in el, dar ai surprins bine stilul.
pe geacar l-am citit putin de tot iar poemul cu paharul de apa mi-a ramas in minte.
ar fi fost interesant sa spui ceva despre punctul lui geacar din titluri, din versuri.
per ansamblu e ok.

vezi ca e un typo la "backgrround"

mai scrie.

 =  ioana
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
ioana multumesc, cred ca ai fost si putin permisiva, am ceva greseli sau mai bine zis am avut, gramatical, si cateva lucruri superficiale. articolul meu a cuprins destul de putin din cele doua volume ale lui george, din pacate timpul nu prea imi sta la dispozitie am mult de invatat. nu am gasit un scanner momentan pentru coperti, sper maine sa am mai mult noroc.

apropo articolul l-am refacut, e corectat tot.

daca mai este ceva, mi-a scapat inseamna si-mi cer scuze pentru cititori, dar sa-mi semnaleze.

P.S: am sa rog un editor sa corecteze "despre un fel de singuratate", din pacate la textele consacratilor doar ei au acces pentru modificari, m-am grabit cand le-am postat acolo eram destul de entuziasmat acum 1 an. trebuie sa schimb si locatia autorului :)

 =  poti?
Stefan Doru Dancus
[14.Nov.07 00:14]
Claudiu,
Cand citesti un autor - nu face o revolutie literara din el. Fii mai echilibrat in concluzii. George Geacar e un autor bun, insa cand aud de referinte in revistele literare "consacrate", ma apuca (iar) cheful de facut o revista literara mai noua, mai fara praf pe coperta.
G. Geacar nu e un copil nabadaios cum intalnim pe site-uri. Poezia lui e remarcabila _ aici nu acuz lipsa ta de documentare - insa o recenzie trebuie sa se aplice (in cazul lui G. Geacar) pe tot ce a tiparit pana acum. Nu e un simplu autor despre care putem spune "pai, n-am toate cartile lui". Ia-l pe Fluerasu Petre si pune-l alaturi de tine. Poti?
Sa ai pace,
Dancus

 =  P.S.
Stefan Doru Dancus
[14.Nov.07 00:16]
P.S. Si, da, nu era cazul sa intervina si Ioana. George e destul de poet ca sa mai vina cineva din familie sa-l faca.
Dancus

 =  tudor, lavinia, stefan
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
tudor, este peste intr-adevar.

lavinia, poate am sa revin candva.

stefan

1. tu despre date biografice ai auzit ?
deci ca tu lesini draga stefan, cand citesti dintr-un articol ca X a aparut in Y reviste, ia o pastila, dar nu-mi zi mie sa nu spun pe unde a mai aparut un autor, spune-i lui petre daca vrei.

2. e foarte normal sa scriu despre 2 volume daca pe alea le-am citit. sau poate le-am citit pe toate dar vreau sa scriu doar despre doua, e problema mea.

3. daca in articole nu ar fi existat revolutia literara asumata in concluzii cu privire la stanescu, naum, eminescu, sorescu nici ei nu ar fi existat, ca de unde sa auda lumea de ei ?

4. zi-mi si mie cum ti se par articolele lui claudiu komartin, felix nicolau, soviany. si felul in care critica. mor de curiozitate cat de multe stii despre noua tendinta a criticii literare ca si-acolo e ceva nou spre suprinderea unora.

eu ma pun langa petre. chiar deasupra lui, si cand o sa am mai ales timp, dar si chef, o sa-ti arat de ce.

tu te poti pune langa marylin manson ?

la PS, atat tie cat si lui sebastian nu va raspund pentru ca ca ati judecat purtand aceeasi pereche de ochelari de cal.

 =  eu care trec mai greu in paginile autorilor
Ioana Petcu
[14.Nov.07 09:42]
il descopar pe tosa eseist, un eseist la inceput, dar pe calea bunuca. de fapt e un fel de placere a textului ce-am vazut in "George Geacar si imersiunea poetica". vad ca s-a citit cu atentie, asa cum nu prea se intimpla la case mai mari :) si ca pur si simplu lui claudiu i-a placut sa puna drept pe hirtie gindul sau. apropo de asta, pentru un autor, un artist ce va fi el, incepe, am sesizat si in teatru, sa conteze mai mult parerea publicului larg si cit se poate de neavizat, in comentarea textelor/spectacolelor sale.
e o discutie pe care am putea s-o dezvoltam.

 =  lemuria
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
pot sa-ti spun ca de-a lungul timpului m-am convins singur de ceea ce-ai zis si sunt incantat ca ai observat. ma refer la parerea publicului larg si cat se poate de neavizat, de multe ori tocmai detasarea si "nespecialitatea" ii face sa observe chestii extraordinare. eu am primit ceva putin la un moment dat niste sfaturi destul de tari.

referitor la articol chiar asa e sa stii, am vrut sa spun ce cred, in felul meu.
multumesc si ma bucur ca mai esti prin zona, nu te-am mai vazut o vreme

 =  fain
felix nicolau
[14.Nov.07 21:49]
bun poet George Geacar. toti avem de invata din simplitatea lui profunda, neafectata, nesocanta. comparatia cu Dan Sociu e hazardata. in rest, arati ca ai stofa si de cititor, nu doar de textier

 =  felix
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
mersi pentru parere. m-am grabit la comparatia cu dan sociu, era vorba de fapt de ideea de 2 secvente scurte care au in comun un caracter vizual destul de puternic ( ca estetica ).
imi pare rau ca n-am reusit sa scanez copertile dar in orasul asta nu gasesti deloc un scanner, am fost in 5 locuri. nici macar ala de la liceul la care preda maica-mea nu merge.
ca cititor o vreme am fost mai rezervat in pareri, tocmai de aia articolul nu este foarte lung si nu cuprinde chiar tot, e asa cum a spus ioana, un gand al meu despre ce am citit imbinat cu o perspectiva critica.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0