Comentariile membrilor:

 =  Daniela,
Ligia Pârvulescu
[12.Oct.07 19:15]
de la o rotire de scaun poemul tău ajunge la o rotire de suflete. Mai femeiesc decât
"ochii tăi-bisturiu mă traversează lent
tremur așa femeiește
am sloiuri de gheață în pântec"
nu știu dacă se poate...uneori sunt sloiuri de gheață, alteori sunt fluturi acolo, this is what makes us...
Mi-a plăcut mult poemul, nu știu de ce, probabil pentru că m-am regăsit puțin în el. Ceea ce așa și trebuie. Mulțumesc.

 =  hemoragia de umilință
bargan ecaterina
[12.Oct.07 20:34]
rotație continuă prin sentimente vii, perpetuă revenire la o idee, o oarecare disperare, o oarecare neputință.
cercuri, fluxuri - refluxuri de imagini. de parcă s-ar descrie o situație de viață, o stare. în miez se concretizează imaginea: femeia în ochii bărbatului, tăierea ceea pînă la uter, "hemoragia de umilință", furia. după "liniște" se remodelează ideea - apare dragostea, curgerea ei bolnăvicioasă. după acțiunile anterioare dinamice "mă opresc într-un punct mort" - se conturează stingerea/ moartea iubirii, ori trecerea în alt plan în vederea adresării către divinitate - o oarecare eliberare, rugă de a nu mai fi supusă amintirilor, stărilor celea în care sîngele gonește mai cu forță. în poezia asta am depistat motivul umilinței, iubirii și cel al vinului. mult mi-a plăcut strofa 2 și 3.

 =  betie amara , betie de viata!
Rugescu Ioana Adina
[12.Oct.07 22:51]
Ia un cerc mangaie-l ...si o sa devina vicios!
Excelenta pendulare!
Inainte si inapoi ; in sus si in jos ; in dragoste si in afara ei...in viata si in nefiinta...intr-un cerc al vartejului..intr-o ametire a betiei sau poate a prea multei realitati!

 =  ela
Paul Gorban
[13.Oct.07 15:59]
ela, nici eu nu vreau sa fiu chemat cand Dumnezeu incalzeste oamenii. mereu reusesti sa ma surprinzi... salut

 =  ela
George Asztalos
[13.Oct.07 17:58]
ma intreb daca ai zabovit mult asupra metaforei "hemoregia de umilinta".eu as fi.riscul pateticului.dar si patos ca-n viata.stiti voi femeile mai bine.un poem feminist reusit.tremur in goluri si o nechemare la incalzire.fain.
aprecieri
george

 =  placut
Leonard Ancuta
[13.Oct.07 19:11]
am citit si recitit. imi place mult poemul, insa constructia mi se pare usor incoerenta. daca privim asupra firului evenimentelor, cred ca strofa cu ochii bisturiu trebuia sa fie prima. e bine si acolo, insa cred ca trebuia scoasa nitel in evidenta.

apoi dupa epava urmeaya vinurile si cronologic eu simt ca ar trebui invers, mai intai vinurile, nepasrea si apoi scurgerea eului poetic pe mal ca o epava.


in fine, sunt doar pareri. per ansamblu insa un poem bun. mi-a placut finalul.

 =  răspunsuri
Ela Victoria Luca
[13.Oct.07 20:10]
Ligia, regăsirea-în-poezie este uneori mai binevenită decât rotirea în gol.

Ecaterina, vertij de sentimente, privirea care se oprește mereu asupra acelui punct mort. Și după furtună, epava - o parte din noi eșuează.

Adina, m-a făcut să zâmbesc chestiuța cu mângâierea cercului și viciul. Ufff, până și o simplă mângâiere poate vicia? Greu cu cercurile astea din preamultele realități.

Paul, mă bucur că mai surprinde când și când câte un vers, o imagine, ceva. Eu încă sper la o surpriză întreagă, indiferent ce scriu. Mai e drum până acolo, if ever.

George, în contextul acestei poezii, da, merge, cred eu, fiindcă dacă ai auzi asprimea vocii, secul, ți-ai da seama că emrge. Normal că m-am gândit, nu aș fi plasat aiurea. Nu știu cum este ca trăire (Doamne ferește!), așa poetic mai e cum mai e.

Leo, nu am mizat pe succesiune, ci pe fragmente întâmplătoare. Ca și cum rotindu-ne în gol, ai surprinde cu privirea, câte ceva din tine. Fără o ordine anume. Dar, la strofa cu marea, faină observația, mai ales că inițial o scrisesem așa cum ai spus tu. Pesemne că trebe să o aduc la forma ei inițială.

Mulțumesc frumos,

Ela

 =  er
Ela Victoria Luca
[13.Oct.07 20:24]
merge
rotindu-te în gol
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !